Zakochana w przyjacielu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Zakochana w przyjacielu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Zakochana w przyjacielu

Od pewnego czasu jestem tego pewna, zakochałam się w swoim najlepszym przyjacielu. Ostatnio coraz trudniej trzymać mi język za zębami. Czasami chciałabym się do niego przytulić albo go pocałować. Boję się wyznać prawdę, bo mogę stracić przyjaciela. Z drugiej strony, ostatnio jest mi coraz ciężej milczeć. Czasem łudzę się, że mam u niego szanse. Gdy opowiada mi o tym, jak bardzo chciałby mieć dzieci i że bylby dobrym ojcem, to myślę, że ta kobieta, z którą się zwiąże, będzie naprawdę wielką szczęściarą.  Często mi powtarza, że jestem wyjątkowa. Mówi mi, że to, co czuję, jest dla niego bardzo istotne i naprawdę go interesuje. Zdarza się, że niespodziewanie mnie obejmie w pasie.  Niestety, ostatnio coraz częściej strzela fochy. Nie wiem, o co mu chodzi. Jest mi przykro. Analizuję swoje postępowanie i nie widzę niczego, czym mogłabym go urazić. Potem foch przechodzi mu stopniowo, ale nigdy nie mówi, o co mu chodziło, choć pytam go o to. Może on wyczuwa, co się święci i dlatego się wycofuje?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakochana w przyjacielu

"Mało ludzi myśli, ale każdy chce mieć swoje zdanie" - Berkeley

Chodzi o to kochana, że Twój przyjaciel albo ma inną na oku i/albo nie czuje do Ciebie pociągu fizycznego. Oto co powinnaś zrobić wg pewnej nauki: (ostrzegam jednak, że większość z nich wyda się irracjonalna!)

- pocałuj go porywczo w usta, a później przeproś za to (no bo jest dla Ciebie przyjacielem) i/lub oskarż go o wymuszenie pocałunku (kochasz go jak brata, a to przecież kazirodzctwo)
- opowiedz mu niesamowitą historię z twojej młodości i w najodpowiedniejszym momencie chwyć go silno za dłonie (faceci to uwielbiają)
- stosuj fochy kiedy żartuje z Ciebie (niech on Cię teraz przeprasza)
- dotykaj go jak najczęściej (chwyć go nawet za rękę kiedy idziecie na spacer, naucz się wróżyć z dłoni i wywróż mu - okłamując go - że czeka go niesamowita kobieta z niesamowitymi pomysłami na życie... i nie czekaj aż on Cię obejmie tylko sama zainicjuj objęcie (możesz powiedzieć, że jest Ci tak smutno i w ogóle...
- rozmawiając patrz mu prosto w oczy (3-5 sek skupiając się na jednym oku i przerwa - to ma moc jak diabli!), powiedz mu komplement inny niż mówią mu inne (masz fajną pupe; a co tam! bądź oryginalna, ale nie słodź mu często (jeden na 2 dni wystarczy), rozmawiając zagłębiaj się w rozmowę (powinno być kilka różnych tematów (faceci lubią rozmawiać o pieniądzach, samochodach, seksie, muzyce, sporcie - nie wstydź się tego!)

(A teraz najlepsze) - wzbudź w nim zazdrość (przy tym większość "krętaczy" mięknie) - możesz albo oficjalnie zacząć flirtować z jego kolegami (przy nim!), albo wkręcić go i poudawać przez kilkanaście dni, że się w kimś zakochałaś, chociaż sama już nie wiesz czy to miłość czy tylko pożądanie i poproś go o radę (przy doradzaniu kobietom faceci czują swą męskość). Wkręcaj go tak długo, aż się zangazuje w Twoja opowieść na 110%.

To tylko nieliczne przykłady. Powinnaś uzmysłowić sobie, że pociąg fizyczny to tylko pewien proces, który możesz wzbudzić u większości osób, ale do tego trzeba praktyki. Jeżeli zaczniesz z nim rozmawiać o Twojej miłości do niego to WSZYSTKO SPEPRZYSZ.

Powinnaś wiedzieć też, że większość prawdziwych przyjaźni damsko-męskich na ogół kończy się łóżkiem, i na ogół po tym incydencie rodzi się rozczarowanie.

Ps. Możesz też zniknąć z jego życia na jakiś czas, ale to jest chore i zawiera bardzo dużo luk.

3

ja planuje zniknąć...będzie trudno,bo razem pracujemy.gdzieś przeczytałam, że jedyna szansa by facet zorientował się że mu zależy to konieczność dania mu okazji do tęsknoty.Mój przyjaciel nie wie czego chce, twierdząc że nic między nami nie będzie przytula i całuje, mówiąc jak jestem dla niego ważna ma opory z wzięciem mnie za rękę. teraz ma nową fazę i znowu do mnie wydzwania. Kiedyś słyszałam opowieść o garści piasku - im mocniej się ją zaciśnie tym mniej piasku w garści zostanie. Tak ponoć jest z uczuciami. ja daję mu wolność a on zawsze wraca...tylko po co?o co chodzi?dziś powiedział, że dobrze mu bez kobiety...muszę gdzieś zniknąć...to chyba moja jedyna szansa poznanie prawdziwych uczuć faceta.

4

Za każdym razem, gdy milczę, to on zabiega o kontakt, prosi, żebym tego nie robiła, bo jestem dla niego ważna i wtedy zaczyna mi proponować wspólne zakupy, spacery. Gdy jestem na niego wściekła, to mnie przytula. Gdy go unikam, naprawdę się stara. Co nie przeszkadza mu się zawsze wtedy, gdy się nie widzimy, zafoszyć się na mnie. Rzeczywiście jest taki cytat:"Jeżeli coś bardzo kochasz, puść to wolno, jeśli powróci, jest twoje, jeśli nie, nigdy twoje nie było".

5

U mnie podobnie.Zawsze gdy traci kontakt, wkoncu zaczyna zabiegać i dowiadywać sie co sie u mnie dzieje.No ale to może tylko przyjacielska troska...

6

W ogóle trudno znaleźć równowagę w takiej sytuacji. Gdyby to był tylko kolega, powiedziałabym, że mu zalezy, a jakbym pewna nie była, to bym niewiele ryzykowała. A w tej sytuacji trzeba wyczuć cienką granicę między przyjaźnią a miłością, a ryzykuję przyjaźń, o którą w dzisiejszych czasach wcale nie jest łatwo. W końcu nie wiadomo, czy gdy mówi, że jestem dla niego wyjątkowa i to, co czuję jest dla niego najważniejsze, to mówi to jak brat do siostry, czy jak facet do kobiety.

7

hm..bardzo ciekawe to co piszecie...mi jakoś ciężko uwierzyć w prawdziwą przyjaźń damsko- męską jak widać prędzęj czy poźniej któraś ze stron albo obie zaangażują się w coś więcej niż tylko przyjaźń..może warto jakimś sposobem dowiedzieć się czy patrzy na ciebie tylko i wyłącznie jako na przyjaciółkę czy może jako na kobietę..

8

Ja mimo wszystko wierzę w przyjaźń damsko-męską, bo mam przyjaciela, z którym naprawdę się przyjaźnię, w rozmowie z którym nigdy nie było żadnych podtekstów. To jest prawdziwa przyjaźń, ale może dlatego jest możliwa, bowiem on jest odmiennej orientacji seksualnej. W przypadku przyjaźni kobiety hetero z mężczyzną hetero jest duże prawdopodobieństwo, że jedna ze stron w pewnym momencie zacznie patrzeć na swojego przyjaciela jak na mężczyznę/kobietę.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Zakochana w przyjacielu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024