Co z moimi hormonami niepłodnośc?:( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co z moimi hormonami niepłodnośc?:(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Co z moimi hormonami niepłodnośc?:(

Zacznę od razu bez wstępu miesiączka wygląda u mnie tak jest skąpa czasami spóźnia się ok tydzień. Pojawiły się czarne włoski wokół brodawek i włoski nad ustami. Poza tym zdarzyło się parę razy że współżyłam z moim chłopakiem bez zabezpieczenia nie skończyło się to ciążą..czy mam jakiś problem z hormonami czy mogę być niepłodna?:( jakie zrobić badania i ile może kosztować kuracja hormonalna. Proszę pomóżcie:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co z moimi hormonami niepłodnośc?:(

Nieregularna miesiączka nie jest wyrocznią. Brak ciaży przy stosunku bez zabezpieczenia jest szczęściem, które nie musi trwać wiecznie.
Owłosienie może wskazywać nadmierna produkcje testosteronu.
Nikt na forum nie ma prawa ferować wyroku w sprawie ew. nieplodnosci, tylko ginekolog.

3

Niekoniecznie musisz mieć zaburzenia hormonalne.. jeśli coś podejrzewasz proponuje wybrać się do endokrynologa. Możesz również zrobić sobie badanie na poziom testosteronu, ale jest wiele innych androgenów.
Zajście w ciąże wcale nie jest takie proste jakby się wydawało, czasem zdrowe kobiety starają się kilka miesiecy  zeby trafić w dobry dzień, komórka jajowa żyje tylko 24 godziny wink
No i dochodzi do tego jeszcze partner.
Więc to co piszesz  o niczym nie przesądza, jednak jeśli widzisz jakieś zmiany to proponuje ginekologa i endokrynologa (najlepiej jak jest 2 in 1)

Pozdrawiam.

4

skomplikowana napisał/a:

Niekoniecznie musisz mie? zaburzenia hormonalne.. je?li co? podejrzewasz proponuje wybra? si? do endokrynologa. Mo?esz równie? zrobi? sobie badanie na poziom testosteronu, ale jest wiele innych androgenów.
Zaj?cie w ci??e wcale nie jest takie proste jakby si? wydawa?o, czasem zdrowe kobiety staraj? si? kilka miesiecy  zeby trafi? w dobry dzie?, komórka jajowa ?yje tylko 24 godziny wink
No i dochodzi do tego jeszcze partner.
Wi?c to co piszesz  o niczym nie przes?dza, jednak je?li widzisz jakie? zmiany to proponuje ginekologa i endokrynologa (najlepiej jak jest 2 in 1)

Pozdrawiam.

a jak może wyglądać badanie u ginekologa jeśli chodzi o hormony? Poza tym trochę mi pomogły twoje słowa dziękuję

5

to są badania krwi. najczęściej robi się w takich przypadkach testosteron i prolaktynę.

6

Catwoman napisał/a:

to s? badania krwi. najcz??ciej robi si? w takich przypadkach testosteron i prolaktyn?.

czy w tym przypadku ginekolog pobiera wymaz?

7

Nie. wykonuje się w laboratorium tam gdzie wszystkie badania. Pobierają ci krew żylną.
I moja sugestia: zainteresuj się CENAMI bo w niektórych laboratoriach przepłacisz (zwłaszcza w przychodniach). Prolaktyna nie powinna Cię kosztować więcej jak 15-20 zł., a testosteron też coś koło tego.

8

Jeżeli będzie konieczna kuracja hormonalna wiesz może na czym ona polega?

9

na braniu leków w postaci tabletek smile zwykle przez okres kilku mies.

10

Pewnie drogo to kosztuje:(

11

różnie. miesięczna kuracja kosztuje od 15 zł do ok.200zł. Ja płaciłam za dobre leki: 70zł./mies.

12

Catwoman napisał/a:

ró?nie. miesi?czna kuracja kosztuje od 15 z? do ok.200z?. Ja p?aci?am za dobre leki: 70z?./mies.

dzięki za informacje:)

13

A mam jeszcze jedno pytanie. Czy są skutki uboczne takiej kuracji typu przyrost wagi piersi owlosienie itd:( słyszałam o czyms takim nie wiem ile w tym prawdy

14

a to chyba zalezy. ja zwlekałam z terapią bo na forum aż roiło się od negatywów na ten temat łącznie z utratą świadomosci itd., ale zaczełam brac i.....NIC. jakbym  w ogóle nie brała żadnych leków. jedyne efekty to:  BRAK wreszcie PMSa smile m.in.okropnej bolesności piersi jakieś 10 dni przed okresem, skrócenie cyklu [jest super regularny teraz]  poprawił mi się wygląd cery, włosy przetłuszczają się mniej.....liczy sie nastawienie. ja na samym początku załozyłam że TEN LEK MI POMOŻE, TO MÓJ SPRZYMIERZENIEC. i tak sie stało:)

15

Dzięki za dobre słowo naprawdę

16

no, nie martw się smile też sie obawiałam, jednak ...jak mówie, nastawienie sie liczy smile  ja po 3 mies. wyleczyłam sie całkowicie:)

17

z tego co wiem są to mity, przynajmniej tak czytałam...

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co z moimi hormonami niepłodnośc?:(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024