Ból przy stosunku od zawsze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból przy stosunku od zawsze

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Ból przy stosunku od zawsze

Witajcie, nie znam się na ginekologicznym opisie waginy, ale postaram się opisać mój problem w miarę dokładnie, może ktoś będzie umiał mi coś pomóc bądź doradzic. Mój problem polega na tym, że praktycznie stosunek dwa dni pod rząd jest niemożliwy, z powodu bólu któy mi towarzyszy gdy facet próbuje we mnie "wejsc" Zawsze po stosunku, boli mnie skóra przy wejściu do pochwy, jest strasznie podrazniona, zdarzało sie nawet że była peknięta. Początkowo byłam przekonana że to wina partnera (był chłopak był hojnie obdarzony przez naturę), jednak z obecnym chłopakiem jest to samo, mimo iz jego penis nie przekracza normalnych rozmiarów. Podczas stosunku wszystko jest ok, nie czuje bólu ani nic, niedogodności pojawiają sie kilka godzin po zbliżeniu, następnego dnie podczas załatwiania swoich potrzeb odczuwam ból nie do wytrzymania (pieczenie). Nie mam już pojecia co z tym zrobic. Nie jest to wina braku podniecenia czy też delikatnosci faceta. Pod tym wzgledem wszystko jest ok. U ginekologa tez byłam jakis czas temu i nic nie mówiła, jakobym miała jakieś wady budowy które mogłyby wlasnie doprowadzac do późniejszego pieczenia. Spotkał sie już ktos  z taka sytuacja? Jest to uciązliwe gdyz z chlopakiem widujemy się w dni wolne od pracy i weekendy, nie mozemy spedzic czasu tak intensywnie jak bysmy chcieli;)

Zobacz podobne tematy :
Odp: Ból przy stosunku od zawsze

SzaraMyszka20,
wspominasz, że dolegliwości wiążą się z kolejnym stosunkiem tego samego lub kolejnego dnia. Czy podobne objawy występują, jeśli w ciągu jednego weekendu uprawiacie seks tylko raz?

Rozumiem, że wykluczasz problem niedostatecznego podniecenia i braku nawilżenia pochwy (czy używacie dodatkowych środków wspomagających lubrykację?) oraz agresywności stosunku, gwałtowności ruchów partnera itp.
Sugerowałabym więc badania ginekologiczne pod kątem infekcji (bakteryjnych, pierwotniakowych, grzybiczych, przenoszonych drogą płciową), Twoją cytologię i wymaz z prącia partnera, oraz badania moczu.

3

Po prostu po stosunku musze odczekac powiedzmy okolo 3 dni aby "dojsc do siebie". Chłopak nie widzi prolemu, chociaż pewnie chciały  te wieczory razem spędzić intensywniej, bardziej sie soa nacieszyc. Moj problem wyglada tak, że przy wejsciu do pochwy pka mi ta skóra, a w najlepszym wypadku jest mocno podrazniona. Ginekolog powiedziala ze mam "modelowy układ wręcz", więc nic nie rozumiem. Gdyby nie to, że rzekomo "grubość" nie ma znaczenia, pomyślalabym że moja pochwa jest po prostu za mała.

Co do środków wspomagających lubrykację, nie potrzeujemy ich. Po prostu za pierwszym razem wszystko jest super. Od razu powtórka byłaby mozliwa, ale po odczekniu kilka godzin niestety juz nie.

SzaraMyszka20,
prawidłowa budowa narządów płciowych nie wyklucza występowania innych odstępstw od zdrowia intymnego. Pęknięcia, rany u wejścia do pochwy, ból, pieczenie podczas lub po stosunku, problemy z oddawaniem moczu jednoznacznie wskazują na przyczyny medyczne. Polecam komplet badań i współpracę z ginekologiem - do skutku. Ignorowanie podobnych objawów i rozwój schorzenia może mieć przykre konsekwencje.

5

Jeszcze odnosnie tematu, czy jest mozliwe ze mam uczulenie na latex badx jakiś inny skladnik prezerwatyw? Zastanawialam sie i mam wrażenie że kochając się bez gumek nie odczuwam bólu dnia następnego.

SzaraMyszka20,
szybkim testem może okazać się zmiana prezerwatyw na hipoalergiczne lub na inny środek antykoncepcji.
Uczulenie jest możliwe, ale statystycznie wielokrotnie mniej prawdopodobne.

7

Mam podobnie, wszystko jest ok ale gdy próbuje we mnie wejść bez jakiegokolwiek żelu , to okropnie to boli. Jest to tak jak by na siłe, wcisnąć coś, co jest o wiele większe. Były sytuacje, gdzie niczego nie bylo potrzeba, i bólu nie było, ale rzadko. Wydaje mi się że to wina naszego podniecenia. Mężczyzną wystarczy chwila i są gotowi, ale często zapominają że i nami trzeba się zając w odpowiedni sposób, i od razu chcą przechodzić do seksu. Wiem że u mnie to jest ten problem, że przed stosunkiem, jestem za mało 'rozpalona'.
Nie wiem może i tobie by pomogło, jak by twój facet, przed stosunkiem, zajął się tobą dłużej, do momentu, aż sama nie będziesz mogła wytrzymać z podniecenia.
Na mnie to działa, i wtedy nie ma żadnego problemu.

Chodź i tak radzę zaopatrzyć się w dobry żel intymny. wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból przy stosunku od zawsze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024