Slub za rok a ona się wyprowadza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Slub za rok a ona się wyprowadza

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Slub za rok a ona się wyprowadza

Witam.
Mam problem z moja narzeczoną a mianowicie chce się wyprowadzić do wielkiego miasta bo tu nie może znaleśc pracy choć nawet nie zaczęła jej szukać.Dziś nawet była kłótnia bo ona twierdzi że mieszkamy w dziurze i nic tu nie można robić. Mieszkamy w spokojniej miejscowość, choć nie razem. Widujemy się praktycznie codziennie. Nie rozumiem o co jej chodzi. Jesteśmy razem 3 lata o ślubie zadecydowaliśmy w listopadzie ale w styczniu tego roku mama jej zmarła na raka. Zawsze jestem przy niej w najtrudniejszych monetach. Sam nie wiem co mam robić:(. Czy coś robię źle? Często gdzieś wychodzimy, staram się że by była ciekawie, kino spontaniczny wypad na weekend, spacer. Eh człowiek się star przecież. Jestem człowiekiem trochę zapracowanym, zresztą jak każdy w tych trudnych czasach. I wogule nie mam czasu dla siebie, ciągle praca i moja Marzi. zaniedbałem przez to moje hobby. Nie wiem co mam zrobić ze sobą co robię źle.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Slub za rok a ona się wyprowadza

a jak bardzo zaangazowales sie w przygotowanie wesela? Moze warto pokazac, ze Ci zalezy na slubie?

3

mówisz ze chce sie wyprowadzić do wielkiego miasta,bo nie moze znalesc pracy,przeciez ona nie ucieka przed Toba jesli miedzy wami jest ok ,tylko moze naprawde chciałaby sprobować życ w innych warunkach,przeciez dalej mozecie sie spotykać nawet jeśi wyjedzie,być moze pozniej razem byście tam zamieszkali,przeciez jej wyjazd nie skreśla waszego związku ,być moze da jej szanse na znalezienie pracy.Nie napisałeś jak jest miedzy wami ,czy dobrze wam sie układa ,bo  jesli tak to myśle ze nie masz powodów do obaw.

4

KASIULA28 napisał/a:

mówisz ze chce sie wyprowadzić do wielkiego miasta,bo nie moze znalesc pracy,przeciez ona nie ucieka przed Toba jesli miedzy wami jest ok ,tylko moze naprawde chciałaby sprobować życ w innych warunkach,przeciez dalej mozecie sie spotykać nawet jeśi wyjedzie,być moze pozniej razem byście tam zamieszkali,przeciez jej wyjazd nie skreśla waszego związku ,być moze da jej szanse na znalezienie pracy.Nie napisałeś jak jest miedzy wami ,czy dobrze wam sie układa ,bo  jesli tak to myśle ze nie masz powodów do obaw.

ja wiem, co może czuć Twoja kobieta, sama mieszkam na prowincji, zrezygnowałam z wielkiego miasta dla męża, nie moge niczego żałować, bo mamy dzieci, ale brakuje mi pracy, ciągle tylko dom i dzieci, tu gdzie mieszkamy nie mam szans na prace, a na dojazdy do miasta 50 km nie mogę sobie pozwolić ze względu na dzieci, nie jestem do końca szczęśliwa z tego powodu

5

a nad czym się tu zastanawiać? Ty pracujesz, realizujesz się, jesteś megazajęty,i na nic nie masz czasu...czyli wszystko ok! A Ona? ma pracę? w jakiś sposób się realizuje? ma jakieś perspektywy w Waszej miejscowości?  bo jak zrozumiałam to żadnych. nad czym się więc zastanawiasz? Tylko nad sobą? może najpierw się zastanów czy ją kochasz..a jeśli tak..to co dla niej będzie dobre. Jak odpowiesz sobie na to pytanie to nie będziesz miał żadnego dylematu....wszystko zrozumiesz ( pod warunkiem, że przestaniesz myśleć wyłącznie o sobie).

6

Ja też mieszkam w małym mieście i marzę o tym, żeby się wyprowadzić do większego, natomiast mój chłopak nie chce, mimo że dojeżdża do pracy 30km właśnie do tego większego miasta! Ale nie o tym mam pisać. Cóż, powinniście poważnie porozmawiać, może szukanie pracy jest tylko pretekstem do wyrwania się z miasteczka? Może ma dosyć ciągle tych samych twarzy, chce się odciąć od znanego życia i zacząć coś zupełnie nowego. Być może wydarzyło się coś, o czym nie wiesz, co sprawia, że chce wyjechać? Moja sytuacja jest podobna i mogę podać powody, dla których ja chcę się wyprowadzić: praca, większe możliwości rozwoju, oszczędność-nie tracisz na dojazdy, bardziej rozwinięte życie kulturalne, dużo rzeczy wydarzyło się w przeszłości niemiłych i chcę się od tego oderwać i zacząć nowe życie wśród nowych znajomych. Jeśli ją kochasz to spróbuj się dowiedzieć, co nią kieruje. Musicie znaleźć kompromis. Powodzenia.

7

Witaj.
Przeanalizowalam nieco wasza sytuacje i może najlepszym wyjsciem bedzie jak spróbujecie zycia w innym miescie.
Mozesz sobie na to pozwoilic?? Zawsze w duzym mieście latwiej o prace wiec  mysle ze takze Ty cos znajdziesz odpowiedniego dla siebie.
A zastanawiałes sie nad tym czemu ona chce uciec? Byc moze ta sytuacja ze smiercia jej mamy ma na to wpływ?
Czasami po takich traumatycznych zdarzeniach chce sie zaczac zycie od nowa, uciec od tych złych wspomnien, od miejsc i ludzi, którzy przewijaja sie codziennie. Po prostu potrzeba takiego głebokiego oddechu i "powera" do działania.
Mysle ze jezeli teraz nie rozwiżecie tego problemu to sie za wami bedzie ciagnac i po slubie...

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Slub za rok a ona się wyprowadza

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024