zakochana w przyjacielu- powiedziec czy nie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zakochana w przyjacielu- powiedziec czy nie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: zakochana w przyjacielu- powiedziec czy nie?

Wydaje mi się, że w końcu trafiłam na porządne forum, więc pora się otworzyć i poradzić smile

Jakimś nadzwyczajnym wydarzeniem nie jest to, że zakochałam się w przyjacielu. niestety stało się tak, że dopuściłam do tego. cóż on jest naprawdę kochany, dobry i miły. zawsze mogę na niego liczyć, chociaż ostatnio przez jakiś czas był bardzo zajęty, bo miał obronę, ale jednak, kiedy mógł to poświęcał mi czas. poznałam go ponad rok temu na czacie, heh kto by przypuszczał, że takiego wyjątkowego faceta znajdę na jakimś tam czacie, no ale tak zaczęła się nasza przyjaźń i to jest chyba najlepsza rzecz jaka mi się przytrafiła smile i w końcu po wielu miesiącach pisania i wyjawiania sobie najskrytszych sekretów spotkaliśmy się, widzieliśmy siebie na żywo po raz pierwszy jakoś w maju. potem było kolejne spotkanie we wrześniu tym razem pojechałam do niego, a mieszka jakoś 80km ode mnie. między spotkaniami rozmawialiśmy dzień w dzień na gg długimi godzinami, ale właśnie po wrześniowym spotkaniu już rzadziej rozmawialiśmy, bo przygotowywał się do obrony. wtedy zaczęłam za nim tęsknić, myśleć non stop, nie mogłam się go pozbyć z głowy. szlag mnie trafiał. kilka dni temu po ostatniej niezbyt przyjemnej rozmowie zdałam sobie sprawę, że się zakochałam. nie był to najlepszy dzień, bo na samym początku znajomości jasno określił nasze relacje, więc jedyne na co mogłam liczyć z jego strony to przyjaźń, a ja niefortunnie się zakochałam, więc wpadłam po uszy w bagno. nie raz rozmawialiśmy o tym co nam się podoba w płci przeciwnej i cóż ja pod względem wyglądu mu nie odpowiadam ale jak on to mówi charakter mam zaje... smile ale czasami bywało tak, że jednak dawał mi do zrozumienia, że mu się jednak podobam tylko najczęściej ja obracałam to w jakiś przyjacielski żart. cóż ostatnio zaprzestał robić aluzje i tak jakby powoli zamykał się w sobie, coraz mniej mi mówi i chyba go tracę. dlatego nie wiem czy mu powiedzieć co czuję i tym samym narazić przyjaźń na definitywny koniec jeżeli on nic do mnie nie czuje, czy najpierw wybadać sytuacje i sprawdzić czy może faktycznie mu zależy, czy może siedzieć cicho i udawać, że nic się nie stało? tylko wydaje mi się, że cokolwiek wybiorę to przyjaźń będzie stracona. nie będę potrafiła się z nim przyjaźnić czując coś do niego, a tym bardziej jeżeli on sobie znajdzie dziewczynę to nie będę mogła na to patrzeć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zakochana w przyjacielu- powiedziec czy nie?

ja bym nie mówiła tak odrazu wprost bo nawet jezeli coś czuje mozesz go wystraszyc, może to być dla niego za szybko, moze nie mów mu wprost tylko też zastosuj aluzje, możesz powiedzieć np przy następnym spotkaniu ale Ty przystojny jestes, albo fajnie by było gdyby mój przyszły chłopak był taki wporządku jak Ty itp, zobaczysz jak wtedy zareaguje czy on odbierze to za coś miłego czy przeciwnie, gdy on natomista do Ciebie miał jakieś aluzje nie obracaj tego w żart tylko się uśmiechnij
i zadaj sobie podstawowe pytanie czy potrafisz byc dla  niego przyjaciółką??? bo jeżeli nie a te wszystkie podchody nic nie dadzą spytałabym się wprost i albo skończyła znajomość albo rozwineła ją w co innego

3 Ostatnio edytowany przez Noriska123 (2012-06-28 15:24:29)

zakochalam sie w przyjacielu ;/ ktos potrafi mi doradzic?

4

Noriska123 napisał/a:

zakochalam sie w przyjacielu ;/ ktos potrafi mi doradzic?

5

Poprostu z nim pogadaj i tyle. Prosta sprawa. Ja miałam przyjaciela 7 lat, dziś jesteśmy szczęśliwą parą, bo potrafiliśmy szczerze porozmawiać o uczuciach i emocjach. Nie ma się co bać, nawet jeśli nie podziela Twojego uczucia to to zrozumie.

6

Jeżeli jak sama napisałaś jasno określił, ze możecie tylko się przyjaźnić, to nic na Twoim miejscu bym nie mówiła mu o swoich uczuciach... Jeżeli zmienił zdanie co do Waszych relacji, to On powinien zrobić pierwszy  krok.

Nie byłam w takiej sytuacji, ale za to przyjaciel zakochał się we mnie... Tez od początku jasno określiłam nasze relacje, jednak on zaryzykował... potem już nie umieliśmy tego odbudować, do tej pory mi zal, ze zakończyła się nasza przyjaźń...

Co nie znaczy, ze w Waszym przypadku tak będzie smile. Jednak ja poczekałabym na jego ruch. Możesz jak to ktoś wcześniej poradził, delikatnie wybadać sytuacje smile

Powodzenia:)

7

Ja kiedy zakochalam sie w przyjacielu (i to jeszcze JEDYNYM, jakiego mialam, bo mieszkam na obczyznie i jakos ciezko mi tu poznac wiecej osob), nie powiedzialam nic. Czekalam i probowalam to zabic. A pozniej bardzo szybko okazalo sie, ze on tez cos do mne czuje i od roku jestesmy razem smile. Musze przyznac ze jest to naprawde udany zwiazek, mimo czestych klotni, bo oboje mamy spory temperament.. ale jednak znamy sie jak lyse konie, mamy wobec siebie duzo wyrozumialosci.. i tak jakby od razu wskoczylismy na "wyzszy level" zwiazku, nawet podczas pierwszych tygodni, czulismy sie, jakbysmy byli ze soba od lat.. smile

Sprobuj to na razie "wyczekac". Przy spotkaniach czasem go dotknij, czasem popatrz mu w oczy dluzej niz zwykle.. i sprobuj wybadac, a moze on tez cos do Ciebie czuje? You never know! :-)

8

narazie postawiłabym na kobiece sztuczki i małe delitaktne sygnały. zacnzij się stroić, malować, może nowa fryzurka big_smile w rozmowach wtrącaj delikatny flirt, jakieś małe gesty, dotyk itp. jeśli czujesz, że go kochasz, to wybierz odpiwedni moment (jeśli on nie zrobi go pierwszy) i powiedz mu to. zzwyczaj przeszkodą są np znajomi, ale mówisz, że on mieszka 80km od Ciebie, więc nie powinno być problemu.myśle, że jeśli nawet powie Ci, że nic z tego, z biegiem czsu Ci przejdzie. oto moja rada, pozdrawiam smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zakochana w przyjacielu- powiedziec czy nie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024