brak możliwości sztucznej antykoncepcji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » brak możliwości sztucznej antykoncepcji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: brak możliwości sztucznej antykoncepcji?

Mam 22 lata. I wielki problem. Nie umiem znaleźć dla siebie odpowiedniej antykoncepcji. Może w skrócie opiszę wszystkie moje dotychczasowe próby:

Podejście I:
w 2009 zaczęłam uprawiać sex, okazuje się, że mam uczulenie na lateks- próbowaliśmy nielateksowych- mój ex to zniósł, ale obecny ma problem ze znalezieniem gumek nielateksowych a w dodatku większych niż te standardowe.

Podejście II
Mój gin zapisał mi Cilest. Byłam wniebowzięta, bo tabletki były dość tanie i przez pierwszy miesiąc nie było mi nic. Po miesiącu zaczeła mnie boleć głowa tak że ketonal łykałam jak cukierki. Poszłam do gin.

Podejście III
Zapisał mi Yasmin. Napuchłam jak pączek, a moje libido zwiedziło rów mariański, czyli jakby na to nie patrząc antykoncepcja zadziałała- nie ma sexu-nie ma dzieci. Jak pewnie rozumiecie nie byłam usatysfakcjonowana takim obrotem sprawy.

Podejście IV
Novynette- nigdy więcej tego świństwa! Wszystko wydawało się w porządku. Zaczęły mnie pobolewać stawy kolan. Przetrzymałam, miesiąc, potem drugi, kiedy zauważyłam, że na moich łydkach pojawiły się małe, czerwone guzki. Myślałam, że coś mnie pożarło, więc nie za bardzo się tym przejęłam, smarowałam jakimiś maściami. Zastanawiać zaczęłam się dopiero gdy te guzki pojawiły mi się także na rękach i udach i stopach. Poszłam do lekarza: diagnoza- rumień guzowaty. To choroba, która wiąże się właśnie z bólem stawów. Dostałam leki. I przeszło. Był to ten tydzień,  w którym miałam przerwę w stosowaniu tabletek. Cieszyłam się jak głupia, bo ledwo umiałam chodzić, a nieobecności już mi się na uczelni porobiły. Guzki zeszły. Zaczęłam kolejne opakowanie tabletek i BUM- guzki powróciły. Mój chłopak wyrzucił wszystkie tabletki do kosza.

Podejście V
Najdłuższe podejście. Moi ginekolodzy dostawali gorączki jak mnie widzieli:) Zapisali mi Cerazette, które mają tylko jeden hormon, a nie dwa tak jak w przypadku innych. Przez 5 miesięcy je stosowałam. I wszystko byłoby cacy, gdyby nie to, że regularnie jak w zegarku co 12(!!!) DNI dostawałam okres. I to nie jakieś małe krwawienie. Ciekło ze mnie jak z kranu. W 4 miesiącu stosowania ginekolog zapisała mi jakieś tabletki hamujące krwawienie, a gdyby nie pomogły, miałam przestać stosować w/w tabletki Cerazette. I jak myślicie?- pomogło? NIE.

Podejście VI
Zmieniłam ginekologów. Nowy zapisał mi YAZ- tabletkę Nowej Generacji. I już już miałam nadzieję, że to jest to, gdy po tygodniu na łydce znalazłam 5 małych czerwonych guzków. Ponieważ wiem jakie piekło przechodziłam z rumieniem wcześniej rzuciłam je w cholerę.

FINAŁ:
Kochamy się bez zabezpieczeń. Stosunek przerywany. Szansa wpadki-duża. Ale co ja mam drogie netkobiety zrobić? Szklanka wody zamiast? Kocham Mojego Lubego nad życie i planujemy przyszłość ze sobą, ale czuję się czasem po prostu w tych kwestiach "wybrakowana". Podczas stosunku Luby musi się cały czas kontrolować, nie możemy sobie pozwolić na zapomnienie się. Wiem, że on uważa nasz sex za udany i dobry, ale do jasnej choinki nie możemy kontrolować się całe życie.

Za "kalendarzyk małżeński" się nawet nie biorę bo mam bardzo nieregularne miesiączki

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brak możliwości sztucznej antykoncepcji?

to sprawdź czy nie można kupić tych nie lateksowych wielkorozmiarowych przez internet...oczywiście dochodzą koszty wysyłki, ale jak nie planujecie teraz dzieci to możecie zakupić więcej na pewien czas....

3

Proponuję spiralę wewnątrz maciczną lub jakieś globulki do pochwowe.stosuje się je 15 minut przed stosunkiem.

4

spirala wewnątrzmaciczna jest przeznaczona dla kobiet które rodziły lub dzieci mieć nie planują wogóle

5

poza tym spirala pewnie też będzie miała swoje negatywne skutki skoro dziewczyna jest tak wrażliwa. Może faktycznie niech spróbuje z tymi globulkami. Albo może kapturki? słyszałam że coś takiego też jest.

6

Spirala rzeczywiscie odpada, a widze, ze autorka tematu ma taki problem jak ja smile stosowaam juz kilka tabletek anty z identycznym skutkiem jak Ty, uczulona jestem na lateks, wiec gumki tez odpadaja, a te bezlateksowe sa okropne, i nie wiem czy na nie tez mam uczulenie czy nie, ale po nich takze wszystko mnie piecze, swedzi i dochodze do siebie przez kilka dni :] i co? preferujemy tylko stosunek przerywany.
Plastry pewnie beda takie same jak tabletki, ale mozesz z nimi sprobowac. Tez hormony, ale moze beda mialy mniej skutkow ubocznych, no ale cena tez nie jest mala.
Globulki to jak dla mnie odpadaja, bo zanim dojdzie do stosunku to wszystko sie we mnie pieni, wylatuje i cala satysfkacja i przyjem,nosc z seksu odchodzi w dal, no ale moze u Ciebie by sie to sprawdzilo smile
Jeszcze są krążki wiec mogłabys z nimi sprorbowac. Ja sobie daruje juz cala ta antykoncepcje, bo widze, ze nie ma sensu i tak sobie juz ktorys miesiac z rzedu jedziemy na stosunku przerywanym, ale jakbysmy wpadli to nie byloby problemu. Ja juz chcialabym miec dziecko, pragne go wrecz, ale chlopak chce jeszcze czekac.

7

Mika....słyszałam, że stosunki przerywane mogą prowadzić do zaburzeń seksualnych, depresji czy coś tam gdzieś takiego czytałam....nie martwisz się tym?

....chociaż z drugiej strony, tabletki i inne pierdoły też mogą mieć w przyszłości swoje negatywne skutki.

8

Malinowy elf, i tak nie mamy wyboru, a chlopak sie godzi na to i ma świadomosc, ze przez takie wlasnie kochanie mozna wpasc, choc w moim przypadku jest to pewnie niemozliwe :] hmm coś tam kiedys czytalam o stosunku przerywanym i z tego co pamietam (mogę się mylić) takie stosunku mogą powodować własnie jakies zaburzenia seksualne, tak jak piszesz. No ale mam nadzieje, że nie bedzie wpływalo na to, że kiedys tam bede sie naprawde starac o dzidzie.
A tak w ogole, to wszystko ma swoje dobre i zle strony. Niby powiadaja, ze tabletki anty powodują bezpłodnosc i po nich bardzo ciezko zajsc w ciaze z czym w sumie nie mozna sie zgodzic do konca. Nawet nie wiadomo czy kobieta, ktora zaczela stosowac tabletki anty nie mialaby problemu z zajsciem w ciaze przed stosowaniem wlasnie tabletek. No ale zawsze wine trzeba na cos/kogoś zwalic:)

9

W dzisiejszych czasach niestety chyba nie ma takich rzeczy, które nie przynoszą skutków negatywnych.

10

Oprócz kalendarzyka małżeńskiego są jeszcze inne, skuteczne metody NPR, ja takie stosuję mając zaburzenia hormonalne, bardzo nieregularne cykle i życie w sporym stresie. I jakoś nie wpadłam. Radzę się doedukować w tej kwestii albo kupić gumki nielateksowe - takowe istnieją, swego czasu bardzo reklamowana marka.

11

gumki Unimil (np. Skyn) powinny być OK, oczywiście jeśli piszesz, że tu rozmiar ich jest problemem to faktycznie...słuchaj, a może zrób najpierw badania hormonalne? pełny profil. nie jestem fanką pigułek, ale widząc, jaki profil prezentujesz może gin.dobierze ci odpowiednie pigułki. Moja kolezanka miała podobny problem co ty, w koncu zrobiła badania, lekarz przepisał jej bodajże Mercilon i okazało się to strzałem w dziesiątkę. ps. nie mówię jednak że Mercilon jest dobry!! dla niej akurat jest, ale wyniknęło to z badań. zrób sobie bad. na estrogeny, testosteron, progesteron, lekarz powinien ci dobrać odpowiednie. Zwykle lekarze przepipisuą pigulki "na chybił trafił"- w końcu to ty sie potem męczysz.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » brak możliwości sztucznej antykoncepcji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024