Hej!
Co uważacie o jaskrawych, energicznych kolorach w salonie, np. o pomarańczowym? Czy to nie będzie za bardzo "razić"? Salon spory, ponad 20m. Z wielkim oknem na południe - cały dzień jasny.
Pozdrawiam!
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » kolory w salonie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej!
Co uważacie o jaskrawych, energicznych kolorach w salonie, np. o pomarańczowym? Czy to nie będzie za bardzo "razić"? Salon spory, ponad 20m. Z wielkim oknem na południe - cały dzień jasny.
Pozdrawiam!
Witaj.
Kolor pomarańczowy pobudza ale i wzmaga apetyt, więc warto to jeszcze przemyśleć ![]()
Ciekawym rozwiązaniem do salonu jest połączenie kolorów tzn. trzy ściany o jednym kolorze i do kontrastu czwarta inna.
Ja mam 3 ściany w takim odcieniu piaskowym ( nie pamiętam dokładnej nazwy) a czwarta to zieleń Amazonii. Były to farby z palety Dekoral.
Mnie takie barwy uspakajają i wyciszają i taki był zamiar. To zależy jeszcze kto co lubi.
Ja bym wybrała jednak coś pastelowego, a na jednej ze ścian położyła tapetę która nada charakteru całemu wnętrzu. Co myślisz o takim rozwiązaniu?
Mój salon jest pomarańczowy, a sufit słonecznie żółty i też mam południowe okno. Kolor z sufitu"zachodzi na ściany" i na żółtym jest jeszcze pasek pomarańczowego. Wybrałam farby teflonowe (chyba jakoś tak się nazywają) coś jak dulux tylko tańsze. Dzięki temu mam żywe kolory na ścianach, takie "robione" przez dodanie pigmentu zawsze wychodzą blado. Jedynym ciemnym akcentem kolorystycznym jest podłoga ilazienki.pl/plytki_imatra_brown_45x15_cersanit,p_8910 zakochałam się w tych płytakach, wyglądają jak drewniana podłoga ale są o wiele praktyczniejsze. Nie lubię pastekowych kolorów więc w prawie każdym pomieszczeniu w domy mam jakieś askrawe odcienie. Wyjątek stanowi pokój mojej córci różowo błękitny ale to jej własny wybór:)
Ja bym wybrała jednak coś pastelowego, a na jednej ze ścian położyła tapetę która nada charakteru całemu wnętrzu. Co myślisz o takim rozwiązaniu?
W moim wypadku kolory pastelowe raczej odpadają... Zastanawiam się nad pomarańczą ponieważ chcę by było w salonie po prostu ciepło... myślę, że może to się ciekawie komponować z różnymi pamiątkami z podróży (rzeczy z Meksyku, Brazylii, Australii) i robić odpowiedni klimat... hmmm
Chyba mam podobny gust jak Martagb
A co do wzmagania apetytu to nie wiedziałam! W takim razie przemyślę jeszcze tą sprawę!
Jak połączysz pomarańcz z szarością będzie wyglądało super a nie tak rażąco ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » kolory w salonie
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024