Zniżka OC - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Zniżka OC

Czy można obca osobę,nie z rodziny dopisać do dowodu rejestracyjnego auta,aby w ten sposób uzyskała ona moja zniżkę OC?Ja mam pełną zniżkę,a koleżanka zamierza kupić sobie pierwsze auto.Jak to wygląda?

2

Odp: Zniżka OC

tak można dopisać bez problemów o ile widniejesz na umowie kupna umowy, to do dowodu możesz być wpisana,ale wtedy stajesz się współwłaścicielem tego auta tylko to Ty się zastanów czy ty chcesz, bo wystarczy jakaś kolizja i Ty też stracisz wszystkie zniżki.
OC jest uzależnione od pojemności silnika, roku produkcji,itp. oc nie jest aż takie tragiczne, idzie znałeś nie drogo to ubezpieczenie.

3

a zapomniałam auto może stać na koleżankę a ubezpieczenie na Ciebie. taka bocja też jest.
auto ma mieć tylko obowiązkowe ubezpieczenie OC.

4 Ostatnio edytowany przez nadzieja82 (2012-03-08 16:12:30)

Wiem,że taka firma jak PTU ma interesujące pakiety dla osób bez zniżek. A ubezpieczenie musi być na osobę,która widnieje w dowodzie rejestracyjnym. Natomiast przy kupowaniu samochodu na współwłasność z koleżanką aby korzystała z Twoich zniżek to już US, w grę wchodzi jakiś podatek ale przy osobach obcych z tego co się orientuję wygląda on inaczej-nie 2% od wartości.

5

nadzieja82 nie musi być osoba na ubezpieczeni jeśli nie jest wpisana w dowód rejestracyjny, auto może kupić jedna osoba a inna może go ubezpieczyć, w całym prawie chodzi tylko o to żeby to auto miało obowiązkowe ubezpieczenie.
Przy kupnie auta też nie musi być żadnego pokrewieństwa w urzędzie skarbom płaci się podatek od kwoty zakupionego auta.
NP: Córka kupiła auto  ,, nie ma prawo jazdy "
                              ,, ubezpieczenie stoi na mnie"
                              ,, a jeździ nim szwagier"
i tak widnieje adnotacja przy ubezpieczeniu to auto ma mieć ubezpieczenie obowiązkowe i jest zgodne z prawem.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024