Co robić? w co wierzyć? :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co robić? w co wierzyć? :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Co robić? w co wierzyć? :(

Mamy po 19 lat, jesteśmy razem dokładnie 1,5 roku. Do tego czasu myślałam że nie mamy przed sobą tajemnic. Po 3 miesiącach związku przyznałam że jestem dziewicą i wtedy dowiedziałam się, że on już miał jedną, przypadkową. Miało stać się to gdy miał 16 lat, po pijaku, mniejsza już o szczegóły. Opowieść była bardzo przekonujaca, chociaż było kilka nieścisłości np. najpierw mówił że dotykał jej piersi, potem że nie itp. Troszkę było mi z tym ciężko, ale nie okazałam tego, przemilczałam, zaczełam się z tym godzić. Nie rozumiałam dlaczego opowiadając tę historię zmienia szczegóły, a jestem osobą spostrzegawczą, zapamiętam każdy najdrobniejszy detal. I niedawno wyznał mi, że to się nie stało, rzeczywiście poznał jakąś, usiedli na trawie, on coś bełkotał, ona zabrała portfel i odeszła. Zadnego bliskiego kontaktu. Powiedział że chciał mi wyznać prawdę, jednak się wstydził i bał przyznać po takim czasie. Ja zgłupiałam, nie wiem co myśleć, w co wierzyć, ciągle wszystko analizuję. Na razie powiedziałam mu że tego nie kończę, muszę sie zastanowić, czuję się oszukana, jednak go kocham. Dodam że nie mamy tego za sobą. W co powinnam wierzyć? To strasznie skomplikowane, straciłam zaufanie, ciężko mi uwierzyć w jego słowa.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Austerlitz (2012-01-10 22:03:09)

Odp: Co robić? w co wierzyć? :(

Czy dla Ciebie problemem jest to, że nie jesteś jego pierwszą dziewczyną? Czy to, że z jakąś miał bliższy kontakt? Czy to, że się przyznał, ale się boi/wstydzi/nie chce Ciebie zranić i dlatego zmienia historyjkę? Zauważył, że jest to dla Ciebie poważne i się zagubił.

Lub też - wyduś z niego całą prawdę. Ucz chłopaka szczerości wobec Ciebie w takich sprawach, bo niektórzy myślą, że prawdę lepiej ukryć, aby kogoś nie skrzywdzić.

Chciałabym być tą pierwszą, ale najbardziej chodzi mi o to że przyznał się dopiero teraz.. Czy to moze być prawda? To wgl możliwe?

4

Niezapominajka 29 napisał/a:

Chciałabym być tą pierwszą, ale najbardziej chodzi mi o to że przyznał się dopiero teraz.. Czy to moze być prawda? To wgl możliwe?

A kiedy wolałabyś to usłyszeć? Przy pierwszym spotkaniu? Tak się nie da. A gdybyś nie była dziewicą, to kiedy byś mu to powiedziała? Od razu?

Nie rozumiemy sie.. Właśnie ja nie wiem czy będę tą pierwszą, nie wiem czy z inną miał ten bliższy kontakt, przyznał mi się ż jest prawiczkiem dopiero teraz bo wg niego bał się to wyznać po takim czasie. Bał sie przyznać ze jest prawiczkiem. Z jednej strony mu wierzę ale nie wiem czy to jest prawdopodobne.. Od 6 miesiaca związku mówił że nie jest. pogodziłam sie z tamtą informacją, nawet nie ma to takiego ogromnego znaczenia ale czy powinnam uwierzyć że nie jest? To może być prawda?

Wiem, wszystko bez ładu i składu.. Ale jestem trochę rozemocjonowana. No więc. Jesteśmy razem 1,5 roku. Kamil powiedział ze nie jest prawiczkiem około 6 miesiąca. Uwierzyłam. Wczoraj wyznał że jest prawiczkiem, sam nie wie dlaczego skłamał i bał sie do tego przyznać. I tu się zajebałam. W co wierzyć? Każda historia po części mnie przekonuje a zarazem wydaje sie abstrakcyjna. Tyle że ja teraz mam problem, bo mam rażenie że każde słowo które wypowiada jest kłamstwem, ja nie wiem w co wierzyć. Czuję sie oszukana, bo nigdy nie mieliśmy przed soba tajemnic..

7

Rozumiem, że masz o to żal, ale spróbuj go zrozumieć, spójrz na to z innej strony, może:
1. na początku znajomości bał sie przyznać, że nie ma żadnego doświadczenia
2. może na początku nie był pewny cz będziecie razem na dłużej i bał się, że potem powiesz koleżankom, że był prawiczkiem i one to rozgadają a faceci są drażliwi na tym punkcie (ekstremalna sytuacja)
3. czy pierwsza powiedziałaś ze jesteś dziewicą? jeżeli nie, to może on się bał, że Ty już miałaś jakiś kontakt płciowy a on jeszcze nie
4. facetowi trudno jest się przyznać do kłamstwa po długim czasie

8

Może myślał, że gdy się dowiesz, że nie "spał" z żadną, to uznasz go za smarkacza bez doświadczenia i wolał ściemniać?
Tak się niestety teraz o facetach myśli. O dziewicach się mówi, że dziewczyna nie jest łatwa i siebie szanuje, a o prawiczkach, że nic o seksie nie wiedza, nie będą potrafili zadowolić kobiety i inne takie wredne bzdury.

My na forum nie stwierdzimy, czy on kłamał czy nie. Sama musisz to z niego wyciągnąć i zaufać lub nie.

Ja wyznałam to pierwsza. Chciałabym mu wierzyć ale jestem tak zajebana że szok. Już niczego nie czaję.

10

Niezapominajka 29 napisał/a:

Ja wyznałam to pierwsza. Chciałabym mu wierzyć ale jestem tak zajebana że szok. Już niczego nie czaję.

wow matko - po takim słownictwie to ja sie nie dziwię, że chłopak czuje się niepewnie

11

W takim razie powinnaś cieszyć sie, ze będziesz jego pierwszą. Chłopak może myślal, ze Ci zaimponuje, że wywrze na Tobie wrażenie, a gdy okazało się, jak śmiertelnie jest to dla Ciebie poważna sprawa, poczuł się niezręcznie i głupio? Nie powinnaś aż tak bardzo przeżywać. A poza tym- co to w ogóle za rozliczanie z przeszłości? Przecież wcześniej z Tobą nie był, więc nawet gdyby bzyknął kogoś gdzieś w krzakach, czy na trawie, to jaki to miałoby niby wpływ na Wasz związek?

Mi nie chodzi o tą jego 'cnotę' sad Po prostu boli mnie że mnie oszukiwał rok w tak błahym temacie sad tłumaczyłam mu nie raz że dla mnie to jest bez znaczenia sad ja się przyznałam, tylko zapytałam i miałam nadzieję na szczerą odpowiedź. Nigdy mnie tak nie okłamał sad

13

Wybacz za szczerość...
Ale dojrzej do tego,że nie wnika się w takie rzeczy.
Jesteście teraz razem i to jest ważne.
Jesteś szczęśliwa?
Nie rozdrapuj przeszłości, bo może kiedyś i Ty nie będziesz chciała o niej mówić.
A chłopak może wstydził się,że jest prawiczkiem.
Albo ma dużą wyobraźnię..

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co robić? w co wierzyć? :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024