rozstanie, jak zacząć żyć na nowo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » rozstanie, jak zacząć żyć na nowo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: rozstanie, jak zacząć żyć na nowo

Mam problem. Po rozstaniu z moim chłopakiem nie mogę się pozbierać. Żaden facet mi się nie podoba. We wszystkim szukam podobieństw do niego. Oglądam filmiki. Płaczę. Chcę zacząć normalnie żyć stworzyć związek ale nie wiem jak. Przecież go nie widuję. Do teo zostawił mnie w paskudny sposób. Jeśli macie jakieś pomysły. Piszcie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: rozstanie, jak zacząć żyć na nowo

Madzik,a kiedy się rozstaliście? Jeśli nie dawno to nie masz co szukać na siłę nowego faceta,musisz pocierpieć i zdać sobie sprawę,że jesteś gotowa na nowy związek,że poprzedni partner nic dla Ciebie nie znaczy!

4 miesiące temu sie rozstaliśmy. Brakuje mi bliskości ale nie chce nikogo krzywdzić a nie mogę patrzeć na innych facetów.

4

Skasuj te filmiki, wyrzuc zdjecia.. skasuj go z tel. Po co ci to?! Odczekaj! Daj na wstrzymanie! Zadbaj o siebie! Kup sobie nowe ciuchy! Kus facetów! Uwierz w siebie!

W sumie masz rację. Trzeba się wziąść w garść tylko czemu to jest takie cholernie trudne i czemu to kobiety zawsze cierpią

6

madzikkucharska21 napisał/a:

Chcę zacząć normalnie żyć stworzyć związek ale nie wiem jak.

Najpierw wstań na własne nogi później .... twórz,stwórz,tchórz związek smile

Tak właśnie zrobię;-) miejmy nadzieję że dam radę

Tak właśnie zrobię;-) miejmy nadzieję że dam radę

Niestety, ale rozstaniu zawsze towarzyszy ból i przygnębienie, przynajmniej po jednej ze stron. To mija po pewnym czasie, ale wiem że jest to ciężkie do zniesienia. Najlepszym lekarstwem jest wir pracy, może nowe hobby? Staraj się jak najczęściej spotykać ze znajomymi i co najważniejsze nie izoluj się!

10

We wszystkim szukam podobieństw do niego. Oglądam filmiki. Płaczę. Chcę zacząć normalnie żyć stworzyć związek ale nie wiem jak.

Oglądanie wspólnych zdjęć, filmów to nie jest dobry pomysł, bo wciąż wracają wspomnienia i emocje związane ze związkim. Najlepiej uznać, że tamten związek to już przeszłość - etap, który się zakończył. Rozstanie, uznaj nie jako porażkę, ale jako szansę na coś nowego, lepszego.

11

Mam problem. Po rozstaniu z moim chłopakiem nie mogę się pozbierać. Żaden facet mi się nie podoba. We wszystkim szukam podobieństw do niego. Oglądam filmiki. Płaczę. Chcę zacząć normalnie żyć stworzyć związek ale nie wiem jak. Przecież go nie widuję. Do teo zostawił mnie w paskudny sposób. Jeśli macie jakieś pomysły. Piszcie

Madziku, ja w ubiegłym roku w wakacje rozstałam się po 3 latach związku z moim ex. Długi czas też mieszkaliśmy razem. Do tej pory nie mogę się pozbierać....ale wiem dlaczego smile Popełniasz moje błędy! Ja nałogowo i z uporem maniaka oglądałam zdjęcia ze wspólnie spędzonych chwil, pisałam do niego na fb, myślałam o nim...ogólnie szukałam kontaktu i żyłam wspomnieniami. Madzik zostaw przeszłość za sobą! Skasuj filmiki, usuń wspólne zdjęcia, albo nagraj na płytę i schowaj głęboko wink Zacznij nowy rozdział w życiu i nie oglądaj się za siebie. Popłacz sobie jak musisz, bo to zawsze przynosi ulgę, a potem wyjdź gdzieś ze znajomymi rozerwać się gdzieś, poczytaj dobrą książkę..po prostu spędź miło czas zajmując czymś myśli. A ze stwarzaniem nowego związku się nie śpiesz, bo zapewniam Cię że na dobre Ci to nie wyjdzie. Lepiej daj sobie czas na zaleczenie ran w sercu i zapomnienie o swoim ex. Dopiero potem zacznij się rozglądać za nową miłością, bo będziesz mieć wówczas naprawdę wolne serce i myśli smile Powodzenia!

To będzie trudne bo od 23 będę z nim musiała pracować w jednym miejscu, jednym pomieszczeniu. Boże jak tu się pozbierać:-(

13

wiem dokładnie jak się czujesz...współczuje kochana i pamiętaj nie jesteś z tym sama,najważniejsze żebyś miała dobre znajome,towarzystwo ,na początku właśnie człowiek się izoluje ale z czasem wychodzi i powoli wraca do siebie chodz długo to trwa ,nawet bardzo i cholernie to trudne.wszystkie tutaj to wiemy.Ludzie w tych czasach podążają za jakimiś nie istniejącymi ideałami,łatwo ulegają pokusom ,jego strata lalka pewnie następny będzie lepszy bo będziesz uważniejsza i ostrożniejsza...nie trać pewności siebie i swoich wartości .postaraj się czymś zająć żeby te myśli nie przychodziły za często do głowy:(

Dziękuję wam:-) kochane jesteście. Może dam radę

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » rozstanie, jak zacząć żyć na nowo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024