2 cesarki, co potem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » 2 cesarki, co potem.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: 2 cesarki, co potem.

Witam. Moja kuzynka jest aktualnie w 3 ciąży. Pierwsze maleństwo urodziła ze względu na pośladkowe ułożenie dzidziusia a drugie przez brak postępu w porodzie. Teraz jest jest w 3 ciąży, ciąża rozwija sie prawidłowo, ale czy będzie mogła rodzić normalnie? Jej ginekolog nic nie wspomina o 3 cesarce... a ja słyszałam że tylko po jednej cesarce można urodzić normalnie... Ale czy po dwóch jest to możliwe? Odstępy między tamtymi porodami to 2lata, a teraz między drugą a tą to 1,5roku.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 2 cesarki, co potem.

tylko i wyłącznie  cc
pozdrawiam.

3

mojego kuzyna dziewczyna miala dwie cc i lekarz powiedzial ze gdy podczas trzeciej ciazy zas bedzie sytuacja ze trzeba bedzie miec cc to po 3 ciazy podwiaza jej jajniki! tylko tyle wiem...

4 Ostatnio edytowany przez jablonka (2011-12-14 15:39:14)

Natalciu-a dlaczego kuzynce chcą podwiązać jajniki-teraz się tego nie robi !

po 2 cc nie rodzi sie juz naturalnie,występuje za duże ryzyko pęknięcia blizny,zrosty też są przeszkodą... ogólnie 4 cięć to maxsymum. -ale kto w tych czasach decydyje sie na więcej niż 4 dzieci. smile

5

natalka.wajda napisał/a:

Witam. Moja kuzynka jest aktualnie w 3 ciąży. Pierwsze maleństwo urodziła ze względu na pośladkowe ułożenie dzidziusia a drugie przez brak postępu w porodzie. Teraz jest jest w 3 ciąży, ciąża rozwija sie prawidłowo, ale czy będzie mogła rodzić normalnie? Jej ginekolog nic nie wspomina o 3 cesarce... a ja słyszałam że tylko po jednej cesarce można urodzić normalnie... Ale czy po dwóch jest to możliwe? Odstępy między tamtymi porodami to 2lata, a teraz między drugą a tą to 1,5roku.

Moja siostra miała 2 cc - po drugiej lekarz odradził kolejną ciążę ze względu na osłabienie miejsca podwójnego cięcia. Bardzo dużo zależy od organizmu kobiety i ostrożności lekarza

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » 2 cesarki, co potem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024