Witam. Moja kuzynka jest aktualnie w 3 ciąży. Pierwsze maleństwo urodziła ze względu na pośladkowe ułożenie dzidziusia a drugie przez brak postępu w porodzie. Teraz jest jest w 3 ciąży, ciąża rozwija sie prawidłowo, ale czy będzie mogła rodzić normalnie? Jej ginekolog nic nie wspomina o 3 cesarce... a ja słyszałam że tylko po jednej cesarce można urodzić normalnie... Ale czy po dwóch jest to możliwe? Odstępy między tamtymi porodami to 2lata, a teraz między drugą a tą to 1,5roku.
tylko i wyłącznie cc
pozdrawiam.
mojego kuzyna dziewczyna miala dwie cc i lekarz powiedzial ze gdy podczas trzeciej ciazy zas bedzie sytuacja ze trzeba bedzie miec cc to po 3 ciazy podwiaza jej jajniki! tylko tyle wiem...
4 2011-12-14 13:25:06 Ostatnio edytowany przez jablonka (2011-12-14 15:39:14)
Natalciu-a dlaczego kuzynce chcą podwiązać jajniki-teraz się tego nie robi !
po 2 cc nie rodzi sie juz naturalnie,występuje za duże ryzyko pęknięcia blizny,zrosty też są przeszkodą... ogólnie 4 cięć to maxsymum. -ale kto w tych czasach decydyje sie na więcej niż 4 dzieci. ![]()
Witam. Moja kuzynka jest aktualnie w 3 ciąży. Pierwsze maleństwo urodziła ze względu na pośladkowe ułożenie dzidziusia a drugie przez brak postępu w porodzie. Teraz jest jest w 3 ciąży, ciąża rozwija sie prawidłowo, ale czy będzie mogła rodzić normalnie? Jej ginekolog nic nie wspomina o 3 cesarce... a ja słyszałam że tylko po jednej cesarce można urodzić normalnie... Ale czy po dwóch jest to możliwe? Odstępy między tamtymi porodami to 2lata, a teraz między drugą a tą to 1,5roku.
Moja siostra miała 2 cc - po drugiej lekarz odradził kolejną ciążę ze względu na osłabienie miejsca podwójnego cięcia. Bardzo dużo zależy od organizmu kobiety i ostrożności lekarza