TYTUŁ BAJKI Z DZIECIŃSTWA ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » TYTUŁ BAJKI Z DZIECIŃSTWA !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: TYTUŁ BAJKI Z DZIECIŃSTWA !

Witam wink
Szukam tytułu bajki oglądanej przeze mnie w dzieciństwie na vhs. kaseta musiała być wydana przed rokiem 1998.
Była to bajka podobna do 'baśni tysiąca i jednej nocy' orientalna, dziejąca się pewnie na bliskim wschodzie. Składała się tak jakby z 2 czy 3 części, ale najbardziej pamiętam taką w której mężczyzna(Arab) przypłynął do rodzinnego kraju z jasnowłosą kobietą. Wcześniej był taki wątek, że inna kobieta powiedziała mu we wróżbie: "strzeż się kobiety o jasnych włosach i niebieskich oczach' On nie posłuchał i ta europejka zamieszkała u nich w domu. On się zakochał. Pewnej nocy zauważył że kobieta wychodzi. Poszedł za nią i zobaczył, że ta idzie na cmentarz. Zrobiła tam magiczny krąg i jakiegoś białego proszku, później to podpaliła czy jakoś tak. Na tym cmentarzu wykopywała czaszki i tańczyła z nimi. Zauważyła tego mężczyzne i rzuciła na niego urok, tak że przemienił się w psa. Nie wiem co było dalej, ale na końcu ta wróżka od przepowiedni przemieniła tą kobietę w mysz a mężczyznę odczarowała mówiąc coś w stylu ' jeśliś psem jest to psem pozostań, lecz jeśliś człowiekiem przybierz z powrotem swą prawdziwą postać'

Brzmi trochę strasznie, ale lubiłam tą bajkę i to bardzo wink

Proszę o pomoc wink)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: TYTUŁ BAJKI Z DZIECIŃSTWA !

Witaj!!
Chciałabym odnowić ten post i spytać ponownie o to o co moja poprzedniczka. Ja też pamiętam te bajki ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu ani znaleźć niczego w internecie sad Proszę o pomoc!

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » TYTUŁ BAJKI Z DZIECIŃSTWA !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024