Droga przez ciemność - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Droga przez ciemność

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Droga przez ciemność

Witam wszystkich, ponieważ czuje się samotny, a ta samotność będzie mi raczej towarzyszyć do końca, postanowiłem jednak napisać.Wpisać w google hasło "samotność" i od razu znajduje sie pomoc.Przepraszam za gorycz.Ale siedzę tu nad ranem i zastanawiam się czy może spotkać mnie coś dobrego w tym życiu.To paradoks, gdyż wielu z Was ma za sobą doświadczenia w związkach, podczas gdy ja tylko z innymi ludźmi.Domyślam się, jak jest wam wszystkim ciężko.Samemu idę przez to życie w sposób nieprawidłowy, czyli nie taki, jak większość.(możliwe , że błędnie myślę, więc poprawcie mnie).Próg dorosłości, który minąłem był dla mnie nieważny i ze wszystkich pytań jakie niesie życie dla każdego, nie zdawałem sobie sprawy do momentu, kiedy minął okres buntu.
Jestem samotnym człowiekiem i bez nadziei na zmianę, moje życie mija mi przez palce i jedyne czego pragnę to zatrzymać się i wysiąść z tego szaleństwa.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Droga przez ciemność

wysiąść z zycia, czy z samotności...?
to dwa zupełnie różne wyjścia i prowadzące w diametralnie różnych kierunkach...

3 Ostatnio edytowany przez różyczka (2011-12-05 15:32:05)

Ktoś kiedys dał mi zaskakujacą rade gdy nie mogłam znaleźć rozwiązania problemów.

Mianowicie  napisać na kartce problem, a pod nim w punktach co bym zrobiła gdybym się nie bała.
Wyszło kilka podpunktów i pytam co dalej a ta osoba mówi masz rozwiązanie , zrób to a twój kłopot zniknie.

Tak samo i ty. Napisz sobie co byś zrobił by wyjść do ludzi, jeden z kroków już zrobiłeś pisząc tu.
Znajdź inne. Człowiek który ma pasję, przyciąga innych ludzi.

Więc do dzieła twoje życie zależy od ciebie. Pozdrawiam ciepło.

4

Też jedyne czego pragnę to zakończyć tą męczarnię.

5 Ostatnio edytowany przez motylek79 (2011-12-25 00:45:04)

....lekiem na samotność mogą by nasi znajomi, przyjaciele. To ze nie masz partnera nie znaczy ze musisz byc samotny. Wez telefon i podzwon po znajomych, rodzinie, wyjdz do ludzi...

...ja znam cala mase ludzi ktorzy czuja sie samotni - jedni sa rozwiedzeni, inni w zwiazkach, ale tez samotni jeszcze inni - pracuja sami na emigracji, ....takze nie narzekaj, bo samotnosc byla, jest i bedzie. Po prostu sie nie zamykaj w 4 scianach, tylko proboj zmienic to....

...wczoraj dzwonil do mnie kolega z anglii i powiedzial mi ze teraz rozumie co to jest za specyficzna samotnosc na emigracji, z dala od rodziny...i utworzylismy grupe wsparcia, polegajaca na tym ze bedziemy do siebie dzwonic (on twierdzil ze wstydzil sie dzwonic i zadreczac znajomych, choc zna mnie 10 lat!) bo ja po swietach rowniez sie wybieram na pewien czas...

Takze wiecej otwartosci na ludzi, bo inni czesto sa w podobnej sytuacji....

6

Ale czasem zdarza się, że człowiek próbuje wieeeeele razy i za każdym nic nie wychodzi. Wiem, że to pachnie pesymizmem ale dla niektórych pesymizm = realizm.

7

Wiem, mam 32 lata próbowałam kilka razy smile. Wedlug mnie nie ma co rozmyslać nad tym, az glowa pęknie, tylko robic swoje, zdać się na los....

8

Nadzieja na zmianę musi zawsze gdzieś w nas tkwić.
Byłam samotna, a może nadal jestem, nie wiem.
Wiem tylko tyle że wtedy kiedy godziny się z losem i godzimy się z samym sobą, cieszymy się swoim własnym towarzystwem nawet tym że mamy ulubiony serial który oglądamy, wtedy życie nabiera chociaż troszkę sensu. Wtedy kiedy już godzimy się z tym, wtedy nie zawsze ale czasem dzieją się cuda. Może nie zmienia się wszystko, ale to co daje nam siłę, kopa i potoczne powera smile
Wtedy po bolesnych doświadczeniach, możemy zanalizować wszystko i przygotować się na dalszą drogę, czasem szczęśliwą a czasem pełną gór i dolin.

I nie powiem oklepanych formułek typu "inni mają gorzej" czy jeszcze innych. Ból samotności jest straszny. Ale potrzeba czasu czasem bardzo wiele by z niej wyjść, potrzeba otwartego serca, otwartych myśli, i otwartych ramion... by otworzyć się na innych samotnych i nie samotnych. Czasem nawet jeśli życie nie pozwala nam od razu tego zrobić to przyjedzie moment gdy wyjdzie to z nas samo smile

pozdrawiam i życzę wesołych świąt

taki trochę filozoficzny post

9

motylek79 napisał/a:

Wedlug mnie nie ma co rozmyslać nad tym, az glowa pęknie, tylko robic swoje, zdać się na los....

Podpisuje sie pod powyższym zdaniem wszystkimi 4 konczynami.
Nie myśleć o tym dlaczego mimo wysiłków, tego enigmatycznie brzmiacego i nie do konca rozumianego stwierdzenia "wyjsć do ludzi", randek, umawiania sie , wprowadzania zmian jestesmy sami.
Robić to co od nas samych zależy a  to czego sami nie jestesmy w stanie zmienic  w reku przeznaczenia.

Motylek mam nadzieje, ze mimo wyjazdu bedziesz tu zaglądac smile

10

Niobe, zalezy czy się tam podlącze do internetu. Mam nadzieje że tak.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Droga przez ciemność

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024