Chcę pisać listy...!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Chcę pisać listy...!!!

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 83 ]

Temat: Chcę pisać listy...!!!

Poszukuję kogoś, kto pisze listy - albo ich nie pisze, aczkolwiek chce.
Absolutnie zakochana w "niebezpiecznych związkach", marzą mi się listy romantyczne, takie na których można postawić pieczęć lakową. Pisane językiem pięknym, nie używanym w dzisiejszych czasach.. ale też te codzienne, przyjacielskie, bezinteresowne, absurdalne i surrealistyczne.
Usycham z tęsknoty za przelaniem całego morza myśli na papier!

Może to tylko niegroźna fascynacja, ale okrutne pragnienie pisania które wzbudziła we mnie ta książka wydaje się zupełnie nie do wytrzymania , dlatego piszę tutaj - w nadziei, że istnieje jeszcze ktoś taki, kto też chce.

I.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chcę pisać listy...!!!

Witaj, widac nie jestem jedynym dziwolagiem smile
Uwielbiam pisac listy, od zawsze , klawiatura to nie to samo. List to zupelnie inna sprawa. Niestety nikt tego nie robi teraz a szkoda. Obawiam sie,ze nie jestem na tyle wyrafinowana zeby pisac tajemnicze listy romantyczne ale listy do przyjaciol , troche filozoficzne jak najbardziej.

3

witajcie:)

Szkoda,że internet prawie całkowicie wyparł listy, pocztówki. Nie ma to jak list, który można trzymać w ręku i jest to rzecz        " namacalna",a nie mail. Jeszcze trochę i wszystko będzie wysyłane drogą  internetową.

4

Ja tam lubilem pisac listy i kiedys nawet specjalny do tego papier kupowalem, czerpany, przyozdabiany kwiatami roznymi.

Ale takie listy nie pisze sie do pierwszej lepszej osoby, ale kogos wyjatkowego, nie mowiac juz o "romantycznych" listach...

5

Jak inaczej przekonać się o "wyjątkowości" osoby jak nie pisząc do niej?  smile

6

Marguerite 67 - Twoja odpowiedź doskonale komponuje się z Twoim cytatem smile
Nie podążaj za schematami, pisz jeżeli chcesz pisać! smile

7

Ja kocham pisać listy. Kiedyś miałam koleżankę, która równie mocno podzielała moją pasję, a że mieszkałyśmy dość daleko od siebie pisałyśmy długie listy o wszystkim. Zwykle jeden list miał 7-10 stron, a dodam że miałyśmy ze sobą też kontakt internetowy, ale to dla nas nie było to samo. Słowo pisane ręcznie mówi tyle o człowieku, o jego duszy... Ach szkoda, że listy odchodzą w zapomnienie

8

10 stron! Ach! Moje rozmarzenie osiągnęło absolutne apogeum! :)
Masz rację, pismo mówi wiele o jego autorze. I tu bynajmniej nie chodzi o jego "ładność" albo bazgrolenie :)
Pismo pokazuje ludzką cierpliwość, albo jej brak.. cechy charakteru - introwersję, ekstrawersję, marzycielstwo czy też twarde stąpanie po ziemi. Coś niezwykle ciekawego!

9

Artystka no 10 stron.... To było coś, pamiętam to uczucie trzymania tej obfitej koperty nie no bomba po prostu

10

O ja też pisałam długie listy. 10 stron to było minimum. Standardowo było około 20, zdarzały się i dłuższe...Fakt koperta wyglądała trochę komicznie.
Jak pisałam listy z przyjaciółka, to zawsze do środka coś sobie wrzucałyśmy, a to ususzone stokrotki, a to jakiś guzik na szczęście.. to były czasy... smile

Listy również pisałam ze swoim narzeczonym jak był w wojsku. Z niecierpliwością czekałam na nie. Wertowałam 10 stron kartek, w których opisywał mi wszystkie ciężarówki, swoją wartę aby na końcu przeczytać to jak mnie kocha. Tyle stron, a jedna była dla mnie taka ważna..

11

apoteoza napisał/a:

Listy również pisałam ze swoim narzeczonym jak był w wojsku. Z niecierpliwością czekałam na nie. Wertowałam 10 stron kartek, w których opisywał mi wszystkie ciężarówki, swoją wartę aby na końcu przeczytać to jak mnie kocha. Tyle stron, a jedna była dla mnie taka ważna..

Z narzeczonym, jak był w wojsku?? Ależ to istny ideał romantycznej miłości i motyw całej setki filmów!
Z jednej strony strasznie Ci zazdroszczę, że miałaś okazję do korespondencji listownej ze swoim mężczyzną, a z drugiej nie zazdroszczę rozłąki (mój mieszka ulicę dalej i za nic nie chce się namówić na listy!)

12

Też pisałem listy. Mieszkałem w mieście dużym, poznałem pewną osobę i jakoś tak pisać zacząłem. Studiowałem akurat i bywało, że po drodze, albo przed jej akademikiem na murku coś napisałem. Zapakowałem w kopertkę i oddawałem portierce, by przekazała(nieźle się dziwiła, heh). I koleżanka owa mi listy wysyłała, mimo, że widywałem na uczelni. Zawsze na liście dawała stempelek z prosiaczkiem smile I to było bardzo miłe. Tak, że każdemu życzę listów, liścików, bo to romantyczne.

13

Ja też chcę pisać listy,pisuję je i bardzo to lubię.Takie długaśne-o wszystkim...

14

WITAJCIE JA TEZ BARDZO LUBIE LISTY. SZKODA ZE TERAZ WSZYSCY PRZESZLI NA ELEKTRONIKE , ZNIKA W TYM CALA POEZJA CALY CZAR UCZUC I EMOCJI.

15

Też kiedyś lubiłem pisać. I do kochanej na czerpanym oczywiście, albo kredowym ha ha. Taki to był szczyt elegancji smile Zresztą wtedy nie było wyboru. A przez ostatnie 20 lat ciągle komputer, komputer i pochodne. I jak byłem na podyplomówce i przyszło coś notować, no mało kaleką nie zostałem, tak mnie ręka bolała. No i charakter jakiś się taki porobił jak u przysłowiowych lekarzy. Ale miło by było popisać.

16

listy fajne..ale przez internet jest szybciej

17

Zapraszam do korespondowania... Mogę tylko powiedzieć, że jestem dość ciekawym człowiekiem o ciekawych poglądach.

email: kontakt(at)1435.pl

18

Listy pisane ręcznie maja dusze, te internetowe nie bardzo bo nie możesz zobaczyć charakteru pisma, wyglądu papieru. Pewnie bym pisała listy gdybym miała do kogo. Nawet pocztówka napisana ręcznie i wysłana jest milsza niż przez internet

19

Ja tez chce pisac! tongue

20

hm... to moze wymienimy sie adresami?

21

ja pragnę, pożądam wręcz pisac listyyyyyyyyyyyyyy!!!!!! Kto chce ze mna pisać?? Od razu wspomnę, że chciałabym pisac z mężczyzną, ponieważ.... no- co tu duzo ukrywać- lubię męzczyzn i chciałabym poznac ich podejście do życia=D od razu ostrzegam, że jestem szczęśliwie zakochana i nie szukam chłopa=D, ale lubię sobie popisać;) więc!!! Ktos chętny??

22

Ja też chętnie z kimś popiszę, listownie bądź meilowo. Obojętne mi jest czy z kobietą czy facetem. Jeśli ktoś chętny to niech się ze mną skontaktuje;)

23

Ja także:-)Jeśli ktoś miałby ochotę popisać"tradycyjne"listy,proszę o kontakt.

24

hmmm, w sumie bardzo ciekawy temat:) tez bym z checia popisala listy:) kiedys poznalam dziewczyne na imprezie, bardzo sie dogadywalysmy, ale ona byla z podkarpacia ja z dolnego slaska, wiec ciezko bylo sie spotykac tak czesto jak bysmy chcialy. uwielbialam to jak wracalam do domu ze szkoly a na biurku mama kladla mi list od kolezanki:) wtedy to byla taka moja odskocznia od rzeczywistosci.. maile nie odzwierciedlaja tego co moze dac list, tak jak pisaliscie.

25

My i iw25 juz zaczelysmy big_smile (odpisalam Ci i wyslalam w piatek po poludniu-doszlo?). Jesli ktoras z Was jeszcze ma ochote, to jestem bardzo chetna! big_smile

26

Loveaellie ja bardzo chetnie:) tylko poki co do konca sierpnia jestem w niemczech, podam Ci nr gg a tam juz podam adres. nie mam pojecia poprostu jak tu na forum wyslac pw 36490007. pozdrawiam:)

27 Ostatnio edytowany przez kymen (2012-07-17 01:19:18)

iw25 napisał/a:

Listy pisane ręcznie maja dusze,

E tam ludzie mają duszę. Pisanie listów to dla mnie niebezpieczna rzecz. Lubiłem kiedyś pisać listy, oczywiście te do dziewczyn. Ale pamiętam jak dziewczyna zrobiła mi niespodziankę i przyjechała do mnie. Chyba się wkurzyła, bo z miesiąc się nie odzywałem, zero telefonów itd. Znaliśmy się już trochę i podobała mi się, to dla niej był szok, jak zerwanie. A powód był prosty. Chcemy być ze sobą całe życie a prawdziwa miłość nie przetrwa miesiąca ciszy. I właśnie jak ona przyjechała, to wysłałem do niej list, dobrała się do niego jej młodsza siostra ze 12 lat. Koszmar.
Całe szczęście, że nie do końca go napisałem, pewne rzeczy pominąłem, już mi się nie chciało pomyśleć jak to napisać. Nie chodzi o to co tam było, ale jak. Bo ja lubię listy traktować jak obrazy. Nie tyle mają przekazywać informacje ale wpływać na emocje. Nie ważne co ona zrozumie, ale co poczuje w tym czasie a już ją znałem dość dobrze to mogłem to wykorzystać o coś mieć pretensję, że mnie zraniła, choć niby wiem, że niespecjalnie, wymieszać z wrażeniami ze wspólnych chwil, nie chodzi o świntuszenie. Choćby taki przykład, nie lubiła chodzić w sukienkach dla mnie je zakładała kiedyś po wspólnej nocy szliśmy gdzieś przez park razem, było widać jak szła w blasku mojej fascynacji nią, rozświetlona jak gwiazda a ja obok niej tak dumny jak tylko mężczyzna może być dzięki kobiecie. To jedna z naszych najpiękniejszych chwil choć wiem, że mijający nas ludzie pewnie nawet nie zauważyli, że nas coś łączy. Ale to było nasze, tylko nasze i dla nas, nie dla obcych. Warto było do tej chwili wracać w listach. Oczywiście była i
erotyka. Wiedziałem też, co dla niej jest ważne, na czym jej zależy, co kocha i nienawidzi. Dotykałem jej najdelikatnieszych strun uczuciowości. To igranie drugim człowiekiem, to chamstwo ale dbałem, żeby żadna się nie zerwała. Chciałem tylko posłuchąc jaki ma dzwięk. 
Pisałem już tu gdzieś na forum, że człowiek dla mnie jest jak wyzwanie, zwłaszcza kobieta o szczególnie ta moja. Gubiła się w tym co pisałem, nie rozumiała, płakała, złościła się. Masę się nasłuchała od koleżanki, rzuć go, on ciebie zniszczy. A powód był prosty, nie wystarczy zbudować naiwną miłość, która się wypali za pięć lat i co dalej? Rozwód, czy codzienna beznadzieja. Niby nawet wiedziała, że budujemy miłość a jak ją zbudować bez zauroczenia itd. Ale i bez złości, nienawiści, wrogości mniejsza po co to w miłości? Nie o tym tu piszę. Niech się tym martwią ci, których związki się rozlatują. I jeszcze do tych listów trzeba dobrać pismo i papier, by pasowały. To pracochłonne i po co mi te listy, teraz mam za nie żonę i dziecko, ale na tym wyszedłem? Prawda dziewczyny?
Ale ona jeszcze gorzej, bo napisała kiedyś do mnie, że zrobię dla nas wszystko. Do dziś jej to wypominam. Kochanie co napisałaś pamietasz? Ja tam takich rzeczy nie obiecywałem. Po co jej było pisać to w liście. A inny przykład z inną dziewczyna. tak bym z nią nie był, ale jak mi odpisała po moim jakimś tam liście, że chyba musi trochę schudnąć, bo chce mieć talię jak dżdżownica. Jak to czytałem, poczułem się, że będąc z nią, byłem jak z glistą jakąś. Nie z tego powodu zerwaliśmy ale widać jakie to zrobiło na mnie wrażenie, jak do dziś to pamiętam.

Po co komu te listy? Tylko same kłopoty.

28

mery90 napisał/a:

Loveaellie ja bardzo chetnie:) tylko poki co do konca sierpnia jestem w niemczech, podam Ci nr gg a tam juz podam adres. nie mam pojecia poprostu jak tu na forum wyslac pw 36490007. pozdrawiam:)

Wyslalam Ci pm, a gg mi jakos nie dziala, chyba mam za stara wersje i Twoj numer jest za dlugi tongue

29

boze, tylko ja nie wiem jak tutaj odczytac pw:( nawet nie wiem gdzie to wyskakuje, ze przyszla wiadomosc:(

30

mejla sprawdz, powinnas dostac jakies powiadomienie albo cos big_smile

31

no wlasnie nie mam... ale zostawie Ci moj mail tutaj smile namielska@gmail.com

32 Ostatnio edytowany przez ann.dantes (2012-09-12 13:38:37)

Dawno temu nalazłam na strychu domu rodzinnego listy, listy mojej mamy i jej milosci mlodzienczej, czytalam ich juz mnóstwo razy, mimo, ze mam problem z odczytaniem niewyraznego pisma, ale oprocz usmiechu na twarzy nc wiecej nie wywolywaly, moze jeszcze cekawosc. Zaczelam myslec o nich teraz, usmiech zaczelo wywolywac cieplo, gdzies w przewodze pokarmowym, zaczelam traktowac rodzicielkę, jako osobe, ktora takze ma dusze, jest osobowoscia i śwat kiedyś lezal u jej stop, oczywiscie nie mam pojecia co pisala ona, ale jestem pewna, ze wstydu mi nie narobila. Siegnelam tez po swoje pudełko wspomnien, po listy od kolezanki, ktorej juz nie mam, od ukochanego, ktory juz ma inne zycie i zobaczylam tam wreszcie cos innego nizeli tylko slowa, boje sie, ze widzenie serducha w slowach jest wyznacznikiem poziomu procesow gnilnych siatki emocjnalnej, ktora zwiemy doswiadczeniem, moze nawet dojrzaloscia. Naiwnosc robila mnie szczesliwa bo swiadomosc istoty szczescia podcina nam czesto skrzydla. Kazdy skrawek papieru ma dla mnie znaczenie i nie zgadzam sie, ze list ma byc idealny bo 'tu i teraz'  gdy trzymamy dlugopis, takze nie jest.

33

loveaellie napisał/a:

My i iw25 juz zaczelysmy big_smile (odpisalam Ci i wyslalam w piatek po poludniu-doszlo?). Jesli ktoras z Was jeszcze ma ochote, to jestem bardzo chetna! big_smile

jeszcze nic nie doszło, od swojego już półtora tyg czekam na list

34

iw25 napisał/a:
loveaellie napisał/a:

jeszcze nic nie doszło, od swojego już półtora tyg czekam na list

Nie no TAMTEN to juz dostalas, bo na niego odpisalas. A ten, ktory napisalam w zeszly czwartek caly czas nosze w torebce i cos mi poczta nie po drodze. Jestem straszna. Ale jutro wysle, obiecuje! sad

35

jestem maniaczką pisania listow, wogole "kocham" poezje,zycie bez niej jest "wytarte "z kolorow...
Listy to specjalna -wyjatkowa rozmowa, mozna tam piszac odczuwac wszelkie nastroje...Milo jest dostac list i rownie milo jest pisac,
Dzis juz malo uzywa sie tego rodzaju przyjemnosci ,odkad jest net wolimy napisac cos od reki , szybko i czasem haotycznie. W listach zas mozna pisac sercem i to jest cudowne

36

I jak Wam idzie pisanie? smile  ja nie mam niestety do kogo pisać...

37

Przez kilka lat miałam korespondencyjną przyjaciółkę. Poznałyśmy się przez... telegazetę. Była to chyba "Łączka Telezajączka" albo "Rock Fan". Pamiętacie coś takiego może? ;-) A teraz nie mam do kogo pisać, jedynie krótkie maile lub wiadomości na FB. Ale to takie nijakie...

mosewa, możesz do mnie napisać. ;-)

Naprawdę, bardzo chętnie napiszę do kogoś list, taki prawdziwy, na papierze, piórem! smile

38

Przesadzacie z tym gloryfikowaniem listów smile
Ja za to lubię dostawać widokówki i mam ich wiele z różnych zakątków świata smile

39

Pamiętam, że na początku mojego związku z chłopakiem byłam zamknięta w sobie i nie potrafiłam mówić o swoich uczuciach. On doskonale zdawał sobie z tego sprawę i poprosił mnie, abym napisała do niego list. Był to doskonały pomysł, ponieważ przelewanie emocji na papier przychodzi mi o wiele łatwiej niż rozmawianie o nich:) I tak sobie ze sobą korespondowaliśmy na początku:) mimo że jesteśmy już ze sobą trochę, to nadal od czasu do czasu wręczamy sobie listy, szczególnie w ważne dla nas dni, jak np rocznica czy urodziny:)

40

Witam!

Jeżeli jest ktoś jeszcze kto chce pisać listy z różnych to przyczyn to zapraszam do kontaktu mail.
Wtedy ustalimy więcej szczegółów i będziemy mogły/li pisać listy smile

Pozdrawiam

41

Jeśli ktoś chciałby pisać "prawdziwe"listy z 38-latką -proszę o wiadomość:-)

42

Jeżeli ktoś z Was ma ochotę powymieniać listy z dość oryginalną studentką, to zapraszam!

43

pisanie listów nadal aktualne

44

TEZ  kochalam pisac listy......aaaale  po tym jak doswiadczylam na wlasnej skorze, ze NIC TAK  NIE POPLAMI KOBIETY, mocno JAK ATRAMENT - wyleczylam sie rukcuk z tej potrzeby wink

45

Hej, hej:)

Z chęcią też dołączę do pisania listów. Uwielbiam, zawsze uwielbiałam taką drogę kontaktu:)
Jak Ktoś będzie chętny to proszę o jakieś namiary na maila:)
Pozdrawiam:)

46

Jestem chyba jakaś inna, bo nie lubię a raczej nie umiem pisać listów. Lubieć właściwie lubie, ale jak już zabieram się za to, to momentalnie robi mi się pustka w głowie

Pisałam swego czasu że znajomym który przebywa w Zakładzie Karnym. Ale szybko korespondencje się skończyły a pozostał tylko kontakt telefoniczny.
Jeśli ktoś lubi pisać listy a nie ma z kim warto popisać z osobami osadzonymi w więzieniach. Nic tak nie poprawia tam nastroju jak kontakt "ze światem zewnętrznym" poprzez korespondencję i co najważniejsze oni od nikogo z osób z którymi piszą nic nie oczekują wink

47

pisanie listów jest piękną zapomnianą rzeczą... Coraz rzadziej piszę się "prawdziwe" listy ludzie w tym swoim "wyścigu szczurów" zapominają o tym że nie raz warto się zatrzymać i zdobyć na odrobinę refleksji jaką można przelać na papier i z kimś się nią podzielić... Chciała bym pisać listy, ale nie mam z kim proponowałam mojemu facetowi jak jedzie na kontrakt za granicę ale on nigdy nie ma ma to czasu... koleżanki też nie bo są na miejscu i uważają po co pisać listy to głupota... Ja jestem innego zdania. Więc jeśli ktoś przeczyta mojego posta do końca i stwierdzi że warto się do mnie odezwać proszę o email i tam się dogadamy smile...

Pozdrawiam

48 Ostatnio edytowany przez krzywdewka (2013-04-08 22:14:30)

Hej, ja z chęcią mogę z kimś popisać listy smile Zapraszam na maila: petiteev@onet.eu

49

Ludzie są bardzo fałszywi. Za każdym razem jak wyśle komuś list nawet nie raczy odpisać!!! Szkoda mojego czasu an pisanie i koszt wszystkich znaczków.

50

Hmm... jeżeli ktokolwiek będzie miał zupełnie nieopanowaną ochotę wrzucić list do skrzynki, tylko nie będzie znał adresu, proponuję ten...

Artystka
skrytka pocztowa nr. 61
05-082 Stare Babice.

...odpiszę bezdyskusyjnie na każdy ze znalezionych tam listów smile

pozdrawiam deszczowo
I.

51

Witaj Artystko smile

http://www.happydays-koszalin.pl/images/ico/kontakt.gif

Ostatnio napisany list własnoręcznie i ozdobiony malowanymi
kwiatami był w roku 2011... Choć teraz jak wysyłam kartki
na różne okazje,to również ozdabiam,ale tylko koperty.

Pisanie listów zaczęłam chyba już w Szkole Podstawowej.
Pisało się do koleżanek z "Gazetek" czy poznanych koleżanek
na wycieczce. Bardzo podobało mi się pisanie na papierze
czerpanym zakupionym w Dusznikach Zdroju. Malowanie
na takiej strukturze było fascynujące. smile

Pozdrawiam

52

Jak miło,że wątek odżył ;-).Może znajdą się jeszcze jacyś piszący..???

53

Ja tez chce do kogos pisac listy. Chcialabym poprzez listy poznac jakas kolezanke:)

54

Ja również jestem bardzo chętna do pisania listów. To jednak coś zupełnie innego niż wystukiwanie literek na klawiaturze. Słowa napisane ręcznie mają ogromną wartość, potrafią wiele przekazać nam o człowieku. Ciężko mi pogodzić się z tym, że internet wyparł dziś korespondencję. Wirtualny kontakt nie oddaje magii trzymania w ręku nieotworzonej jeszcze koperty.

Jeżeli ktoś miałby chęć nawiązania listownego kontaktu, to ja jak najbardziej jestem na to otwarta smile

55

Caramel jak masz chec napisz do mnie smile

56 Ostatnio edytowany przez nicciekawego (2013-11-21 19:21:59)

wyrzucilo mi ten temat w wyszukiwarce. szukam filmu gdzie koleś pisał listy za znajomego do jego laski mowiącego że jest ich autorem. wiem ze byl taki film ale nie pamietam tytulu. ktoś?

57

ok, już mam. pod - cyrano de bergerac. (1945 Love Letters is a screen adaptation by novelist Ayn Rand of the book Pity My Simplicity by Christopher Massie which converted his story into an adaptation of Rostand's play. The heroine, Singleton (played by Jennifer Jones), falls in love with a soldier during World War II, believing him to be the author of certain love letters that had been written for him by another soldier at the front. In this version, the heroine discovers the identity of the true author (played by Joseph Cotten) in time for the protagonists to experience a "happy ending.")
pozdr

58

apoteoza napisał/a:

O ja też pisałam długie listy. 10 stron to było minimum. Standardowo było około 20, zdarzały się i dłuższe...Fakt koperta wyglądała trochę komicznie.
Jak pisałam listy z przyjaciółka, to zawsze do środka coś sobie wrzucałyśmy, a to ususzone stokrotki, a to jakiś guzik na szczęście.. to były czasy... smile

A propos listów z wojska. Napisałem ich ponad 50. Atmosfera, zabawne zdarzenia, przemyślenia i dowody miłości. Czasami myślę, że to co tam pisałem to historie, które (po pominięciu tej prywatnej części - o miłości) niejedno z was by chętnie przeczytało.
Stały się własnością żony. I co żona z nimi zrobiła ? Po kilku latach, gdy przechodziliśmy kryzys, oddała mi, abym podarł i wyrzucił na śmietnik. Stwierdziła, że to wszystko co tam napisałem to nieprawda. A to tylko dlatego, że mieliśmy kryzys. A ja, głupi, bo jeszcze młody, zrobiłem jak sobie życzyła. Skoro uważa, że to wszystko nieprawda, to podarłem i wyrzuciłem. A to były takie emocjonalne i długie listy.

59

Czy ktoś pisze jeszcze listy tradycyjne.Chętnie poznam dziewczyny 30 i40 letnie do pisania listów na każdy temat o radościach i smutkach dnia codziennego.Odezwijcie się...

60

Ksarna ja jestem chetna na pisanie listow, tylko ze mam 28 lat

61

Witam wszystkich i każdego z osobna,

na imię mi Michał, mam 22 lata i chciałbym nawiązać korespondencję listowną z interesującą kobietą- moje zamiary są czysto dżentelmeńskie.

Uważam, że w dzisiejszym świecie pisanie tradycyjnych listów jest piękną rzeczą, której warto spróbować, stąd moje ogłoszenie.

Jeśli jest ktoś zainteresowany, proszę o wiadomość prywatną lub komentarz pod tym postem- odezwę się.

Pozdrawiam
Michał

62

Michal napisz na priv

63

Roskalinda napisał/a:

Ja kocham pisać listy. Kiedyś miałam koleżankę, która równie mocno podzielała moją pasję, a że mieszkałyśmy dość daleko od siebie pisałyśmy długie listy o wszystkim. Zwykle jeden list miał 7-10 stron, a dodam że miałyśmy ze sobą też kontakt internetowy, ale to dla nas nie było to samo. Słowo pisane ręcznie mówi tyle o człowieku, o jego duszy... Ach szkoda, że listy odchodzą w zapomnienie

Bardzo Ci tego zazdroszczę! Jako dziecko próbowałam nawiązać znajomości np. przez kąciki przyjaciół w gazetach, ale zazwyczaj kończyło się na kilku listach i bądź pewna, zawsze mój list był ostatnim w wymianie korespondencji sad A to zawsze tamte osoby szukały przez gazetę znajomości i jakoś dość krótko w tym wytrwały. Szkoda...

64

Piszmy, zatem! Bardzo proszę! smile

niewyslany.list@gmail.com, lub kilka postów wcześniej mój adres korespondencyjny. Nawet jeśli mam mały poślizg z odpisywaniem, odpiszę na każdy list!

65

Przesyłanie listów za pośrednictwem poczty elektronicznej to nie to samo, co tradycyjny sposób ich przekazywania.
Nie ma tego oczekiwania za listonoszem, rozdzierania koperty, charakteru pisma, pięknej papeterii i jej zapachu...

Boże, jak ja dawno nie pisałem listu, nie wiem nawet, czy potrafiłbym to zrobić. Przyzwyczajenie do pisania krótkich wiadomości tak mi weszło w krew, że trudno mi sobie wyobrazić, że mógłbym się pokusić o dłuższą formę przekazu. smile

Posty [ 1 do 65 z 83 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Chcę pisać listy...!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024