Eliksir na zakochanie - tak dla równowagi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Eliksir na zakochanie - tak dla równowagi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Eliksir na zakochanie - tak dla równowagi

witam w waszej kobiecej społeczności

mam taki problem, jestem ze świetną dziewczyną od 3.5 roku, jest wręcz dla mnie i nie raz mówiłem że jest moim marzeniem, wiadomo na początku wielkie zakochanie, pomimo pewnych kłopotów miałem je gdzieś i chodź by się paliło i waliło tylko ona się liczyła, całym spotkaniom towarzyszyły niesamowite emocje, radość, szczęście, cieszyłem się że wreszcie znalazłem swoją towarzyszkę życia , bo tak o sobie mówiliśmy, mimo spotkań, często rozmawialiśmy na gg, pisaliśmy esy, dzwoniliśmy. Jednym słowem cali w skowronkach, i jeszcze po pewnym czasie wyznaliśmy sobie tak na prawdę miłość w pięknych okolicznościach. I tak właśnie BYŁO, teraz jest normalne spotkanie bez emocji, nie raz przyznam szczerze się po prostu nudzę i czuje że ona po części też (chodź wiem że ona mnie bardziej darzy uczuciami), nigdy nie mieliśmy wielkich sprzeczek, nie było tak ze się nie odzywaliśmy, problemów między nami praktycznie nie było, każde z nas było skłonne na kompromis, jednak gdzieś to uczucie przynajmniej z mojej strony wygasło, aż żal mi i coś mi się robi w sercu jak pomyśle co przeżywałem 2,5 -3,5 roku temu, chciałbym znowu poczuć to coś do niej, dać jej wielkie uczucie, ostatnio myślałem żeby zrobić listę zmian motywacyjnych tylko dla siebie ku polepszeniu tych uczuć a tym bardziej żeby ona to zauważyła.

Boję się też że po prostu kiedyś czy nawet nie długo będe miał tego wszystkiego dość i zakończę to bo będę chciał poszukać "czegoś więcej" jednym słowem innej dziewczyny z którą znowu odpłynę.

Co radzicie ? jak sobie z takim "wypaleniem" radzicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Eliksir na zakochanie - tak dla równowagi

To spraw by emocje wróciły.Może powinniście wprowadzić w Wasz związek coś nowego? Może zaręczyny-oczywiście jeśli chcesz być z Nią do końca życia a Ona z Tobą.
Miszkacie razem?Jeśli nie,to warto by było o tym pomyśleć,to już jakiś krok na przód.

3

mieszkać nie mieszkamy bo raz że ona ma studia i jeszcze musi je skończyć bez względu na wszystko, dwa że zbyt blisko siebie mieszkamy żeby móc tak zamieszkać bez ślubu - jej rodzice jeśli już to pewnie najpierw ślub dopiero potem mieszkanie razem. Także jeśli o to chodzi to nic zrobic nie mogę.

Ale jeśli o uczucia to postarać się tylko jak ? kiedyś myślałem ze rozmowa dużo daje - bo taka prawde, ale w końcu przeistoczyło sie to na pogaduchy z "kumplem"

Kolejny raz napiszę, ze każdy związek ma swoja dynamikę. Jeśli widzisz Was takich bardziej szczęśliwych 2, 3 lata temu, to wiedz, ze to normalne, opady emocje, jest miłość, powinno być fajnie tak jak jest, bo na takim jesteście etapie - wierz, mi, będzie jeszcze przepięknie, są wzloty i dołki. Nie jest do końca tak fajnie, jakbyś chciał - powalcz o to! Impreza, kino, piwo, film, spacer, niespodzianka, wyznania, spotkania ze znajomymi.
A co do pokus, jakie otwiera przed młodym facetem świat - są złudne i mogą być przysłowiowego h**a warte, co z  tego, ze poznasz kogoś nowego - może być ciekawy, ale kompletnie nie sprawdzić się jako partner, po przeminięciu zakochania, po zauroczeniu przykro będzie tylko patrzeć jak niewiele Was łączyło. Pamiętaj o tym, ile stracisz, a ile możesz zyskać - zawsze. I o ludziach, takich jak ja miedzy innymi, co dali by wszystko, żeby czas można było cofnąć i coś zmienić. żeby kogoś nie stracić. Zmiany niech dotychczas tylko tych naprawdę nieszczęśliwych, a Ty rób wszystko, żeby w tym gronie się nie znaleźć.

5 Ostatnio edytowany przez alfaalfa (2011-11-27 20:17:16)

Myślę, że musisz zacząć działać.
Z czasem wszyscy się zmieniamy i ani Ty ani Twoja dziewczyna nie jesteście już takimi samymi osobami. Wydaje Ci się, że wszystko o niej wiesz - a prawda jest taka, że nie znasz nawet samego siebie.
Kiedy ostatnio myślałeś o tym co by jej DZIŚ sprawiło radość? Na pewno nie to samo co 3 lata temu.. zacznij obserwować co ją DZIŚ interesuje, jakie drobnostki mogłyby ją zainteresować - czasem jest to kwestia poukładanych skarpetek, ugotowanego obiadu a czasem wprowadzenia nowych gadżetów smile oj chyba jesteś za młody na takie rady.. hmm

Może powinniście trochę od siebie odpocząć lub zmienić otoczenie - wypad w weekend do malowniczego hotelu, randka w restauracji, liścik z zaproszeniem do kina lub kwiaty położone na poduszce nad ranem (masz szczęście lecą waśnie " listy do M") odgrzeją atmosferę. Nigdy nie przestawaj poznawać swoją kobietę (przymknij oczy na tą zwykłą "babę" która w nas siedzi) a przeżyjecie jeszcze wiele wspaniałych chwil. I jeszcze jedno - porozmawiaj z nią o swoich marzeniach i o tym co dziś dla Ciebie jest najważniejsze. Daj jej szansę na to aby równie jak Ty się zaangażowała w poznawanie Ciebie smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Eliksir na zakochanie - tak dla równowagi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024