Relacja z przyjaciołkami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Relacja z przyjaciołkami

Witam.
Tą sprawę ktora chce opisać od pewnego czasu mnie męczy i nie daje mi spokoju.
Otóz zakumplowałam się ostatnio bliżej z koleżanką z klasy.Chodzimy już 2 rok ze soba do klasy. W pierwszym roku przyjechała do mnie ze 2 razy z koleżanką, potem tak mocno nie trzymałysmy się, ale teraz znów bliżej.
Otóż często proponuje jej spotkania aby do mnie przyjechała. Od tamtego czasu w ogole nie chce sie u mnie zjawić. Nigdy nie ma czasu. Rozumiem niektóre sytuacje, ale co się jej spytam nigdy nie wypala te spotkanie. Jak już to u niej zjawiałam się, ale ona u mnie nie. Głupio mi jest co chwile pytać się ją czy do mnie wpadnie. Dzieli nas z około 15 km, w jej miescie jestem od poniedziałku do piątku. Rozmawiałam z nią żeby mi szczerze powiedziała dlaczego nie chce do mnie przyjeżdzac i czy w ogole mnie lubi, i czy ma coś do mnie. Odpowiedziała ze nie ma nic do mnie, również to od niej odczuwam, że po prostu się lubimy. Po prostu zależy mi, żeby bardziej się poznac i wiecej czasu spędzac, ale nic z tego nie wychodzi sad
Druga sytuacja jest z moją przyjaciółką, znamy sie 10 lat i mniej wiecej stale utrzymujemy kontakt.
W tym roku znalazła sobie chlopaka, w szkole ma dużo nauki. Mieszkamy w tym samym mieście i widujemy się częsciej, ale znow ja wychodze z inicjatywą spotkania się.
Jak myślicie? Czy powinnam dalej wychodzić z inicjatywą spotkań? Czy nie pytać się i zobaczyć czy tak na prawdę są cos warte te przyjaźnie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Relacja z przyjaciołkami

Może one już się po prostu przyzwyczaiły do tego, że to Ty je pierwsza zapraszasz?

3

Myślę, że gdyby nie chciały się z Tobą kumplować to by się nie kumplowały, więc nie martw się, że Ci "odmawiają" czy nie przejmują inicjatywy. Odpuść może trochę- często spotkania wychodzą spontanicznie, a nie przekreślaj tych znajomości. Może dziewczyny czują się osaczone Twoją osoba? Powiedz np: "Mam wolny weekend, d a j  z n a ć  jak będziesz chciała się spotkać." Daj im trochę "przestrzeni". Przyjaźnie mają też różne etapy- pamiętam, że ze swoją przyjaciółką kiedyś widywałam się codziennie w szkole, potem po szkole itp, a teraz widujemy się raz na jakiś czas- obie studiujemy- ale nadal jest moją przyjaciółką.

4

"Rozmawiałam z nią żeby mi szczerze powiedziała "   i brawo! domyślam się, że masz mniej niż 20 lat. Uwierz mi, szczerość to OGROMNIE DUŻO  w przyjaźni czy relacjach z ludźmi. Ludzie starsi od Ciebie mają z tym koszmarny problem.
Co do tych relacji.....daj im czas:) to, że Ty chcesz czegoś więcej nie znaczy że tak to wyjdzie. Poczekaj, aż to się samo rozwinie, wtedy będziesz miała pewność, że to nie kwestia emocji, ale prawdziwej więzi.

a to, że nie ma czasu, że Ty pierwsza...........tak się zdarza w każdym, dokładnie każdym wieku:) jak się znajduje partnera/kę to się na jakiś czas odstawia przyjaciół, po prostu całym światem zaczyna być TA OSOBA i to na relację z nią wydatkujemy najwięcej uwagi. t ją chcemy poznać teraz dobrze :)powodzenia!

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024