Mój były wziął ślub!.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mój były wziął ślub!..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 34 ]

Temat: Mój były wziął ślub!..

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Piszę w tym miejscu bo szczerze, liczę na wsparcie i może trochę otuchy z Państwa strony. Otóż sprawa wygląda w ten sposób: mój były partner wziął miesiąc temu ślub. Ja spotykałam się z nim prawie rok czasu ,ale jakieś 5 lat temu. Od niespełna 4 lat mieszkał i żył z dziewczyną notabene moją koleżanką z liceum. Między nami była wielka miłość i wielka radość ze spędzania ze sobą czasu. Nasi znajomi mówili, że jesteśmy pisani sobie. Niestety  jak to w życiu bywa pewne trudności ( niezgoda mojego ojca na ten związek) spowodował  mnóstwo nieporozumień i kłótni. Rozstaliśmy się, ale potem ciągle dawaliśmy o sobie znać( niecelowo) tak po prostu życie nas łączyło. Po jakimś czasie od naszego rozstania on się odezwał, chciał bym do niego przyszła i szczerze mówić czuć było, że chce do mnie wrócić. Poszłam do niego ,ale z założeniem, że chce dać mu do zrozumienia, że już nie chcę z nim być, a i sobie w końcu ulżyć i raz na zawsze załatwić to sprawę. Po jakimś dłuższym czasie on spotkawszy mnie w sklepie napisał do mnie sms w podtekście czuć było, że próbuje odnowić relację. Dziś jest już od miesiąca mężem
a ja dopiero dziś się o tym dowiedziałam. Nie wiem  co mam o tym myśleć.. Czemu przez ten czas od rozstania odzywał się ( w różny sposób to zaproszenie do domu ,a  po czasie sms ) a teraz ożenił się z tą dziewczyną. Czemu tak mężczyźni robią. Po co się wtedy odzywał ( był z nią w związku) czego chciał i czemu teraz wziął ślub..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój były wziął ślub!..
anulka87 napisał/a:

Nie wiem  co mam o tym myśleć.. Czemu przez ten czas od rozstania odzywał się ( w różny sposób to zaproszenie do domu ,a  po czasie sms ) a teraz ożenił się z tą dziewczyną. Czemu tak mężczyźni robią. Po co się wtedy odzywał ( był z nią w związku) czego chciał i czemu teraz wziął ślub..

powiem tak:
sprawdzal teren ?
okazalo sie , ze nic nie ma miedzy wami  i podjal decyzje

3

anulka87 napisał/a:

Czemu przez ten czas od rozstania odzywał się ( w różny sposób to zaproszenie do domu ,a  po czasie sms ) a teraz ożenił się z tą dziewczyną. Czemu tak mężczyźni robią. Po co się wtedy odzywał ( był z nią w związku) czego chciał i czemu teraz wziął ślub..

A czy to w obecnej sytuacji jest wazne? Wzial slub, ma zone, sytuacja sie wyklarowala i tego sie trzymaj. Co bylo nie wroci.

4

A moim zdaniem skoro wziął ślub to kochał tamtą bo po co miałby się żenić z kimś kogo nie kocha? A z Tobą chciał tylko się przyjaźnić bo w końcu byliście parą i coś was łączyła więc czemu nie mielibyście żyć w zgodzie? Ja ze swoimi ex żyje w przyjaźni, nie że się spotykamy ale jak gdzieś przypadkiem na siebie wpadniemy to rozmawiamy o wszystkim dosłownie, czasem ktoś zadzwoni, napisze sms, to nic takiego przecież, nie trzeba zaraz urywać kontaktu z ex...

Anulka87,
w życiu dorosłego człowieka przez 5 lat może się zmienić wiele. Może nawiązać nową relację i podjąć decyzję o ślubie.
Nie dążyłaś do odnowienia kontaktów w kierunku odrodzenia Waszego związku, a wręcz odrzucałaś takie gesty, które wychodziły z jego strony. Nie mieliście wobec siebie zobowiązań, więc stary znajomy nie miał obowiązku (a i widocznie nie czuł potrzeby) recenzowania Ci na bieżąco, co się u niego dzieje.

Jesteś z tego powodu zaskoczona? Rozczarowana? Zła?
Zastanawiałaś się, skąd u Ciebie te emocje i pomysł szukania rady i wsparcia na forum?

6

targają mną różne emocje.. nie wiem co mam o tym myśleć, dlatego znalazłam się na forum, może ktoś mądry mi wytłumaczy jego zachowanie i czemu ja tak strasznie podle się czuję ..

7 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2011-11-23 00:04:25)

Zastanawiasz się nad swoimi uczuciami. Prosisz o wytłumaczenie jego zachowania. Proszę bardzo.

Napisałaś:

anulka87 napisał/a:

(...)Rozstaliśmy się, ale potem ciągle dawaliśmy o sobie znać( niecelowo) tak po prostu życie nas łączyło. Po jakimś czasie od naszego rozstania on się odezwał, chciał bym do niego przyszła i szczerze mówić czuć było, że chce do mnie wrócić. Poszłam do niego ,ale z założeniem, że chce dać mu do zrozumienia, że już nie chcę z nim być, a i sobie w końcu ulżyć i raz na zawsze załatwić to sprawę. Po jakimś dłuższym czasie on spotkawszy mnie w sklepie napisał do mnie sms w podtekście czuć było, że próbuje odnowić relację. Dziś jest już od miesiąca mężem
a ja dopiero dziś się o tym dowiedziałam. Nie wiem  co mam o tym myśleć.. Czemu przez ten czas od rozstania odzywał się ( w różny sposób to zaproszenie do domu ,a  po czasie sms ) a teraz ożenił się z tą dziewczyną. Czemu tak mężczyźni robią. Po co się wtedy odzywał ( był z nią w związku) czego chciał i czemu teraz wziął ślub..

Byliście parą. Rozstaliście się. On zaprosił Cie do siebie. Ty oznajmiłaś, że nie chcesz z nim tworzyć związku. Tyle faktów.
Wyczernione przeze mnie zdania to nie fakty, tylko Twoje interpretacje jego zachowań. Patrząc na kolejne fakty (jego ślub) Twoje interpretacje były niesłuszne, mylne.

Czemu chciał odnowić kontakt? Tylko on zna odpowiedź. My możemy się domyślać. Może chciał mieć w Tobie koleżankę, przyjaciółkę? Może.
Sądząc z Twej reakcji Twoje uczucia  do niego nie wygasły. A Ty chciałabyś nagle zmienić rzeczywistość. Nie można.

8

dokładnie. nie można nagle zmienić rzeczywistości albo komuś zburzyć życia. faceci często w ten sposób się zachowują, że najpierw badają, kalkulują co im się opłaca, a dopiero później się na coś decydują. póki co, on mimo początkowych chęci odnowienia znajomości, jednak podjął decyzję, że jest z innym. wypada to uszanować. ułożył sobie życie. szkoda tylko, że zawracał głowę, bo teraz nie wiesz co o tym myśleć i najprawdopodobniej to właśnie ten brak odpowiedzi nie daje Ci o nim zapomnieć. odpuść sobie, czy ta odpowiedź coś teraz zmieni? poza tym nie ma co gdybać, życie idzie przecież dalej.

9

A ja myślę, że mylnie odczytałaś jego zachowanie

anulka87 napisał/a:

Po jakimś czasie od naszego rozstania on się odezwał, chciał bym do niego przyszła i szczerze mówić czuć było, że chce do mnie wrócić.

Skąd ta pewność? A może chciał Ci powiedzieć, że się chajta? I że nie chce dawać Ci nadziei
ale skoro TY:

Poszłam do niego ,ale z założeniem, że chce dać mu do zrozumienia, że już nie chcę z nim być, a i sobie w końcu ulżyć i raz na zawsze załatwić to sprawę.

Uznał, że sytuacja sama się wyklarowała i nie musi Ci tłumaczyć z tego, że ma kogoś

Po jakimś dłuższym czasie on spotkawszy mnie w sklepie napisał do mnie sms w podtekście czuć było, że próbuje odnowić relację.

Tu być może ponownie źle zinterpretowałaś jego intencje. Odezwał się jak do koleżanki, a Ty mas do niego żal, o to, że

jest już od miesiąca mężem

Co Cie boli? przecież sama napisałaś, że  nie chcesz już z nim być

10

Rozumiem też, że scenariusz tego dramatu miał być z założenia inny.
To on miał zabiegać, starać się, błagać (nawet na kolanach), prosić, skamleć, róże słać u stóp i kurz zdmuchiwać.
Ona zaś miała być nieugiętą, stanowczą, odrzucającą zaloty.

A tu, niepodziewanie, bohater romansu źle odczytał swoją rolę i zagrał swoim tekstem, nie uzgadniając nic a nic z bohaterką. Bezczelny!

Dawno, dawno temu Ezop napisał bajkę o psie ogrodnika. Pasuje.

11

Sama stwarzasz sobie problemy.Rozstaliscie się a on prawdopodobnie chciał miec w tobie przyjaciela dlatego szukał kontaktu lecz ty widziałas wszystko w innych barwach wiec doszedł do wniosku ze nie chce sie z toba juz widywac...tyle

Nie powiedział Ci że sie ożenił?Jego sprawa!
On nie musi Ci sie tłumaczyć ze swojego postepowania...czemu wziął ślub...hmm z miłosci?

Daj mu spokój i niech sobie chłopak żyje spokojnie w nowym szczesliwym związku.
Pozdrawiam

12

Jak próbował trzeba było pokazać mu że nie jest Ci obojętny a nie teraz jak jest już za późno. No masz nauczkę i następnym razem postąpisz rozsądniej mam nadzieję

13

Ja nie rozumiem tylko jednego....widze że nie jest Ci obojetny ale dałas mu znać że niechcesz z nim być wiec o co chodzi?

14

Być może nie do końca wyjaśniłam sprawę. On jest bardzo honorowym i twardym facetem. To że się odezwał i zaprosił do siebie to musiało go dużo kosztować. Sms po tym jak go spotkałam w sklepie ( a nie wspominałam, że on wtedy był w tym sklepie z tą dziewczyną ) też raczej nie był sprawą łatwą. I abyście mnie źle nie zrozumiały, ja nie chcę ani rozbijać jego małżeństwa, ani teraz próbować nawiązać kontakt. W żadnym wypadku ( też chcę sobie ułożyć życie )! Jakby to powiedziała Pani psycholog, po prostu chcę się rozliczyć z przeszłością ( tylko wewnętrznie ). Próbuje więc zrozumieć jego postępowanie i w razie jakbym go spotkała nie chcę być kąśliwa ( z powodu, że nie rozumiem jego postępowania ). Był, Jest i chyba już zawsze będzie dla mnie kimś ważnym. Zrozumiałam to bo wciąż gdy o nim myślę mam dreszcze. Nie jestem z tych co rozbija małżeństwa i sama nigdy nie chciałabym być w takiej sytuacji. Chcę po prostu zrozumieć " przeszłość ". A  i jeszcze jedno.. Mamy wspólna znajomą i gdy kiedyś przypadkiem się spotkałyśmy, powiedziała mi ,że jak tylko go spotyka to on się pyta o mnie, co słychać i czy nadal mieszkam tam gdzie mieszkałam. Podobno bardzo miło się o mnie wypowiada.

15

A co do tego, że dałam mu do zrozumienia , że nie chcę z nim być to było tylko i wyłącznie z rozsądku. Nie chciałam pozwolić sobie na to uczucie...

Nie pisz posta pod postem, użyj opcji edytuj.
moderatorka-apoteoza

16

a co da Ci ta wiedza o "pzreszlosci" czy rozdrobnienie w mak jego kazdego smsa czy spojrzenia? Faktem niezbitym jest, ze on wybral inna na zone i tej informacji trzymaj sie caly czas. Bo to jest RZECZYWISTOSC a wszystko inne to tylko domysly. Was juz nie ma, cokolwiek by te "niezwykle" jego gesty mialy znaczyc.
Moze zaobsorbuj swa glowe innymi myslami niz on. To pomaga.

17

Wielokropek napisał/a:

Rozumiem też, że scenariusz tego dramatu miał być z założenia inny.
To on miał zabiegać, starać się, błagać (nawet na kolanach), prosić, skamleć, róże słać u stóp i kurz zdmuchiwać.
Ona zaś miała być nieugiętą, stanowczą, odrzucającą zaloty.

A tu, niepodziewanie, bohater romansu źle odczytał swoją rolę i zagrał swoim tekstem, nie uzgadniając nic a nic z bohaterką. Bezczelny!

Dawno, dawno temu Ezop napisał bajkę o psie ogrodnika. Pasuje.

Jak zawsze trafnie ujęte smile

Anulka ja też nie widzę sensu w tym, abyś roztrząsała całą tą sprawę. Tu nie ma nad czym się zastanawiać. Ten facet jest żonaty.Koniec.
A Ty próbujesz pod przykrywką "zrozumienia jego postępowania" ukryć swoje urażone, kobiece ego.

18

Jak poznasz kogoś innego to na pewno będzie Ci łatwiej:) Tylko uprzedzam, nie porównuj ex do aktualnego

19 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-11-25 01:56:28)

To prawda. Facet powinien najpierw ustabilizować sytuację z Toba, a potem wiązać się z dziewczyną, gdyż tak był niezbyt w porządku wobec Was, no ale, jakby nie patrzeć odrzuciłaś go i nic już nie zrobisz. Chociaż z jego strony to faktycznie mogło być już tylko koleżeńskie, dlatego nie wyciągaj pochopnych wniosków.  Bardzo mi przykro, że jest już mężem, ale najlepiej jak się z tym pogodzisz. Nie roztrząsaj tego, nie analizuj, bo to już nie ma większego sensu. Skoro wziął ślub z tamtą, są juz razem tyle lat, to pewnie ją kocha. W końcu minęło sporo lat, widocznie pogodził się z tym, że nie jesteście już razem. Ty też idź naprzód, tak będzie lepiej dla Ciebie.
Pozdrawiam! smile.

20

Piszesz, że jest honorowy ja nie widzę nic honorowego w facecie który kogoś okłamuje a okłamywał najwyraźniej i sowją obecną żonę i ciebie, nie chciałabym być z kimś takim. Uważam że człowiek albo kogoś kocha albo nie a nie wybiera co mu się bardzej opłaca. Skoro sprawdzał grunt to znaczy że jest cyniczny bo co jak byś wróciła to by zostawił tamtą dziewczynę, uczucia do niej uzależniał od tego co ty zrobisz. Nie znam faceta nie chcę oceniać ale jednak fora zmusząją poniekąd do oceny sytuacji, ale uważam że skoro jest z inną to nalezy życzyć im szczęscia i smameu też szczęscia szukać gdzie indziej.

21

Bardzo dziękuję za Wasze wypowiedzi, dały mi do myślenia:)

22

mominka1 napisał/a:

A moim zdaniem skoro wziął ślub to kochał tamtą bo po co miałby się żenić z kimś kogo nie kocha? A z Tobą chciał tylko się przyjaźnić bo w końcu byliście parą i coś was łączyła więc czemu nie mielibyście żyć w zgodzie? Ja ze swoimi ex żyje w przyjaźni, nie że się spotykamy ale jak gdzieś przypadkiem na siebie wpadniemy to rozmawiamy o wszystkim dosłownie, czasem ktoś zadzwoni, napisze sms, to nic takiego przecież, nie trzeba zaraz urywać kontaktu z ex...

hmhmhmhmhm... niby racja ale gdyby nie na nowo odnowione kontakty z eks pogubiebnia autorki watku by nie było.. Życie jednak niesie ogrom przypadków,że to do nieczego dobrego nie prowadzi..Ja nie mówie , że ZAWSZE.. ja mówię,że w wielu , bardzo wielu przypadkach... dlatego będe stała na stanowisku,że nie jest to potrzebne a na zimne się dmucha...

23

Rozumiem, że w przypadku facetów to normalne, że będąc w związku chcą odnowić kontakty z byłą dziewczyną. Rozumiem także, że traktują je wyłącznie jako koleżanki. Rozumiem również, że spontaniczny kontakt z byłą nie powinien niepokoić jego obecnej dziewczyny.. Dobrze zrozumiałam, to co chciałyście mi przekazać ?

24

Nie uogólniam, bo nie ma to żadnego sensu. Nie znam wyników badań naukowych w tym zakresie.
Napisałam to, co napisałam (nic ponadto, żadnych podtekstów nie umieściłam) w odpowiedzi na Twoją historię.

25 Ostatnio edytowany przez lewa4444 (2011-11-29 18:40:43)

anulka87 napisał/a:

Rozumiem, że w przypadku facetów to normalne, że będąc w związku chcą odnowić kontakty z byłą dziewczyną. Rozumiem także, że traktują je wyłącznie jako koleżanki. Rozumiem również, że spontaniczny kontakt z byłą nie powinien niepokoić jego obecnej dziewczyny.. Dobrze zrozumiałam, to co chciałyście mi przekazać ?

A ja mam wątpliwości, czy to faktycznie normalne. Byłam w troszkę podobnej sytuacji, ale tylko pod tym względem, że mój eks po ślubie strasznie napierał na kontakty ze mną. Początkowo twierdził, że chce mieć we mnie przyjaciółkę. Nie ukrywam, że skrzywdził mnie bardzo, ponieważ ożenił się z inną jednocześnie spotykając się ze mną. Byłam bardzo zakochana i chyba tylko dlatego zgodziłam się na tę przyjaźń. Z czasem moje uczucia wygasły zupełnie i zrozumiałam, że nie jest on tym, z kim mogłabym spędzić resztę życia. Dotarło do mnie, że jego przyjaźń, to tylko taka przykrywka. Chyba tak naprawdę, chciał mieć wyjście ewakuacyjne, ponieważ w małżeństwo wstąpił raczej z rozsądku, bo już 2 tyg. po ślubie przyszedł z żalami, jak to mu źle i nie wie po co się wpakował w to małżeństwo. Twierdził, że to ja jestem jego ideałem i to mnie kocha. Wybrał tamtą, bo miała wykształcenie i nie miała dzieci. Trzymałam go na dystans i wyszło mi to tylko na dobre.Tobie radzę zrobić to samo. Jestem pewna swych uczuć, a raczej tego, że nic nie czuję, jednocześnie wiem, że nie narażę się na zbędne romanse z żonatym lub rozbicie małżeństwa.
Uważam, że wprowadzanie takiego zamętu nikomu na dobre nie wyjdzie. Każdy w życiu ma swoje pięć minut i albo skorzysta, albo nie.

26

Lewa4444 ma rację smile
Chociaż moja koleżanka z każdym swoim byłym utrzymuje bardzo dobre kontakty, bez żadnych podtekstów.
Może to zależy po prostu od nas samych.

27

To czy utrzymujemy kontakt z ex zależy od obu stron, jeżeli jakas nie wyraża na to chęci to nie można nalegać, bo są ludzie którzy chcą iść dalej przed siebie i zapomnieć o przeszłości a są tacy co ex kojarzy im się z miłym kawałkiem życia i nie chcą tracic kontaktu, tylko dalej się przyjaźnić

28

Zazwyczaj trudno utrzymać przyjacieleskie stosunki bo któraś ze stron zawsze czuję się pokrzywdzona .

29

właśnie...
a co sądzicie o takiej sytuacji, poznałam faceta na portalu internetowym, on przyjeżdżał do mnie i się logował, ja w sumie też bo chciałam wiedzieć na czym stoję i sprawdzałam czy on się loguje, mimo moich zapytań, uwag ciągle się logował. Nie mogłam mu tego zabronić bo uważałam że mi się nie oświadczył i nie mogę go ograniczać. Rozstaliśmy się, zaraz po zerwaniu ze mną znalazł inną i dalej się logował i wchodził na mój profil od czasu do czasu spotykając się z inną dziewczyną. Nawet kiedy się miesiąc przed ślubem napisał do mnie co u mnie słychać itp. wymieniliśmy kilka maili. Potem zaznaczył w profilu że się ożenił i dalej wchodził na mój profil. Weszłam i ja na jego złożyłam mu życzenia nie odpisał. Potem jeszcze raz wszedł i go zablokowałam. co sądzicie o takiej sytuacji że  facet ma dziewczynę, narzeczoną i loguje się na takich portalach randkowych nawet przed ślubem i po ślubie i odwiedza profile swoich byłych...

30

A czym to sie rozni od Facebooka?

Tam tez mozna sie ozenic i dalej patrzec sobie na profile exow jesli ma sie ich w znajomych smile
Moze facet jest zwyczajnie ciekawy w jaki sposob sie uklada zycie jego znajomym?

31

przepraszam, miało być na portalu randkowym, jak dla  to się różni tam człowiek loguje w konkretnym celu.. a skoro się z kimś spotykam i poważnie go traktuję to się nie loguję albo usuwamy oboje konta...

32

Ale jakie mają znaczenie teraz takie rozmyślania i ich efekty, skoro ten pan to:
primo - były
secundo - już szczęśliwie żonaty
tertio - co wynika z powyższych nic calineczce nie winien ani do niczego wobec niej zobowiązany?

Calineczko, czytałam Twoje inne posty. I to naprawdę nie wygląda dobrze. Zacznij wreszcie żyć swoim życiem, a nie rozpamiętywaniem związku którego nie ma i juz nie będzie. Zajmij się przyszłością, a nie rozdrapywaniem przeszłości, bo to nic Ci dobrego nie przyniesie.

33

anulka87 napisał/a:

Niestety  jak to w życiu bywa pewne trudności ( niezgoda mojego ojca na ten związek) spowodował  mnóstwo nieporozumień i kłótni. Rozstaliśmy się,

Przepraszam, że tak z innej beczki, ale czemu Twój tata nie zgadzał się na związek?

Posty [ 34 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mój były wziął ślub!..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024