JESTEM W 9 MIESIĄCU CIĄŻY RODZINA ZNĘCA SIĘ NADEMNĄ PSYCHICZNIE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » JESTEM W 9 MIESIĄCU CIĄŻY RODZINA ZNĘCA SIĘ NADEMNĄ PSYCHICZNIE

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: JESTEM W 9 MIESIĄCU CIĄŻY RODZINA ZNĘCA SIĘ NADEMNĄ PSYCHICZNIE

Witam mam23 lata i od 3miesięcy jestem mężatką.Mąż wyjwechał za granice szukać pracy.a ja przeprowadziłam się do Mamy gdzie nikt nie cieszył się na mój idok. teraz niemam gdzie pójść.spie na podłodze jest mi całuczas wypominane że tu jestem i nie płace. Moich 2 braci jeden ma 31lat drógi 22lata pracują dorywczo i raz na miesiąc płacą mamie po 100zł na życie dzięki temu mama młodszemu daje spokój starszego właśnie eksmituje sądownie z domu za alkoholizm i znęcanie psychiczne nad rodziną amłody jest bezkarny wszysko mu sięnależy i mu wolno. a to że mnie wyzywa i traktuje jak ściere łagodnie mówiąc.to moja wina bo poco wróciłam. Zaś moja siostra ma 26lat jest bezrobotna ma 8miesięczną córkę kilka dni temu sąd ograniczył jej prawa rodzicielskie przez nadużywanie alkoholu. Ona ragże kiedy zwracam uwage bratu by nie przeklinał do mnie żuca się z krzykiem i furią na mnie bo nic tu nie mam do powiedzenia i "niepasuje ci to SPI....... ddo teśców" niestety gdzybym mogła to bym poszła ale kto idzie i opowiada o takiej rodzinie wstyd mi powiedzieć o wszystkim nawet Mężowi a kiedy już zdobęde się na odwage i powiem mu chodz jedno zdażenie on oświadcza " Dlaczego przy mnie niema takich sytuacji" Zaczynam tracić kontrole nad swoimi nerwami.już niewiem co mam robić. niechce zrobić krzywdy ani córce siostry ani Mamie .a co ze mną i moim dzieckiem boje się o nie. kiedy Mama jest w pracy ja boje się wyjść z pokoju do toalety nawet bo niewiem co im odbije.co mam robić???????????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: JESTEM W 9 MIESIĄCU CIĄŻY RODZINA ZNĘCA SIĘ NADEMNĄ PSYCHICZNIE

Przepraszam ale twoja rodzina to patologia a w twoim stanie nie powinnas sie denerwowac a tym bardziej spac na podlodze!!!
Nie rozumiem dlaczego twój mąż Cie nie wspiera i dlaczego twierdzi ze ściemniasz bo tak to odbieram jego słowa hmm

Moze masz jakas dalsza rodzine,bliskich przyjaciół lub znajomych którzy mogliby pomóc Ci w jakis konkretny sposób?
Czy ślub który wziełas był z miłosci czy z powodu ciąży?Przepraszam ze pytam ale to wszystko ma znaczenie.
Czy naprawde nie mozesz udac sie do tesciów i spokojnie urodzić?

Strasznie Ci współczuje i zastanawiam sie co bedzie dalej z toba i twoim dzieckiem jezeli nic sie nie zmieni

3

Boze, czy ty nie masz dziewczyno gdzie isc? Spisz u wlasnej rodziny na... PODLODZE?
Napisz cos wiecej bo nie za bardzo bedziemy mogli ci pomoc, dlaczego Twoj maz sie Toba nie zaopiekuje? Jest za granica, OK, ale zostawil Cie tak na pastwe losu???

4

"Czy ślub który wziełas był z miłosci czy z powodu ciąży?Przepraszam ze pytam ale to wszystko ma znaczenie.
Czy naprawde nie mozesz udac sie do tesciów i spokojnie urodzić?"

Sama już niewiem wydawało mi się że z miłości ,ale Mój mąż nie widzi co tu się dzieje mówi że przesadam.kiedy przyjeżdza do mnie to wszystko jest inaczej wszyscy wchodząmu w tyłek zaczynam myśleć że to ze mną jest coś mie tak.
Bardzo bym chciała uciec z tąd jak najdalej ale u teściów też nie jest kolorowo bo mają podobny problem z drógim synem który nadużywa narkotyków i demoluje im mieszkanie. mam dalszą rodzine ale wstydze się komu kolwiek powiedzieć co się dzieje. bo wiem że wszystkim jest ciężko w tych czasach niechcę być problemęm dla innych boje się też że ich też w tom patologie wpakuje. już niemam pojęcia co robić cały czas mam nadzieje że to chwilowe i wszystko się ułoży.Boje się też że Mąż stwierdzi że tam jest lepiej mu bez nas i zostawi mnie już na zawsze i co my wtedy zrobimy??
Zaczynam chyba wpadać w depresje już niemam pomysłów co robić chyba musze iść do opieki społecznej lub na policje bo boje sie że stanie się coś złego

5

Fey  to niejest tak że zostawił mnie na pastwe losu.
Mieszkaliśmy ze sobą dwa lata oboje pracowaliśmy i nie starczyłao nam na utrzymanie mieszkania i nas obojga wic zdecydowaliśmy wraz z moja mama że wróce na kilka miesięcy do domu a mój chłopak pojedzie szukać pracy w niemczech. minoł miesiąc i lekaż powiedział że nareszcie jestem w ciąży po 2 miesiącach wzieliśmy ślub żeby dziecko miało już oboje rodziców. wszystko było dobrze ja pracowałam z mamą w jednej firmie do momętu gdy kręgosłóp mi niewytrzymał wtedy musiałam iść na l4 to było w 20 tygodniu ciąży zaczeły się schody materialne Mąż nie dawał mi pieniędzy bo twierdził że mam swoje. ja niestety pomagałam mamie finansowo bo moi bracia i siostra żyli na jej koszt a swoje przepijali. wstydziłam się o ty powiedzieć mężowi. jednak przyszedł dzień w którym nie wytrzymałam i zwyzywałam braci od pasożytów i nie opłaciło mi się to. do tej pory płace za to. Mąż przyjechał i zapytał gdzie ja daje pieniądze to wykrzyczałam mu że nie pomaga mi i niewie co tu się dzieje.kiedy opowiedziałam mu wszystko powiedział że nie powinnam się wtrącać miedzy Mame a nich. miał troche racji ale jak mam żyć obok i nie reagować. Mama pracuje os 14 do 24 kiedy wraca z pracy sprząta po nas wszystkich pieże im majtki i skarpetki a młody wstaje na 6 do pracy i rze sie do Mamy że niema co na śniadanie  wziąć do pracy przytym budzi wszystkich wyzwiskami i wulgaryzmem.Mama też już niema siły ale łatwiej jest się wyżyć na mnie bo ja ją zrozumie niż im coś powiedzieć przynajmniej jest mniejsze ryzyko rękoczynów.
  Pokłóciłam się z mężem bo zamiast wsparcia dostałam opieprz. Mąż pojechał a tu tak zostało. po następnych dwóch tygodniach znów przyjechał i tym razem rozmawiał z moił młodszym bratem bo usłyszał jak mówi do mie "uważaj kór.... bo poronisz" powiedział że jeszcze raz a dostanie. i były dwa tygodnie spokoju. sytuacji jest tysiące ale niemam na to wpływu. byłam teraz w szpitalu na zapalenie górnych dróg oddechowych i zatok + zagrożenie przedwczesnym porodem leżała, 3 tygodnie i byłam sama jak palec myślałam że chodz teściowa mnie odwiedzi ale tylko mąż był u mnie kilka razy. jest ciężko sobie z tym wszystkim poradzić a zwłaszcza że nie tylko ja tu cierpie ale dwójka małych dzieci i Moja mama.

6

Jeżeli nie możesz już wytrzymać i nie widzisz ŻADNEGO innego wyjścia, może pomyśl o Domu dla Samotnych Matek (bo tak na prawdę to jesteś samotna - czyż nie?). Może to wstrząśnie twoją rodziną a chociaż twoim mężem i wreszcie do niego dotrze, że jednak nie przesadzasz. Będziesz miała chociaż spokój do porodu i jakiś czas po nim. Życzę sił

7

Twój Mąż powinien od razu Cię ściągnąć jak znajdzie pracę. Nie wiem w jakim państwie jest ale na pewno będziecie się mogli starać o zasiłki. Także na pewno sobie poradzicie. Jeśli jest w Anglii to mogę Ci napisać o co moglibyście się starać z racji tego że jesteś w ciąży.

8

ajulia88 ja bym na twoim miejscu poszukała sobie pokoju do wynajęcia.
Jak dłużej tam zostaniesz to ani tobie ani dziecku na dobre to nie wyjdzie.
Zacznij troszczyć się o siebie i maleństwo. Uciekaj stamtąd jak najprędzej. Potrzeba Ci ciszy i spokoju a nie wyzwisk,zastraszenia i nerwowej atmosfery a już o pijaństwie nie wspomnę.
Powodzenia.

9

Lidka_71 napisał/a:

ajulia88 ja bym na twoim miejscu poszukała sobie pokoju do wynajęcia.
Jak dłużej tam zostaniesz to ani tobie ani dziecku na dobre to nie wyjdzie.
Zacznij troszczyć się o siebie i maleństwo. Uciekaj stamtąd jak najprędzej. Potrzeba Ci ciszy i spokoju a nie wyzwisk,zastraszenia i nerwowej atmosfery a już o pijaństwie nie wspomnę.
Powodzenia.

może być problem ponieważ dziewczyna nie ma pieniędzy aby wynająć mieszkanie... powinna udać się do opieki społecznej przedstawić swoją sytuację muszą jakoś pomóc.

10

Hej , ciezka sytuacja jak widac ogolnie panuje w tej rodzinie..
dziewczyno, ciezko Ci pomoc bo wydaje mi sie , ze nie ma rozwiazania tej zawilej sytuacji..Jesli nie wezmiesz sie w garsc i nie zaczniesz dzialac w tym mkierunku , by odejsc z tego domu to mozesz zostac pozbawiona praw  do dziecka , bo dziecko powinno miec odpowiednie warunki do  rozwoju . Twoja mama nie radzi sobie , ale Ty musisz nie ogladajac sie na nikogo zrobic wszystko by swemu dziecku zapewnic  spokoj . postaw mezowi warunek ze do niego wracasz i juz a jak nie to rozwod i alimenty a sama wynajmij pokoik albo udaj sie do domu samotnej matki i juz. Moze to wydaje sie trudne ale w tych warunkach w ktorych obecnie wegetujesz wcale nie masz lekko, zdaje sie najgorsze co moze byc Cie spotkalo , stad droga tylko ku lepszemu. motywacja bije Ci pod sercem .Powodzenia.

Ajulia88,
czy korzystałaś już z jakiejś formy pomocy, wsparcia? Warto wybrać pomoc i opiekę dalszej zaufanej rodziny, koleżanki czy męża. Istnieją rownież organizacje zajmujące się osobami w kryzysie, doświadczającymi przemocy, samotnymi matkami. Informacje, gdzie możesz znaleźć taką pomoc w Twoim mieście, znajdują się w lokalnej prasie, na komisariacie policji, pod bezpłatnymi, anonimowymi telefonami zaufania, na stronach internerowych (np. Centrum Interwencji Kryzysowej, Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, Dom Samotnej Matki).

Ponieważ dalsze mieszkanie w takich warunkach bezpośrednio zagraża Tobie i dziecku możesz się również starać o przyznanie bezpłatnego lokalu, np. pokoju w hostelu.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » JESTEM W 9 MIESIĄCU CIĄŻY RODZINA ZNĘCA SIĘ NADEMNĄ PSYCHICZNIE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024