prawa rodzicielskie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » prawa rodzicielskie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: prawa rodzicielskie

Witam.Chcę a raczej zostałam zmuszona pozbawic mojego bylego męża praw rodzicielskich do córki.Przez 4 mc dawałam mu szansę na poprawę zachowania wobec dziecka.Krótko po rozwodzie zrobił bardzo dużo złego.Siłą zabrał córce komputer,potem rower twierdząc ,że to jego bo za jego pieniądze kupione.Córka wtedy ze strachu schowała sie pod stół.Raz ją zabierał raz się nie pokazywał więc pewnego dnia córka powiedziała że jak on jej nie chce to ona też nie.Do tego stopnia się zamkneła,ze nie chciala go widywac nawet kiedy dzwonił nie chciała z nim rozmawiać.Poszłam z nią do psychologa,pani ta stwierdziła ze córka bardzo zawiodła się na ojcu i ciężko będzie odbudować jej zaufanie,do tego widziała wiele razy jak jej tata mnie uderzył i bardzo boi się o mnie.Po dłużyszym czasie jakoś sie to unormowało powoli zaczęła się z nim spotykać niestety ojca nic to nia nauczyło. Córka po całodziennej wizycie u niego wraca do domu i okazuje się że cały dzień nic nie jadła.Ojciec pije przy niej alkohol .Caly październik nie wziął jej do siebie bo trzeba było chodzic do kościoła na różaniec lub raz przyszedł pod kościół ale zupełnie pijany.Wczoraj zabrał ja i miał przyprowadzic o 18 lecz kiedy córka tylko wsiadła do samochodu zadzwonił że będzie w niedziele. Nie pomagały tłumaczenia że to są 3 dni że tak nie mozna  że córka nawet nie ma ciuchów.Nie wiem gdzie mieszka, nie wiem co się dzieje z dzieckiem.Jego ojciec wyrzucił go z domu i stara się o zakaz zbliżania się.Wyrok sądowy w którym ma ograniczone prawa nic nie daje.Byłam na policji a oni kazali zgłosić sie do sądu rodzinnego w poniedziałek. Więc co robić?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Lady_AL/F (2011-11-05 18:50:38)

Odp: prawa rodzicielskie

Masakra, jakaś
Może w poniedziałek również, powinnaś zapytać w komendzie głównej, jak w takiej sytuacji powinni tak na prawdę postąpić policjanci.
Nasza policja, to totalne dno, mało jest tam normalnych życzliwych ludzi, a na kobietę zgłaszającą coś na swojego partnera patrzą jak na furiatkę.
Moim zdaniem nie powinnaś dawać ojcu dziecka, jeśli nieznasz adresu jego zamieszkania. Skąd możesz wiedzieć w jakich żyje warunkach, brrr..
Nie będę Cie straszyć, czy nakręcać, ale ureguluj tą sprawę jak najszybciej, za nim dojdzie do nieszczęścia.

3

Polecam NATYCHMIAST udać się do Centrum Interwencji Kryzysowej!

Kobieto, a jeśli Twoje dziecko wsiadło do auta prowadzonego przez pijanego faceta?! A jeśli on jej robi krzywdę? A jeśli ją uprowadzi? Sprzeda do burdelu (bo córka jest jego i tyle w nią zainwestował, więcej niż w rower i komputer!)? A jeśli mieszka w pijackiej melinie z bandą brudnych alkoholików!?
Ogarnij się!

4

wnieś o zmianę w kwestii odwiedzin
-przy Tobie u Ciebie
-przy kuratorze

z uwagi na ....wnoszę o

5

Na policji już byłam .Poinformowali mnie , że powinnam się udać do sądu rodzinnego i poprosić o kuratora.Policant stwierdził , że nie mają prawa
pojechać nawet do jego rodziców czy jest tam dziecko, więc po co jest 997- nie wiem.  Boję się  że zostane ukarana  za to ze nie chce dawac córki -ojcu. On  w razie sprawy będzie płakał na zawołanie że ja mu utrudniam kontakty.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » prawa rodzicielskie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024