kredyt studencki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: kredyt studencki

Witam mam pytanie odnośnie kredytu studenckiego. W lutym 2012 kończę inż. na studiach zaocznych, robię mgr na dziennych, które kończę w 2013, nie są to studia jednolite tylko 2 stopnia, wcześniej skończyłem licencjat. Chciałem po skończeniu w lutym inż iść jeszcze w marcu  na zaoczne mgr. Choć mam 24 lata zdecydowałem się podjąć takie kroki. Myślałem o kredycie studenckim jednak z tego co jest napisane w ustawie widzę, że nie ma takiej możliwości. Nie wiem jednak jak banki stosują się w myśl tej ustawy moze mają jakieś swoje wewnętrzne zasady,,,choć w to wątpię.Orientuje się ktoś czy jest możliwość otrzymania kredytu na studiach jeśli teraz w lutym kończę inż. i mgr robie 2 stopnia,,,,moze jakiegos myka da sie zrobic ze jeszcze jestem 1 stopnia:P albo jeszcze teraz zapisac sie na 1 stopnia i pozniej nie chodzic poprostu aby kredyt dostac moze jakos by sie tak sprobowalo bylyby miejsca jeszccze wolne,,,tylko pozniej jak zwetyfukuja ze juz nie studiuje,,,kiedy bede musial oddac jak to wyglada,,  W myśl ustawy:

Przez okres studiów rozumie się sumę okresów studiowania, w tym kształcenia w innych uczelniach i na innych kierunkach studiów, a w przypadku studiów doktoranckich - w jednostkach organizacyjnych uczelni lub innych jednostkach organizacyjnych prowadzących studia doktoranckie na podstawie ustawy z dnia 14 marca 2003 r. o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki (Dz. U. Nr 65, poz. 595 oraz z 2005 r. Nr 164, poz. 1365), zwanych dalej "jednostkami organizacyjnymi prowadzącymi studia doktoranckie", i w zakresie innych dziedzin nauki lub sztuki oraz dyscyplin naukowych lub artystycznych.

3. Do okresu studiów nie wlicza się okresu:

1) kolejnych studiów, po złożeniu egzaminu dyplomowego na studiach drugiego stopnia lub na studiach jednolitych magisterskich;

2) kolejnych studiów pierwszego stopnia, po złożeniu egzaminu dyplomowego na tym poziomie studiów;

3) kolejnych studiów drugiego stopnia, po złożeniu egzaminu dyplomowego na tym poziomie studiów;

4) kolejnych studiów doktoranckich, po otrzymaniu świadectwa ukończenia tych studiów;

5) urlopów, o których mowa w § 11 ust. 2.

4. Przepisu ust. 3 nie stosuje się, jeżeli student nie korzystał z pożyczki lub kredytu na studiach poprzedzających studia, o których mowa w ust. 3.
Prosze o opinie

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024