Jak mam postępować dalej z osobą, która nie potrafi się zdecydować ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak mam postępować dalej z osobą, która nie potrafi się zdecydować ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jak mam postępować dalej z osobą, która nie potrafi się zdecydować ?

Witam!

Praktycznie za każdym razem w związku to ja byłam raniona: a to znudziłam się, a to zdrada, a to 'już chyba Cię nie kocham'. Za każdym razem płakałam, miałam depresję. Każdego kochałam równie mocno. Oczywiście jak to się mówi z czasem się zapomina.Po niektórych dochodziłam do siebie nawet pół roku.
Teraz jestem z chłopakiem od marca. To jest jak na razie mój najdłuższy związek - reszta wytrzymywała jedynie do  5 miesięcy MAX. Chciałabym powiedzieć że ten związek byłby jak ze snu... ale niestety nie mogę.
Nie umiem zaufać dla swojego partnera.W maju dowiedziałam o ZDRADZIE. Długo rozmyślałam czy on zdradził mnie z tą dziewczyną, czy tą dziewczynę ze mną. Dlaczego ?  Ponieważ to była jego była, albo tylko mi tak wmawiał. Nie chciałam słuchać jego tłumaczeń i go odrzuciłam. Chciałam zapomnieć. Byłam załamana, bo po raz kolejny mi nie wyszło.
Pewnego dnia spotkałam go na mieście, serce mi zabiło mocno, gorąco się zrobiło i chyba nawet buraka miałam na twarzy (hihi).
Wystarczyło jedynie 'cześć' , a nogi zrobiły mi się jak z waty.Po jakimś czasie dostałam od niego sms'a z komplementem. I tak po raz pierwszy od jego 'zdrady' z nim popisałam. Niebawem się spotkaliśmy i doszliśmy do wniosku że nie możemy się rozstać. On mnie kocha,a ja go. Wtedy jeszcze mogłam mu zaufać bo to była taka pierwsza sytuacja w naszym związku, chociaż po powrocie do niego byłam bardziej ostrożna.
Układało się nam super, poznałam jego rodzinę, on moją. Zaakceptowano nas , z czego byłam zadowolona i czego nie byłam na początku pewna. Gdyż nie jestem jeszcze pełnoletnia, choć mało mi brakuje, a mój partner jest o 5 lat starszy, więc wiadomo z jakiej perspektywy patrzą na to rodzice.
Było OK do września...Potem się zmieniło i to również mnie zabolało. Stwierdził że nie może mi powiedzieć kocham Cię. Myślałam że to koniec, choć dalej sms'owaliśmy ze sobą. Niedawno zaczął pisać do mnie tak jak kiedyś. Mówi znów mi takie rzeczy jak kiedyś kiedy byliśmy 'kochającym się" związkiem. Ja go kocham za bardzo i ulegam mu każdym prośbom. Stwierdził że mnie odwiedzi i zaznaczył słowo NA PEWNO. Lecz za każdym razem, gdy zadam mu pytanie czy wpadnie tego dnia, albo kiedy ma czas to mówi że nie może tego dnia lub nie wie kiedy będzie mógł. To mnie boli...

Chcialabym dodać że jego rodzina myśli iż jesteśmy dalej razem-nie powiedział nic dla nich.

POMOCY!  jak mam postąpić w tej sprawie! Nie chcę go stracić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak mam postępować dalej z osobą, która nie potrafi się zdecydować ?

nie można nikogo zmusić do miłości...

nic na siłę jeśli on nie jest gotowy...

4

Dziewczyno czytaj co mam w nicku.

A dalej to tak leci. Po pierwsze to gość Cię zdradził i wiesz ja szczerze wierzę, że ludzie mają tę moc, że potrafią się zmienić i wstać ponownie z godnością. Jednak w przypadku facetów to rzadkość bo facet to facet, a takie zachowania posiadają tylko mężczyźni i to tacy 100%.

Z tego co piszesz to Cię zdradził jeżeli jesteś tego pewna to krechę miałby u mnie jak stąd do innej galaktyki. Rani Cię raz po raz ale nie chcesz tego widzieć jeżeli się kogoś kocha to się dotrzymuje obietnic, a powiedzenie kocham Cię to żaden problem.

Następne Ty nie jesteś jeszcze pełnoletnia, a on 5 lat starszy nie uważasz, że wykazanie się odrobiną dorosłości oraz elementarnymi zasadami postępowania byłoby jak najbardziej na miejscu. Mnie w tym miejscu zapaliłoby się kolejne czerwone światło.

Z twojej wypowiedzi naprawdę widzę, że go kochasz ale on niekoniecznie nie zakochuj się tak od razu po, pierwszym miłym słowie. Od miłych tekstów to specjaliści są pamiętaj człowieka ocenia się PO CZYNACH nie po tym co mówi bo to CZYNY są dowodem tego co człowiek ma w sobie.

I na litość Boską nie eksperymentuj z jakimiś menelami poznaj ich najpierw porządnie zanim się dasz omotać, popytaj kim są, co robią itp. Większość facetów to kłamczuchy okrutne i ufanie im to jak wkładanie palców między drzwi.

Sam jestem mężczyzną i muszę na takich uważać bo są nie do zniesienia jak się z nimi pracuje totalny brak zasad i odpowiedzialności i wiecie to się przekłada na inne strefy życia.

Czas leczy rany trzymaj się.

5

Ja to widzę, że Ciebie bardzo łatwo omotać. Przykładem są byłe związki jak i ten pseudo związek. Chłopak doskonale wie, że jesteś zakochana po uszy i ma Cię za głupią gówniarę, o której sobie przypomni jak mu się nudzi, albo żeby podbudowac własne ego.
Może czas zakończyć to wszystko i nauczyć się bycia samej? Tak na dobry początek.

6

Oj...bidna dziewczynka jesteś...
Dobra, pewnie imponuje Ci wiekiem...wow starszy i w ogóle...
Kurde, jesteś taka młoda, po co sobie zawracasz nim głowę? Pocieszyć Cię nie potrafię, ale powiem Ci, że o wiele gorsze sytuacje "związkowe" czekają Cię w życiu.
Wydaje mi się że jesteś bardzo  naiwna. Postrzegam Cię jako osobę którą można się bawić i manipulować.
Koleś Cię olewa i raczej nie jest Tobą zainteresowany. Nie powie, że Cię kocha...to jakie on żywi do Ciebie uczucie?
Obiecuje, obiecuje i nic z tego nie ma.

Odpuść sobie, rozejrzyj się dookoła, tyle fajnych,samotnych chłopców smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak mam postępować dalej z osobą, która nie potrafi się zdecydować ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024