Uczulenia,wysypki,alergie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Uczulenia,wysypki,alergie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Uczulenia,wysypki,alergie.

Hej. Niedawno zauważyłam, że na rękach pojawiły i się małe krostki i mnie swędziało. Zaczęłam się drapać i z czasem zauważyłam, że pojawia mi się to na całych dłoniach a potem na ciele.  Niektóre z nich mają szarawe w środku kropki, a reszta jakby pęcherzyki wodne. Coraz częściej się drapie i mnie to swędzi. Czytałam dużo na ten temat, ale niczego szczególnego się nie dowiedziałam. Dziś przeczytałam na waszym forum ,że te objawy mogą być spowodowane przez samice świerzba. Nie wiem co robić? Jakie leki przyjmować? Nie chce żeby trwało to dłużej ,więc jak wiecie coś na ten temat to proszę pomóżcie mi!!! ;(

2

Odp: Uczulenia,wysypki,alergie.

Nie ma sensu leczyć się przez internet,udaj się koniecznie do dermatologa ,i to jak najszybciej - tak będzie najlepiej.
Pozdrawiam

3

Jedno słowo wystarczy: lekarz od zaraz. I to prędko.

4

jeszcze niewiadomo czy to aby napewno jest to o czym mowilam. mam nadzieje ze co innego dlatego czy moge brac jakies leki lub stosowac domowe sposoby na to wysypke??

5

Skoro nie wiesz czym jest ta wysypka, to: nie, nie możesz stosować żadnych leków, bo nie znasz przyczyny wysypki. Ewentualnie spróbuj leki antyhistaminowe, ale jak najszybciej idź do lekarza, bo tylko on będzie w stanie Ci pomóc.

6

Witam Panie, czy któraś z Pań spotkała się z wysypką, która pojawia się na plecach (po środku) w części krzyżowej i boku, swędzi. Następnie przestaje swędzieć, ale pojawia się po kilku dniach na udzie, następnie nad kolanem - pojedyńcze "kropki". Kropki zdają się rozlewać, gdy je podrapię i z jednej robią się trzy, tyle że nie drapie. Raz się zdarzyło. Swędzenie jest takie, że mogę je wytrzymać. Pisałam o tym, też w tym temacie: http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=22902&p=3
Byłam u lekarza, nie wie co to w tej chwili, pozdrawiam.

7

Hejka. Czy jesteście może w stanie mi doradzić co może być przyczyną wysypki u dziecka i jak sobie z tym poradzić? Oczywiście będziemy z tym szli do lekarza, ale chciałbym możliwie jak najbardziej ograniczyć negatywne objawy... Zastanawiam się, czy pomocnym mogłoby być coś z tego artykułu mamazone.pl/artykuly/starsze-dziecko/zdrowie/wysypka-na-twarzy-u-dziecka/ Co o tym myślicie? Czy Waszym zdaniem rzeczywiście warto się stosować do tych porad? Z góry wielkie dzięki za wszelkiego rodzaju porady i sugestie w tym obszarze tematycznym smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Uczulenia,wysypki,alergie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024