Wpływ wróżb na związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wpływ wróżb na związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1

Temat: Wpływ wróżb na związek

Moja dziewczyna chce iść do wróżki żeby się dowiedzieć co ją czeka.Jaki wpływ wróżby mogą mieć na Nasz Związek? Boje się że jeśli wróżka jej powie że nie będzie ze mną to przestanie mnie Kochać i odejdzie:( Umówiła się z wróżka na czwartek.Powiedziała mi że podobno to co ta wróżka powie sprawdza się.Ile rzeczywiście jest prawdy we wróżbach?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez iw25 (2011-10-04 10:06:14)

Odp: Wpływ wróżb na związek

tyle ile ktos w to wierzy.... ja staram sie podchodzic do nich nie do konca wierzac choc czasem bywaja ciekawe

3

Może któraś z Pań jeszcze się wypowie na ten temat?
Czy uzależniłybyście Wasz Związek od tego co powie Wam wróżka? Przestałybyście Kochać i zostawiłybyście dlatego że wróżka Wam powiedziała że będziecie z kimś innym? Ja się boję że Ona w to uwierzy i tak zrobi po wizycie u niej:(

4

ja do tego podchodzę z przymróżeniem oka wink - ale powiem (napisze) szczerze - jak coś się psuło w moich relacjach damsko-męskich lubiłam zapytać wróżki co i jak ...... nom i tak mi mąciły - że wszystko się sypało...więc może skoro jest wam ze sobą dobrze i wszystko idzie ku dobremu - nie wpuszczajcie między was tej "trzeciej"...... osobiście w moim przypadku nic się nie sprawdziło a to co niby pokrywało się z wróżbami to był przypadek....ja w to nie wierze smile ale czasami humor poprawic sobie lubię...szczególnie jak mi mówią że za miesiąc spotkami milość życia:) ech ile już tych miesięcy przeminęło......:)

5

aczkolwiek istnieje coś takiego jak potęga podświadomości....jak mocno uwierzysz w wróżbę...dobrą czy złą.....i tego jedna ze stron będzie chciała....to może "wywołać wilka z lasu";)

6

Faraon - jest coś takiego jak samospełniające się proroctwo. Jeśli ktoś wierzy, że związek nie przetrwa, nie stara się, szuka dziur w całym, w efekcie związek nie przetrwa. Sterowanie dzisiejszą wiarą w dzień jutrzejszy ZMIENIA przyszłość. Pozostaje mieć nadzieję, że wróżka za bardzo nie zaszkodzi. smile

Faraon,
czy Twoja partnerka wierzy we wróżby?
Jakie są podstawy Waszego związku (dlaczego jesteście parą? od jak dawna? co sobie zadeklarowaliście? jakie macie plany na przyszłość?), że uważasz, iż jest obecnie poważnie zagrożony?
Czy uważasz swoją partnerkę za osobę, która byłaby skłonna zmienić swoje życie, podjąć ważną decyzję jedynie z powodu wróżby?

Jeśli rzeczywiście tak się stanie (rozstaniecie się natychmiastową decyzją dziewczyny za sprawą sugestii wróżki) będzie to prawdopodobnie świadczyło o tym, że albo Wasz związek był niepewny, niestabilny, miał dla Twojej partnerki niewielką wartość lub że jest ona osobą nierozsądną i naiwną.

8

Wiesz, czytając Twoje inne wątki mam wrażenie, że wizyta u wróżki będzie początkiem końca Waszego związku. Wróżka mówi to, co ktoś chce usłyszeć. Używa takich sformułowań, że każdy może sobie to zinterpretować we własny sposób. Wątpię, żeby dziewczyna wróciła i powiedziała "koniec z nami, bo wróżka powiedziała, ze mężczyzna mojego życia jest rudy i gdzieś tam czeka". Natomiast, jeśli usłyszy coś co zasugeruje, że nie Ty jesteś jej przeznaczeniem to będzie szukała dowodów na potwierdzenie tej teorii. I znajdzie je. Bo w najbardziej idealnym związku można znaleźć niedoskonałości, jeśli ktoś się skupia na szukaniu ich.

Odpowiadając na Twoje pytanie - nie, nie zakończyłabym związku ze względu na słowa wróżki. No ale ja bym do wróżki nie poszła. Wiem, jaka jest siła podświadomości i wolę, żeby moja podświadomość wyłapywała sygnały z rzeczywistej sytuacji niż próbowała mi podszeptywać opinię osoby, która sytuacji nie zna.

9

Niezaleznie czy wierzymy we wróżby, czy nie to jednak jak ktoś sugeruje nam, że coś złego może nas spotkać, w dodatku miesza w to siły nadprzyrodzone to jednak pozostaje niemiłe odczucie. Czyli podświadomie jednak możemy odczuwać jakiś nieuzasadniony lęk i poddawać się tym odczuciom. Jeśli te złe odczucia przerodzą się w obawę i pewne watpliwości to możemy uruchomić lawinę, coś własnie na zasadzie samo spełnijącego się proroctwa.

Po co Twoja dziewczyna idzie do tej wróżki? Ma jakieś wątpliwości? Oczekuje, że ktoś jej powie co powinna robić?

Myślę, że to niezbyt dobry pomysł, szczególnie jeśłi ona jest podatna na sugestie. Jedno bez znaczenia słowo, kłamstwo może jej namieszać. I jeśłi ona to kłamstwo podchwyci to nieświadomie może zacząć zachowywać się w sposób prowokujący zdarzenie, którego nie chce.

Czyli myslę, że pewnie nie uwierzy wróżce, nie zasugeruje się tak świadomie jej pomysłom. Czyli nie zostawi Cię jeśłi wróżka jej powie, że Ty nie będziesz tym jej jedynym. Ale podświadomie kazde zdarzenie może potem interpretować przez daną wróżbę i ostatecznie prowokować miedzy wami niefajną sytuacje.
To zalezy od tego jaką jest osobą.

10

A wszystkim, którzy wierzą we wróżki, polecam dowiedzieć się, jak wróżył James Randi

11

Jak jej powiedziałem że może być tak że ta wróżka swoim słowem będzie miała taki wpływ na Nasz związek to mi powiedziała czy ja Ją mam za głupią i jej nie ufam..?

Faraon,
czy taką odpowiedzią nie rozwiała Twoich wątpliwości?
Decyzja o spotkaniu z wróżką może wynikać z ciekawości, potrzeby doświadczenia czegoś niecodziennego, może być zabawą - nie musi mieć żadnych realnych konsekwencji dla związku.

13

Ja też bym nie zerwała pod wpływem słów wróżki z facetem.
Chodz wiem że w momencie kiedy powiedziałaby mi że to nie ten facet to na pewno mocno bym się zaczeła nad tym zasnatawiać i szukać dziury w całym.Dlatego nigdy do wróżki nie pójdę.

Daj znać co takiego dowiedziała się o was i jak zareagowała smile

14

A ja na miejscu faceta zerwałabym z dziewczyną, która sugeruje się słowami wróżki decydując o swoim związku.
Widać, że dziewczyna nie jest zbyt dojrzała. Nie powinieneś się martwić tym, że zerwie przez wizytę u wróżki. Jeżeli tak się stanie tzn że nie dorosła jeszcze do związku.

15

Mi wróżka powiedziała 2 lata temu , że w przyszłym roku wezmę ślub- czyli ten ślub miał być w 2010 ( nadal jestem panna), że urodzę troje dzieci ( na razie nie mam ani jednego i na razie się nie zapowiada na potomstwo), że będę prowadzić z mężem firmę...( chłopak i ja pracujemy w różnych miejscach, fizycznie)

Nie wierzę wróżkom...a już na pewno nie tej co u niej byłam, bo znajomej powiedziała to co mi i też się nic nie sprawdziło.

Aleeee.ee.........codziennie układam sobie pasjansa i zanim zacznę go układać, stawiam pytanie u jak się ułoży to się spełni pytanie, a jak się nie ułoży to się nie sprawdzi hehehe no i tutaj w tym coś jest:)

16

Faraon napisał/a:

Czy uzależniłybyście Wasz Związek od tego co powie Wam wróżka? Przestałybyście Kochać i zostawiłybyście dlatego że wróżka Wam powiedziała że będziecie z kimś innym?

Nie, nigdy w życiu!
Raz jeden jedyny byłam u wróżki, było to około 20 lat temu, myślę, że z czystej ciekawości. Fakt faktem, że do chwili obecnej wszystko mi się sprawdziło, nawet to co wówczas wydawało się zupełnie nierealne. Pomimo tego byłam i jestem do wszelkich przepowiedni nastawiona ogromnie sceptycznie, uważam, że to zwykły zbieg okoliczności.

Myślę, że Twoja dziewczyna tym jednym zdaniem dała Ci wyraźnie do zrozumienia, że nie masz się czego obawiać. Ale tak na marginesie- wydaje się, że bardzo wątła jest Twoja wiara, zarówno w nią, jak i w Wasz związek.

17

Małgorzatka masz racje. nie ma nic gorszego jak jedna osoba w związku ulega tego typu przepowiedni... bo wróżka powiedziała.... eh.... mam jedno przesłanie: chłopaki, nie pozwólcie iść swoim dziewczynom do wrózki........

18

Byłam kiedyś u wróżki... powiedziała mi, że w ciągu miesiąca mogę oczekiwać poważnych zmian w moim życiu.
Przez miesiąc chodziłam rozglądając się po ulicy i zastanawiając, jakie zmiany mnie czekają i... rzeczywiście nastąpiły, pół roku później tongue

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wpływ wróżb na związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024