Praca dystrybutorki FM - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez SylwiaFM (2009-01-08 13:10:09)

Temat: Praca dystrybutorki FM

Jestem dystrybutorką FM i jestem bardzo z tego zadowolona.
Pracuje kiedy chcę, poznaje sporo nowych znajomych z którymi jestem w ciągłym kontakcie.

Klientki są zawsze zadowolone z mojej pracy i z oddania do niej.
Bez problemu godzę pracę z życiem prywatnym.
Najbardziej jestem zadowolona z tego że klientki zawszę do mnie wracają.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca dystrybutorki FM

Ciekawa jestem, jak na tym wychodzisz finansowo, jeśli można spytać? I jak długo budowałaś swoją sieć klientek? Zawsze mi się wydawało, że dystrybucja kosmetyków - wszystkie konsultantki - to raczej hobby niż praca, a finansowo raczej kiepsko.

3

W avonie wiem, że jest chyba tak, że dostaje się ileś procent od tego co się sprzedało... tu chyba podobnie jest...

4

Emilia to można dość łatwo obliczyć przyjmij sobie że z tego co kojarzę zarabiasz 10% - 20% od wartości danego zamówienia teraz policz sobie za ile musisz sprzedać kosmetyków żeby na tym wyjść na swoje...

5

Mieszkając w Polsce też byłam dystrybutorką FM.Dla mnie to była typowa praca dorywcza i mile ją wspominam.Praca polega na tym samym co Avon czyli katalogowa sprzedaż kosmetyków,z tym że FM specjalizuje się w perfumach.Przede wszystkim zapachy FM bazują na znanych zapachach min tj Hugo Boss,Dolce & Gabbana ,Giorgio Armani itp Miałam grono znajomych co regularnie kupowało ode mnie perfumy.No ale jak wspomniałam już , ja przygodę z FM traktowałam jako pracę dorywczą smile

6

Zapomniałam dodać,że faktycznie musiałam zakupić na początku starter z próbkami,ale koszt próbek zwrócił mi się po pierwszym zamówieniu.
Pozdrawiam wszystkich

7

Dzięki za wsparcie PENSAKOLA

A to już nie pracujesz jako dystrybutorka FM??

8

hawwwk napisał/a:

Emilia to można dość łatwo obliczyć przyjmij sobie że z tego co kojarzę zarabiasz 10% - 20% od wartości danego zamówienia teraz policz sobie za ile musisz sprzedać kosmetyków żeby na tym wyjść na swoje...

W FM zarabiasz 43% od każdego produktu
na prawdę warto spróbować smile
Trzeba wykupić starter ale on się zwraca po pierwszym zamówieniu

9 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-02-10 10:35:34)

No to ja też się dorzucę, żeby Sylwia nie czuła się samotna ;-)

FM można traktować jako pracę dodatkową czy dorywczą i zarabiać na marży, a ta jest jednak wyższa od innych tego typu firm.
Można podejść do tematu bardziej ambitnie i rozbudowywać strukturę -  ja zarabiam, ty zarabiasz. Punkty się kumulują, a kwoty prowizji rosną ;-)

Bez względu na podejście, gra warta świeczki, bo faktycznie inwestycja w starter zwraca się błyskawicznie. Potem tylko od Ciebie zależy, ile czasu poświęcisz na pracę, gdzie i komu będziesz proponować produkty FM (koleżanki z pracy, znajomi nastoletnich dzieci, kelnerka z ulubionej kawiarni, córka sąsiadki-studentka??)
Post wyedytowany z powodu złamania regulaminu. Proszę się z nim pilnie zapoznać!
Pozdrawiam
Moderatorka Yvette

10

Powiem jedno. Dla mnie praca w FM to ściema jakich mało. Wiem co mówię, bo raz chciano mnie do tego przekonać, z resztą bardzo nieudolnie. Buduję się tam niby jakoś piramidę i każdy zarabia na kimś innym. Mi się to nie spodobało. Uważam że to jest zwykłe naciągactwo. Poza tym te perfumy z FM to nawet nigdy koło perfum nie leżały.

11

mola83 napisał/a:

Powiem jedno. Dla mnie praca w FM to ściema jakich mało. Wiem co mówię, bo raz chciano mnie do tego przekonać, z resztą bardzo nieudolnie. Buduję się tam niby jakoś piramidę i każdy zarabia na kimś innym. Mi się to nie spodobało. Uważam że to jest zwykłe naciągactwo. Poza tym te perfumy z FM to nawet nigdy koło perfum nie leżały.

Widać, że nie znasz sie na rzeczy.  Praca w fm, Avonie czy w oriflame to nie piramida. Chyba zresztą tak naprawdę nie wiesz co to jest piramida finansowa, ale mniejsza z tym. Ten rodzaj dystrybucji jest oparty na marketingu bezpośrednim, tzw. Multi Level Marketing, mlm. I nie ma tu mowy o żadnej piramidzie. od zeszłego roku szkoły wyższe  na wydziałach zarządzania i marketingu  tworzą właśnie jako specjalizację marketing wielopoziomowy, network marketingu, multi level marketing, czyli mlm.
Proszę więc nie obrażać wszystkich, którzy zarabiają w mlm, bo to nie żadna piramida.

12

Witam wszystkich ,ja tez jestem w FM -na razie dorywczo,chociaż zamierzam to zmienic.
Jeśli nie chcesz oszczędzac i zarabiac na tym co normalnie używasz to TEGO NIE CZYTAJ DALEJ!!!
Byłam w firmie 1,5 roku -nic nie robilam.Teraz od Nowego roku obudziłyśmny sie i działamy razem z siostrą.
Teraz to nie tylko perfumy ,makijaż i produkty do sprzątania w domu i w samochodzie.TERAZ DOSZŁY TELEFONY KOMÓRKOWE NA KARTE I ABONAMENT ORAZ INTERNET !!!
Firma jest juz w 62 krajach.
Można nawet zarabiac na swoich rozmowach i internecie -po prostu używając.
Jakby ktoś chcial sie wiecej dowiedziec to zapraszam

13

No proszę smile Mnie jakieś 3 tygodnie temu kolega z pracy wciągnoł w FM, póki co jakoś nie idzie to za dobrze, bo zmieniam prace itp i nie mam czasu sie tym zajmowac. Ale myślę, że nie ejst to głupi interes, podoba mi sie smile

14

A ile trzeba zainwestować w starter?

15

Pięć lat temu również zajmowałam się dystrybucją perfum FM i potwierdzam, co napisała m1k2a3 - ten rodzaj dystrybucji oparty jest na marketingu bezpośrednim, nie ma tu mowy o żadnej piramidzie.
Każdy ''pracuje'' na siebie i zarabia na prowizji od sprzedanego towaru.
Nie wiem jak to wygląda teraz, ale kiedy ja zajmowałam się sprzedażą, cała procedura wyglądała w ten sposób, że składałam zamówienie (którego koszt pomniejszony był o prowizję dla mnie), za przesyłkę nie płaciłam. Od każdego sprzedanego produktu miałam 30% zysku, wtedy była to kwota 9zł.
Czy opłacało się..? Na tamte czasy jak najbardziej, ponieważ, perfumy rozchodziły się jak świeże bułeczki...

16

@gossip_girl w FM masz 2 pakiety startowe za 30 lub za 136 zł zato w Aroma group masz do wyboru 3. Za 20 za 39 lub za 100 zł.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024