Pisze prace licencjacką pod tytułem Strategia rozwoju gminy na przykładzie gminy(tu nazwa gminy w której mieszkam) W pierwszym rozdziale chce ująć teoretyczne zagadnienia związane z tworzeniem strategi. Jeśli ktoś mógł by mi polecić literaturę bądz materiały na ten temat będe bardzo wdzięczna za wszelaką pomoc. Może ktoś pisał na podobny temat. Proszę piszę praca sama i pierwszy raz
Co myślicie o temacie ? Może ktoś ze znajomych pisał na podobny temat.
w pisaniu roznych prac pomocna jest wikipedia
dlatego ze...
tam mozesz wpisac haslo, np slowo gmina i potem poszukac na dole strony bibliografii... albo cos np typu program rozwoju wsi UE, moze cos takiego jest i tam wikipediowa bibliografia moze ci cos zasugerowac
no i pewnie pojscie do biblioteki bedzie nieuniknione...
dzięki za odp ![]()
Witam,Czy ktoś mi pomorze pisze prace lic. i zawiesiłam sie na problemach badawczych.Tematem mojej pracy jest "Gospodarka nieruchomościami gruntowymi wiejskiej gminy" i musze coś szybko wymyślić Prosze pomóżcie!!!!!
Witam;) mam problem moim tematy pracy licencjackiej jest : ": Problematyka seksu w procesie dydaktyczno-wychowawczym szkoły w opinii studentów." Czy ktos mogl by mi pomoc jak ulozyc plan pracy ?,bo nie wiem jak mam sie do tego zabrac i co w nim umiescic. Prosze o porade. Z gory dziekuje;)
Witam, mam pytanie. Czy mógłby mi ktoś doradzić o czym powinnam pisac w pracy licencjackiej na temat: SYSTEM MOTYWOWANIA PRACOWNIKÓW W PRZEDSIĘBIORSTWIE X. Chodzi mi o to co ma byc w 1, 2, 3, rozdziale.
Bardzo proszę o pomoc. POZDRAWIAM
witam,
mam problem z stworzeniem planu(spisu tresci)pracy licencjackiej. temat brzmi: wpływ funkcji turystycznej na lokalny rynek pracy. moze ktos pomoze??
witam,
mam problem z stworzeniem planu(spisu tresci)pracy licencjackiej. temat brzmi: wpływ funkcji turystycznej na lokalny rynek pracy. moze ktos pomoze??
Bardzo chętnie.
Krok 1. Znajdź literaturę (od 3 do 6 pozycji)
Krok 2. Przeczytaj znalezioną literaturę.
Krok 3. Zastanów się nad tym co z przeczytanej literatury przyda Ci się w pracy (co jest najbardziej adekwatne do tematu)
Krok 4. Wiedząc już co możesz napisać (jakie info znalazłas w literaturze) piszesz plan. Możesz wykorzystać do tego już istniejące zagadnienia omawiane w książkach i zredagować tytuł rozdziału/podrozdziału jakiejs książki by uzyskać punkt/podpunkt Twojego planu lub też stworzyć własne zagadnienie.
Niestety inaczej się nie da. Trzeba cos przeczytać i cos wiedzieć żeby napisać pracę (no ewentualnie płacisz 500 stówek i za 3-4 tygodnie przysyłają Ci gotowca do domu - tylko potem trudno cos takiego obronić
.
Pomocy! Mam gotową bibliografie i czy mógłby mi ktoś ją przeczytać i powiedzieć czy dobrze napisałam, wyśle ją na poczte jezeli ktoś sie zgłosi! To bardzo pilne. z góry dziękuje ![]()
pomocy w doborze książek na prace licencjacką " Organizacja urzędu miasta i gminy"
Pomocy! Mam gotową bibliografie i czy mógłby mi ktoś ją przeczytać i powiedzieć czy dobrze napisałam, wyśle ją na poczte jezeli ktoś sie zgłosi! To bardzo pilne. z góry dziękuje
Prześlij bibliografię w formacie doc na moją pocztę, postaram się pomóc.
Witam, mam pytanie. Czy mógłby mi ktoś doradzić o czym powinnam pisac w pracy licencjackiej na temat: SYSTEM MOTYWOWANIA PRACOWNIKÓW W PRZEDSIĘBIORSTWIE X. Chodzi mi o to co ma byc w 1, 2, 3, rozdziale.
Bardzo proszę o pomoc. POZDRAWIAM
Ja pisałam na podobny temat;)) w pierwszym rozdziale zawarłam podstawy teoretyczne motywacji (jej istotę, teorie motywacji i modele motywacji) Rozdział drugi to narzędzia motywacji, budowa systemu motywowania, płacowe i pozapłacowe środki motywowania. no a w 3 najpierw charakterystykę przedsiębiorstwa, opis jego systemu motywacyjnego i jego analiza (za pomocą ankiety).
Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz, pomogę:)
Witam!
Słuchajcie piszę pracę licencjacką na temat spędzania czasu wolnego przez młodzież zamieszkującą internaty.
I mam mały problem ze wskaźnikami. Zmienną niezależną w mojej pracy jest: opinia młodzieży na temat organizacji czasu wolnego w internacie, natomiast zależną: formy i style spędzania czasu wolnego wychowanków internatów. Zmienne zostały zatwierdzone przez promotora, natomiast wskaźniki nie. Może mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak mają wyglądać wskaźniki do podanych przeze mnie zmiennych.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Witam! Muszę napisać plan mojej pracy licencjackiej ale w ogóle nie wiem jak mam to zrobić. Mój temat to ,,Wpływy podatków majątkowych na przykładzie Urzędu Skarbowego XYZ"
myślałam żeby zrobić coś w tym stylu:
Wstęp
I Rozdział - Administracja Skarbowa w Polsce
1. Rys historyczny
2. Pojęcie
3. Funkcje
4. Struktura
5. Komórki organizacyjne
II Rozdział - Podatki majątkowe
1. Pojęcie podatku i jego konstrukcja
2. Podatki cywilnoprawne
3. Podatki od spadków i darowizn
4. Zeznania podatkowe
5. Zwolnienia
III Wpływy podatków majątkowych
???
Zakończenie
Proszę was pomóżcie... nie mam pojęcia jak to zrobić szczególnie III rozdział. Dla mnie to jest czarna magia
Witam.
Mam ogromna prośbe o pomoc, mała podpowiedź.
Tematem mojej pracy jest "Wplyw funduszy unijnych na rozwoj regionalny gminy na przykladzie wykorzystania Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w gminie X w latach 2008 - 2012". Dokladnie chodzi mi o 3 rozdz. W jednym z podpunktów mam do przedstawienia sytuacje spoleczno - gospodarcza gminy. Chcialam przedstawic w tabeli liczbe ludnosci tylko wlasnie nie wiem co zrobic, poniewaz nie mam kompletnych danych, posiadam z lat 2009 - 2011 z pozostalych nie, jakbym pisala o powiecie to nie byloby z tym problemu, na stronie GUS-u jest wszystko, wiec jak myslicie przedstawic te dane z lat ktore posiadam, czy promotorka bedzie sie czepiala, ze nie mam wszystkich z przedzialu 2008 - 2012. Chyba, ze mam obowiazek przedstawienia analizy PO KL z tych lat, a juz sytuacja spol - gosp nie koniecznie musi zawierac wszystkie lata. Jak myslicie? Ja nie za bardzo sie orientuje, bo promotorka tez nie za wiele mowila, tlumaczyla... a moze jest ktos kto mial podobny temat i juz sie obronil.....
Z gory dziekuje za odpowiedz....
Aha i jeszcze drugie pytanko co w ogole powinnam tak mniej wiecej przestawic w tej sytuacji spol. - gosp. tak zeby zrobic wstep przed analiza tych projektów.. ?
Ja pisałem na podobny temat, niestety nie potrafiłem ogarnąć kilku rozdziałów, na kilku forach niestety nie potrafili mi pomóc (może jakieś dziwne fora wybrałem), w akcie desperacji napisałem do firmy, która takie prace pisze, szybka odpowiedź, sam lepiej bym tego nie opracował, niska zaliczka, ogólnie spoko, ta firma to edutalent.pl, powinni Ci pomóc
Właśnie zaczynam pisać pracę licencjacką tematem jest pieniądz elektroniczny. Jak narazie mam mało materiałów bo tylko dwa podręczniki, jeżeli ktoś zna jakieś związane z moim tematem to bardzo proszę o podanie tytułów. Z góry dziękuję ![]()
Ja pisałem na podobny temat, niestety nie potrafiłem ogarnąć kilku rozdziałów, na kilku forach niestety nie potrafili mi pomóc (może jakieś dziwne fora wybrałem), w akcie desperacji napisałem do firmy, która takie prace pisze, szybka odpowiedź, sam lepiej bym tego nie opracował, niska zaliczka, ogólnie spoko, ta firma to edutalent.pl, powinni Ci pomóc
Żenujące... Potem na wysokich stanowiskach banda nieuków...