Hej
Jestem tu nowa i mam wielki problem. Jestem mężatką z 15 letnim stażem, mam 14 letnią córkę. Miesiąc temu mąż oznajmił mi, że ma dosyć awantur i chce ode mnie odpocząć. Po długich rozmowch powiedział, że nie wie czy mnie kocha, nie wie czy chce ze mną być, powiedział, że wygasły mu uczucia. Pracuję zawodowo po 12 godzin dziennie, awantury robiłam ponieważ w domu nigdy nie było posprzątane, wyzywałam go od różnych, powtarzałam, że lepiej by mi było bez niego, że bym miała mniej sprzątania, prasowania, prania. On jest taksówkarzem, i stojąc na postoju posłuchał jak inni koledzy mają lepiej i wtedy coś w nim pękło. Zawsze pracowł w dzień, teraz pracuje tylko w nocy, wychodzi do pracy przed moim wyjściem, a przychodzi po moim wyjściu. Teraz po tej awanturze uświadomiłam sobie, ze barzo go kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Powiedział mi, że gdyby mu choć trochę nie zależało to by mnie zostawił od razu. Obiecałam mu, że się zmienię, praktycznie już to zrobiłam, żeby mi dał drugą szansę, a on na to że czas pokarze. Myślę, że boi się zaufać, chociaż mamie powiedział, że będzie dobrze. Mówił, że mam być pozytywnie nastawiona i że nie chce mieć zony ciapy. Gdy proponuję wspólny wypad mówi, że jeszcze za szybko.Myslę, że gdyby było go stać na wynajm mieszkania to by dawno już odszedł, ale nie ma dokąd, a jego rodzice tłumaczą mu żeby został, że jest rodzina, ktorą trzeba zawsze ratować. Podczas dnia kiedy do siebie dzwonimy rozmawiamy normalnie, tak jak gdby nic się nie stało. Najgorsze jest to, że dwa dni przed tym zdarzeniem było wszystko normalnie, przytulał mnie, całował, jest to możliwe, żeby tak z dnia na dień wygasły uczucia. Prosił mnie żebym dała mu czas, ze musi wszystko przemyśleć, ale ja po mału opadam z sił nie jem, nie śpię, ile tak można wytrzymać. Kiedyś razem spędzaliśmy bardzo duzo czasu. Teraz on nawet nie ma czasu dla dziecka, a z kolegami może iść na kielicha. Jeśli już jest w domu to sypiamy z sobą jak dawniej. Powiedzcie mi co mam myśleć o zachowaniu męża, jak mam odzyskać jego miłość, uczucie?