Jestem chuda żle mi z tym:(( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jestem chuda żle mi z tym:((

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Jestem chuda żle mi z tym:((

Witam mam 27 lat 2 dzieci męża. Mój problem to że jestem szczupłą dziewczyna ważę aż wstyd pisać 41kg mój wzrost to 150cm. Bardzo mi zle z tym. mam wrażenie jakby każdy na ulicy patrzył na mnie i myślał ALE ONA CHUDA!! moje koleżanki się odchudzaja a ja bym chciała utyć i nie mogę:((dała bym wiele za parę kg. Wstydzę się swojego ciała nie mogę normalnie się ubrać. Wisi wszystko na mnie. Czasem mi dogryzają,że jak dziecko a dzieci przy mnie jak siostry... Jest coś co pomoże mi przytyć???jak to zrobić?leki na apetyt nie pomagają:((((jak patrze na inne dziewczyny zazdroszczę im ,że wyglądają jak kobiety a ja jak nastolatka.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem chuda żle mi z tym:((

Najprostszym wyjściem jest wizyta u lekarza dietetyka. Na podstawie wywiadu z Tobą, Twoich upodobań żywieniowych dobierze Ci rodzaj diety.

3

Jedz czekolade w ilosciach jak dla slonia big_smile (tez bym tak chciala ale nie moge) JEst szansa ze utyjesz a wytwarzajace sie endorfiny poprawia ci samopoczucie.
A tak powaznie to rzeczywiscie wizyta u lekarza ci moze pomoc. Moze twoja szczupla sylwetka jest wynikiem jakiejs nadczynnosci badz niedoczynnosci. Leki ureguluja to dzialanie i moze nabierzesz ciala. Ale jesli na przyklad oboje twoi rodzice sa raczej szczupli i drobni to tez nie oczekiwalabym ze nagle zrobisz sie paczkiem w masle.

4

moja mama jest szczupła,niska. Robiłam badania wyniki mam ok. Może to wina stresu za nerwowa jestem:))

5 Ostatnio edytowany przez niekochana72 (2011-09-22 21:19:55)

agunia28.84 napisał/a:

moja mama jest szczupła,niska. Robiłam badania wyniki mam ok. Może to wina stresu za nerwowa jestem:))

Tarczyca OK? A przysadka?
Czy miałaś diagnozowany niski wzrost?

6 Ostatnio edytowany przez SweetHarmony (2011-09-23 09:22:32)

Przy wzroście 150cm idealna waga to 42kg wiec chyba wazysz prawidłowo.
http://www.byckobieta.pl/idealna-waga-ciala.html

Jesli uwazasz ze jestes za szczupła to koniecznie idz do lekarza dietetyka niech dobierze Ci jakas diete bys mogła przytyć i tak jak pisze niekochana72 powinnas zrobic kompleksowe badania zeby wykluczyc chorobe przysadki bo malutka jestes wink

7

tak jestem malutka:)) wysokie szpilki jedynie ratują sytuację:) poszukam jakiegoś dietetyka może akurat coś mi to pomoże.

8

jejeku a ja jestem gruba i co mam zrobić... próbowałam się odchudzać ale za bardzo kocham jeść by się wyrzekać jedzenia. A zresztą trudno jeśli ma się faceta, który mówi, że jesteś  w sam raz. Wkurzają mnie moje tłuste udziska i wałki tłuszczowe na brzuszku i boczkach i czasami mówię sobie, ze to już dość, że musze się tego pozbyć. Więc doskonale Cię rozumiem smile

9

ja rowniez jestem bardzo szczupla i rowniez mam z tym wielki problem. Mi osobiscie pomagaja tabletki "peritol" lecz sa one na recepte, jedyny minus to straszna sennosc! Mija to z czasem zażywania  i osobiscie moge polecic, bo tylko dzieki nim umiem przytyć, jednak też kiedy przestaję brać wracam do swojej wagi neutral

10

Jesteś szczupła ale w normie !!!!!!!!!!!!!!
Mi osobiście bardzo się podobają szczuplutkie dziewczyny więc nie przejmuj się tylko się ciesz że nie masz problemu z nadwagą słonko!

11

ja mam ten sam problem waze 50 kg i jestem dosc wysoko...to doiero brzydko wyglada...tez bylam u lekarza jestem zdrowa jak ryba.... tylko moj lekarz kazal zastosowac zmiane diety...z tym ze ja jem wszystko w duzych ilosciach ....jak apytalam o jakies tabletki to powiedzial mi o sterydach i zaczal sie smiac:/ a co do tych tabletek peritol mozesz cos wiecej napisac????

12

Przez całe dorosłe życie moja waga wahała się między 48 a 50kg przy wzroście 164cm. Urodziłam dwoje dzieci i nie miało to wpływu na moja wagę. Dopiero po przekroczeniu magicznej 40stki zaczęłam troche nabierać ciała, zamiast wyprysków pojawił sie biust. Teraz ważę 59 kg i jestem zadowolona. Dodam, że zawsze kochałam i kocham jeść i nie wyobrażam sobie, żebym mogła iść spać bez kolacji...

13

ahh kurcze z mojej skrajności w Twoją. Dietetyk i dobrze zbilansowana dieta. a jeśli jesteś niezadowolona to może siłownia, żeby "chudość" była apetycznie umięśniona?

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jestem chuda żle mi z tym:((

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024