NISKIE CIŚNIENIE?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » NISKIE CIŚNIENIE??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: NISKIE CIŚNIENIE??

Witam!
Mam takie pytanie, bo nie bardzo się orientuję, chodzi o ciśnienie.
Raz u znajomych z ciekawości zmierzyłam sobie ciśnienie, ,w sumie to mój chłopak mi mówił zmierz ciśnienie, bo masz za niskie, bo ciągle mam zimne dłonie. No i zmierzyłam.. a tam 92/59, od razu usłyszałam, za niskie. Teraz mierze sobie regularnie, różnie mam ale zawsze w okolicach 90/100 na 50/60, czy powinnam pójść do lekarza?
Problem z zimnymi dłońmi mam od lat, tak samo złe samopoczucie, osłabienia, głównie w sklepie w kolejce smile
a Jak z pulsem? `mam w granicach 50/60 .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: NISKIE CIŚNIENIE??

Prawidłowe ciśnienie, takie książkowe to 120/80 o ile dobrze pamiętam... Więc proponuje wizytę u lekarza, bo te wyniki o których piszesz są bardzo dziwne, wręcz niepokojące.
Moja koleżanka dostałą jakieś tabletki po których zmniejszało się ciśnienie (miała za wysokie), więc na Twoje niskie ciśnienie też pewnie się coś znajdzie smile

3

Prawidłowe ciśnienie to 120 na 60 pierwsze może być do 140 a drugie max do 90.
Ja również mam niskie ciśnienie. Tyle że ja często mam bardzo szybki puls (111)

Możesz przejść się do lekarza zapytać czy należy coś z tym zrobić, ja gadałam przy okazji to powiedziała że póki nie czuje się zbyt źle to okej, ale żebym uważała na omdlenia itp.

4

Niskie ciśnienie nie jest tak wielkim problemem zdrowotnym, ale czasami utrudnia życie. Do lekarza można pójść, ale pewnie poradzi picie kawy czy herbaty (parzona do 3 minut  podwyższa ciśnienie, dłużej obniża).Z wiekiem najczęściej ciśnienie nieco wzrasta.

5 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-05-09 18:30:07)

Oprócz kawy, ogólnie powinno się dbać o nawodnienie organizmu. Generalnie, jest to raczej sprawa spowodowana złym trybem życia, aniżeli chorobami.

Post edytowany ze względu na naruszenie regulaminu forum.

6

Ja mam tak samo. Warto pić dużo wody mineralnej, ona reguluje ciśnienie. Szczególnie jak spada np. po wysiłku.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » NISKIE CIŚNIENIE??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024