Dziwne zachowanie po seksie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Dziwne zachowanie po seksie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Dziwne zachowanie po seksie

Nie wiem jak zacząc troche cieżki dla mnie temat ale postaram sie ując to jak najlepiej. Od jakiegos czasu jestem z chłopakiem którego kocham i ktory kocha mnie . Nie dawno kochalismy sie ze sobą pierwszy raz zanim to zrobilismy pytał sie mnie czy napewno chce bo mimo moich 24 lat jakos nigdy nie byłam z nikim na poważnie odrzucało mnie na samą mysl przed bliskością przed dotykiem. Z nim  było inaczej może na po czątku musiałam sie zmuszac do tulenia ale potem jego pieszczoty sprawiały mi przyjemnosc . Myslałam że seks to bedzie już dopełnienie naszego związku i chciałam tego ale dorzeczy po wszystkim leżelismy on chciał mnie piescic aja zaczełam płakac i sie trząsć  chyba z 20minut niemogłam nic powiedziec czułam obrzydzenie nie rozumiem tego ze mną jest coś nie tak czy jak ? Nie wiem czy powinnam o tym pisac ale miałam zaraz potem mysli samobójcze nie wiem czemu tak jak jest?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwne zachowanie po seksie

myślę,że to są emocje wynikające z pierwszego razu.
każdy reaguje inaczej.

ale patrząc na to z drugiej strony..te myśli samobójcze ..
czy nie przeżyłaś w przeszłości jakiejś traumy ?
ktos cię skrzywdził?
takie zachowania nie mają miejsca bez przyczyny?
jak zareagował twój chłopak?

3

Mysle że chyba nie, miewałam jakies koszmary czy cos jako dziecko ale chyba bym to pamiętała. Od kilku lat lecze sie na depresje i mam zaburzenia jedzenia było ok ale od tego momentu jest coraz gorzej. Moj chłopak jest kochany kazał mi powoli tłumaczyc co i jak mial wyrzuty sumienia że moglismy poczekac ja mu troche nasciemniał że to emocje i że jest ok. No i teraz już on bedzie chciał sie regularnie kochać i teraz nie wiem zmusic sie na 2 raz i sprawdzic jak zareaguje czy odwlekac

4

Moze ty nie jestes jeszcze gotowa?chłopak nie zmusi cie do regularnego seksu jesli ty tego niechcesz.Pogadaj z nim tak od serca,zupełnie szczerze i wytłumacz mu swoje obawy.Nie ma sensu zmuszac sie i cierpiec.Poczekaj troche az sama poczujesz ze to dobry moment i że tego własnie chcesz.

5

wydaje mi się,że zmuszając się do współżycia skrzywdzisz się na całe życie.
tak jak napisała SweetHarmony musisz sama czuć,że to jest dobry moment i że jesteś gotowa.

6

On mnie nie zmusza nic z tych żeczy tyle że dla niego to naturalne że jak już sie zdecydowalismy na seks to bedzie nam już towarzyszył. Chodzi o to że ja wtedy  chciałam a tu taka reakcja , i wogóle teraz tak jest dziwnie ze mną a jak już tak bedzie zawsze nie wiem co robic

7

jesteś niedojrzała, po prostu.
i to w sumie normalne.
małe doświadczenie, pierwszy raz, może za mała więź z facetem?
leczysz się-lecz dalej, ale rozmowy z psychologiem by pomogły

8 Ostatnio edytowany przez JustynaPiatkowska (2011-09-15 20:19:56)

Prosiaczek86,
pierwsze doświadczenie seksualne czy pierwsze zbliżenie z nowym partnerem często wiąże się ze stresem, ale przyznam, że z tej relacji Twoja reakcja jest niezwykle silna.

Domyślasz się, dlaczego czułaś/ czujesz niechęć do bliskości? Wpominasz "odrzucało mnie to", trudno było Ci zaakceptować nawet bliskość, czułość nie zabarwianą erotycznie. Czy masz jakiekolwiek przypuszczenia, dlaczego tak się czujesz?

Czy gdybyś mogła (gdyby dla partnera nie miało to żadnego znaczenia), chciałabyś zrezygnować z kontaktów intymnych w związku i nie wracać do tematu seksu?

9

Na pewno do niczego się nie zmuszaj, bo to do niczego nie doprowadzi, a robiąc to, sama zobaczyc, że prawie po każdej prawie zbliżenia będziesz przezyla to co ostatnio., Może po prostu poczekaj? chłopak nie naciska i bardzo dobrze. Masz depresję, a to też na pewno jakiś wpływ ma na Twoje zachowanie. Nigdy wcześniej nie miałas okazji do zbliżen, dlatego tez stres, emocje poszły górą. Na spokojnie wszystko przemysl, daj sobie czas, rozmawiaj z chlopakiem o tym co czujesz.

10

Prosiaczek jakie masz zaburzenia jedzenia?Wiadomo mi,że anorektyczki czują niechęć do seksu.

11

Postanowiłam odkurzyć ten wątek, bo niestety postanowiłam że zmusze sie do dalszego współżycia i teraz to odczuwam. Nadal jestem z tym samym chłopakiem teraz narzeczonym spodziewamy sie dzidziusia za pare tygodni bierzemy ślub. Kocham mojego mężczyzna ponad wszystko i nie wyobrażam sobie żeby ktoś inny mnie ,,kiedys dotknął,,. Dobrze ale dorzeczy, nasz pierwszy raz wspominam prawie jak traume. Wydawało mi sie że na początku sie zmusze a potem jakoś to będzie... Im bardziej sie zmuszałam tym bardziej nie miałam ochoty, zaczełam mieć problem żeby sie wogóle podniecić, a nawet jak sie udało przechodziło prawie zaraz jak zaczeliśmy sie kochać, taki stosunek był dlamnie bolesny ale jakoś zaciskałam zęby. Moje kochanie głupie nie jest i w końcu powiedziałam że cieżko mi sie podniecić i że boli czasami. Zaczeło być lepiej pytał za każdym razem czy napewno chce,nawet wiedział kiedy kłamie. Potrafił przerwać nawet jak oto nie prosiłam a stwierdził że coś jest nie tak i miał racje.Nawet zaczeło mi to spsawiać przyjemność, pożądać Go.Ostatnio zdałamsobie sprawe że często wmawiałam sobie że mam ochote na seks, czasami sie boje że jak nie będe sie z nim kochać to znajdzie inna. Jestem w 15tygodniu ciaży i martwie sie jak to po porodzie będzie. Mimo że czasami mam ochote sie na niego rzucić to czuje sie dziwnie jak sie kochamy, coś mnie blokuje jak czuje że jest mi zadobrze. Nie wiem jak to zmienić.

12

Prosiaczek86 napisał/a:

Postanowiłam odkurzyć ten wątek, bo niestety postanowiłam że zmusze sie do dalszego współżycia i teraz to odczuwam. Nadal jestem z tym samym chłopakiem teraz narzeczonym spodziewamy sie dzidziusia za pare tygodni bierzemy ślub. Kocham mojego mężczyzna ponad wszystko i nie wyobrażam sobie żeby ktoś inny mnie ,,kiedys dotknął,,. Dobrze ale dorzeczy, nasz pierwszy raz wspominam prawie jak traume. Wydawało mi sie że na początku sie zmusze a potem jakoś to będzie... Im bardziej sie zmuszałam tym bardziej nie miałam ochoty, zaczełam mieć problem żeby sie wogóle podniecić, a nawet jak sie udało przechodziło prawie zaraz jak zaczeliśmy sie kochać, taki stosunek był dlamnie bolesny ale jakoś zaciskałam zęby. Moje kochanie głupie nie jest i w końcu powiedziałam że cieżko mi sie podniecić i że boli czasami. Zaczeło być lepiej pytał za każdym razem czy napewno chce,nawet wiedział kiedy kłamie. Potrafił przerwać nawet jak oto nie prosiłam a stwierdził że coś jest nie tak i miał racje.Nawet zaczeło mi to spsawiać przyjemność, pożądać Go.Ostatnio zdałamsobie sprawe że często wmawiałam sobie że mam ochote na seks, czasami sie boje że jak nie będe sie z nim kochać to znajdzie inna. Jestem w 15tygodniu ciaży i martwie sie jak to po porodzie będzie. Mimo że czasami mam ochote sie na niego rzucić to czuje sie dziwnie jak sie kochamy, coś mnie blokuje jak czuje że jest mi zadobrze. Nie wiem jak to zmienić.

Hey od lat zmagam się z tym samym problemem co Ty... Do końca jeszcze się nie wyleczyłam ale zrobiułam duże postępy. Ostatnio nawet zaczęłam dostawać orgazmy a przedtem nawet o tak dużej zmianie nie marzyłam.
Miałam bardzo podobnie, że nawet jak już Mi się chciało to zaraz wszystko szybko opadało.
Moim zdaniem w jakimś stopniu nie jesteś otwarta na swojego partnera. Jakiś brak zaufania? wstydzisz się? Myslisz bardziej o jego potrzebach niż o swoich.

Mam małe pytanie czy jesteś np sama wstanie się zaspokoić w obecności partnera, któy np by tylko koło Ciebie leżał ?

13 Ostatnio edytowany przez koteczka (2012-10-15 21:05:05)

Może napiszę zbyt wprost, ale czasem nie umiem inaczej. Nie jestem psychologiem, ale czy to nie jest po części brak akceptacji własnego ciała? Czy się sama siebie wstydzisz, być może? Stań w lustrze, w łazience, czy w innym miejscu gdzie będziesz na pewno sama. Rozbierz się, przyjrzyj się sobie, swojemu ciału. Czy ono ci się podoba? Każdy ma jakieś mankamenty, ale generalnie jest się zadowolonym ze swego wyglądu. A nawet jeśli nie bardzo , to są to wady do zaakceptowania. Przyjrzyj się codziennie jak rośnie Twój brzuch-owoc miłości Twojej i Twojego partnera. Pogłaszcz go, porozmawiaj ze swoim dzidziusiem. Gdy się oswoisz ze swoim ciałem, nie będzie cię krępować nagość i podniecenie przy boku ukochanego. I wyłącz na godzinę myślenie! Idź za głosem serca, pożądania i nie wstydz się, że Ci dobrze. Każdy ma prawo do szczęścia, satysfakcji i ekscytujących doznań.

14

Ufam mu ,ale mimo wszystko czuje absurdalny lek że go strace, a jednocześnie ciagle mu mówie że zawsze może mnie zostawić nie chce go zmuszać do bycia ze mna, on jest zły wtedy.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale nie masturbuje sie wogóle tym bardziej przynim ale lubie gdy mnie piesci. Lubie sie do niego przytulać, czuć jego zapach głaskać. Kiedy sie kochamy chce żeby to jemu było jak najlepiej.
Jeśli chodzi o akceptacje ciała mam z tym problem , bardzo długo sie Go wstydziłam i nadal tak jest ,ale potrafie już swobodnie leżeć nago obok mojego skarba nie zakrywam sie tak jak kiedyś, ale nie umiem tak jak on spacerować na golaska tongue.

15

FionkaF napisał/a:

Mam małe pytanie czy jesteś np sama wstanie się zaspokoić w obecności partnera, któy np by tylko koło Ciebie leżał ?

FionkaF! To jest rewelacyjne pytanie i podstawa....

16

sam22 napisał/a:
FionkaF napisał/a:

FionkaF! To jest rewelacyjne pytanie i podstawa....

To nie jest podstawa. To jest wyższy stopień wtajemniczenia. Wcale nie jestem pewna, czy ja byłabym do tego zdolna...

Moim zdaniem przyczyny należy szukać w braku akceptacji własnego ciała przez autorkę. Te zaburzenia odżywiania, niechęć do kontaktu fizycznego, opory przed nagością, bardzo niska samoocena... Pozostaje pytanie, dlaczego ona tak bardzo nie lubi swojej fizyczności? Nie wiem, czy sama jest w stanie to wymyślić i uważam, że problem jest na tyle poważny, że powinien w to się zagłębić specjalista.

Podejrzewam też, że spory wpływ na obecne problemy może mieć wychowanie. Jestem niemal pewna, że w rodzinie Prosiaczka seks był tematem tabu, lub, jeszcze gorzej, traktowany jako coś grzesznego i brudnego. Mam rację?

17

vinnga masz troche racji ale nie dokńca, to ja sie zawsze o seksie wstydziłam rozmawiać.No jak miałam 16 lat moja matka powiedziała że jak bym kiedyś potrzebowała to pójdzie ze mna potabletki no wtedy byłam obrażona nie wgłowie mi były ,,te rzeczy,,. A z druiej strony miała teorie że sie puszczam z każdym i nadal tak ma. No raczej by mi nie uwierzyła że narzeczony jest moim pierwszym a i według jej teori to spotykamy sie w jednym celu bo ja taka nie wyżyta jestem big_smile

18

vinnga napisał/a:

Podejrzewam też, że spory wpływ na obecne problemy może mieć wychowanie. Jestem niemal pewna, że w rodzinie Prosiaczka seks był tematem tabu, lub, jeszcze gorzej, traktowany jako coś grzesznego i brudnego. Mam rację?

W mojej rodzinie też był tematem tabu, a jakoś mogę się przy żonie masturbować, a ona przy mnie -- oczywiście jak razem uprawiamy seks, a nie że ona mnie nakryje gdzieś w trakcie (to zupełnie niedopuszczalne, bo zdrada).

Prosiaczek zatem mógłby popracować nad akceptacją swojego ciała. Może i racja... Ewentualnie iść do fachowca.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Dziwne zachowanie po seksie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024