On chce mi odebrać dziecko!!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » On chce mi odebrać dziecko!!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: On chce mi odebrać dziecko!!!!

Witam!!!
Moj prawie były mąż chce sprawować opiekę nad naszą córką,ja nie wyrażam na to zgody z kilku powodów...między innymi dlatego,że odeszłam od niego bo się nade mną znęcał fizycznie i psychicznie.Nasz rozwód toczy się już prawie rok i on nagle chce sprawowac opieke nad dzieckiem...Chce również podkreślić,że mąż jest wielokrotnie karany i ma około 8 wyroków karnych na koncie oraz pismo,że kiedys sie leczył psychiatrycznie.Jestem tym strasznie przerazona i wiem ,ze bedzie to straszana walka bo on tak łatwo nie odpuści....nie mam juz na to wszystko sił....Co ja mam zrobić czy będę mieć siłe do walki???Błagam pomocy :-((((

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: On chce mi odebrać dziecko!!!!

Wiem,że robi to specjalnie i nazłość mnie,ponieważ nigdy go nie interesowały dzieci nawet gdy byłam w ciąży to mnie bił....ostatnio rządał żebym do niego wróciła i powiedział,że zniszczy wszystkich co będą mi pomoagać....Co Ja mam robić???

3

W sądzie liczą się dowody.
Czy masz dowody na to, że znęcał się/znęca nad Tobą psychicznie i fizycznie? Zdjęcia, nagrania, filmy, obdukcje, zeznania świadków? Gdybyś dysponowała takimi dowodami to jestem pewna, że wygrałabyś.

Dodatkowo faktem jest, że w naszym kraju władzę rodzicielską przyznają w 90% przypadków matkom. Musiałabyś być naprawdę niezdolna do sprawowania opieki nad dzieckiem - np. chora psychicznie - aby odebrano Ci córkę.

Jak na moje oko to nie masz się co aż tak bardzo przejmować. Owszem, trzeba być czujnym, zbierać wszystkie dowody, ale z jego strony nie zagraża Ci na tyle duża konkurencja, abyś miała się czego bać. Najlepiej gdybyś miała przy sobie włączony dyktafon gdy tylko się z nim widzisz. Miała byś wtedy dowód na sprawę rozwodową i dowód na sprawę o groźby, którą mogłabyś założyć, bo to:

dominika240 napisał/a:

ostatnio rządał żebym do niego wróciła i powiedział,że zniszczy wszystkich co będą mi pomoagać

jest ewidentnie groźbą, a groźby w naszym kraju są karalne.

4

dominika240 napisał/a:

Wiem,że robi to specjalnie i nazłość mnie,ponieważ nigdy go nie interesowały dzieci nawet gdy byłam w ciąży to mnie bił.

Moja ex też stawiała mi takie zarzuty. A w sądzie straciła możliwość sprawowania opieki nad córką. I tym samym sprawowanie władzy rodzicielskiej sad powierzył mi. Dobrze poprzedniczka napisała. Musisz mieć dowody na swoje twierdzenia. W przeciwnym razie jest słowo przeciw słowu.

Monicy napisał/a:

Musiałabyś być naprawdę niezdolna do sprawowania opieki nad dzieckiem - np. chora psychicznie - aby odebrano Ci córkę.

I tu się też nie zgodzę poza tym że faktycznie mało sądy przyznawały opieki nad dziećmi ojcom. Dobrze że zaczyna się to powoli zmieniać. Żaden z rodziców nie jest właścicielem dziecka i nie można dzieckiem żonglować w taki sposób jak nam się podoba. Dobrze by było by rodzice zaczęli widzieć dobro dziecka a nie swój czubek nosa.

5

Jeżeli jesteś dobrą, kochającą i troskliwą matką, to nie masz czego się bać.
Prawdopodobnie, ta sprawa jest odwetem za rozwód.
Sędziowie nie zawsze są ślepi.
Czy masz wsparcie w osobie mecenasa lub opiekuna z fundacji?
Spokojnie, wszystko będzie dobrze.

6

Czerepach napisał/a:
Monicy napisał/a:

Musiałabyś być naprawdę niezdolna do sprawowania opieki nad dzieckiem - np. chora psychicznie - aby odebrano Ci córkę.

I tu się też nie zgodzę poza tym że faktycznie mało sądy przyznawały opieki nad dziećmi ojcom. Dobrze że zaczyna się to powoli zmieniać. Żaden z rodziców nie jest właścicielem dziecka i nie można dzieckiem żonglować w taki sposób jak nam się podoba. Dobrze by było by rodzice zaczęli widzieć dobro dziecka a nie swój czubek nosa.

To jak w takim razie wytłumaczysz fakt, że w większości przypadków, nawet Matkom alkoholiczkom są dawane wielokrotne szanse na poprawę bez odbierania dziecka, ponieważ sąd nie widzi ze strony Matki niebezpieczeństwa zagrażającego zdrowiu i  życiu dziecka, a wystarczy jeden świstek biegłego sądowego, że kobiecina ma depresję i dziecko ląduje u Ojca (o ile on jest zdolny do wychowywania potomka)?

7

Piszesz, że Twój mąż leczył się- masz na to te papiery? Albo dowody na to, że padłaś ofiarą przemocy fizycznej? Jak napisała Monicy, bez tego ani rusz. Jeśli miał 8 wyroków- sąd powinien posiadać dokumenty. Jeżeli nie mówiłaś o tym- czas najwyższy zawiadomić sąd o tym fakcie.
Na czas trwania procesu dziecko zostało pod Twoją opieką, jak rozumiem?
Jeśli mąż nadal Ci grozi, nagraj to i pójdź z tym na policję, albo staw się w sądzie. Wtedy może mieć kolejny zarzut za groźby karalne.

8

Tak właśnie niedawno dostałam pismo z Sądu Karnego(złożyłam doniesienie na niego,ponieważ groził mi w smsach) z informacją o tym,że leczył się psychiatrycznie. I to pismo przedstawiłam w Sadzie Okręgowym do sprawy rozwodowej.
A jeśli chodzi o znęcanie to owszem mam dowody-około 20 interwencji policji,zeznania świadków,policjantów którzy byli na interwencjach.I wyobrażcie sobie ,że Prokuratura umarzała mi wszystkie postępowania i zażalenia twierdząc,ze nie ma dowodów na znęcanie!A Ja w dalszym ciągu dostaje smsy zastraszające mnie!!!
Jeden z policjantów zeznawał też na sprawie rozwodowej oraz były pracownik mojego męża oraz psycholog do której chodze od ponad roku w związku z dotkniętą mnie przemocą w rodzinie.
Mój mąż jest wielokrotnie karany.Ja nie miałam nigdy kłopotów z prawem.Ale w życiu bywa różnie(oglądam tv i wiem co dzieje sie w niektórych Sądach),dlatego boje się,że dostanie sprawowanie opieki nad moją córeczką :-((((

9

A ja bym się chciała zapytać, gdzie Ty miałaś głowę jak płodziłaś z tym przestępcą dziecko? Chyba że on tak później te 8 wyroków załapał... w co wątpię...

10

Przed ślubem miał tylko jeden wyrok o którym dowiedziałam się już po!!!
Ten człowiek jest strasznie mściwy...nie spodziweałam się,że takie może być z nim wspólne życie
Tym bardziej,że jego rodzina jest bardzo wykształcona...
MIŁOŚĆ NIESTETY JEST ŚLEPA!!!!

11

Skoro dowiedziałaś się o tym po ślubie, to mogłaś wnieść o unieważnienie małżeństwa. A że tego nie zrobiłaś, to już czysta głupota, a nie ślepa miłość. Poza tym ile byliście parą, że nie wiedziałaś, że on ma wyrok i w ogóle nie wiedziałaś za kogo wychodzisz?!

12

Widzę,że tu sąludzie od osądzania a nie od pomocy!!!To jest Gówno a nie forum!!!
NIE MACIE POJĘCIA O ZWYŁYM ŻYCIU!!!!!ŻEGNAM!!!WIEM JEDNO JUŻNIGDY W ŻYCIU NIE BEDĘ PISAC NA TYM FORUM!!!TO ZWYKŁA SCIEMA A NIE POMOC!!!!!

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » On chce mi odebrać dziecko!!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024