Hej Kobiety!
Tym razem powracam z nowym pytaniem, a konkretnie to dwoma
.
A) Spotykam się z facetem (X) niecały miesiąc. Po dosyć burzliwym "pierwszym wrażeniu" i poznaniu się zostaliśmy parą. Jest bardzo fajnie, czuję, że moje uczucie do niego w niesamowitym tempie rośnie. Ale jest jedno ale - dotyczące spotkań, mianowicie - nie należą do zbyt częstych. Pewnie od razu któraś z Was stwierdzi, że są tak zwane pary na odległość, które widza się przykładowo raz w miesiącu i uczucie obojga jest bardzo mocne. Widzimy się jakieś 2, max 3 razy na tydzień, podczas, gdy odległość pomiędzy nami wynosi jakieś +/- 15km. X ma auto, więc dla niego to nie jest jakiś super problem, teraz doszła jeszcze praca (od rana do ok. 18). Rozumiem, że jest niemalże wycieńczony i nie chce mu się zbytnio spotykać, okej, okej, ale ja za nim niesamowicie tęsknię. Oczywiście nie zamęczam go sms'ami typu "Przyjedź, bo coś tam", albo coś w tym stylu, raczej nazwałabym to delikatnym przypominaniem o swoim istnieniu i tęsknoty. Wychodzę z (być może błędnego) przekonania, że ZAKOCHANY facet robi wszystko, żeby zobaczyć się z dziewczyną. Wiadomo, czasami nie ma takiej opcji, bo takie jest życie i tak dalej. Teraz skupię się na "+" - stara się utrzymywać kontakt "smsowy", zarówno on przedstawił mnie swoim rodzicom, jak i ja jego swoim, ostatnio nawet zaprosił mnie na wesele znajomych (na którym zresztą dobrze się bawiliśmy). Powiedział, że mu zależy (kiedy o to spytałam). Być może to pytanie dla niektórych może wydawać się wręcz oczywiste, że albo A albo B, ale zrozumcie, że jest to jeden z nielicznych FACETÓW na których mi CHOLERNIE zależy i nie chcę go stracić
. Chciałam "usłyszeć" co o tym sądzicie, bo większość z Was jest doświadczona w takich sprawach. A, i przeważnie to ja idę na kompromis...
B) Jak mogę zasugerować zaproszenie do np. restauracji/klubu/etc.? Faktem jest, że jak spotykam się z X, to zazwyczaj albo jakieś spacerki, albo jakieś typowe, niezbyt klimatyczne miejsca... Nie chciałabym wyjść na jakąś natrętną i tak dalej...
Jeżeli macie jakieś pytania to śmiało, zależy mi na Waszej opinii! Z góry dziękuję, pozdrawiam!