Niebieska karta. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-08-29 20:52:55)

Temat: Niebieska karta.

Możecie mi drogie kobietki przybliżyć coś na temat tej niebieskiej karty?! Pisałam już tu na forum o mojej sytuacji w domu i każdy dzień jest gorszy od po przedniego nie daję już rady braknie mi sił. A najgorsze w tym wszystkim jest to że , nie mam świadków którzy by mogli coś w tej kwestii do radzić pomóc , mieszkam w samym środku lasu, latem nawet fajnie jest ale zima nie do wytrzymania czasami. Są jedni sąsiedzi nie rozmawiają z rodzicami kilka dobrych już lat o coś im kiedyś poszło nie wiem o co ale oddaleni o kilometr,mieszkają w domku kolejowym. Ja czasami rozmawiam bo zawsze oni zapytają o coś są strasznie ciekawscy tak czasami odbieram te ich rozmowy ze mną. Dawniej mieszkali moi rodzice w blokach w Niemczech tam się urodziłam i wychowałam ale większość czasu mieszkam z rodzicami w tym lesie jak dzik czasami. Tak w zasadzie to tylko ja tam się urodziłam troszkę byłam w szpitalu miałam zapalenie ropne obu uszu i chyba mieszkaliśmy tam przez rok , starsza siostra z 5 lat na pewno. Pewnie że, mogę się wyprowadzić ale pytanie za co i gdzie. Jestem osobą nie pełnospawną jak wspominałam mam chore oczy nie widzę z daleka ale nie jest tak wcale zle , dużo umiem rzeczy zrobić samodzielnie jestem nauczona pracy jedzenie, pranie sprzątanie, sprawy urzędowe nie jestem nie widoma . Tylko fakt że , mam nie zdolność do pracy mam rentę socjalną do końca tego roku co dalej będzie nie wiem ale ta renta nie wystarcza by zamieszkać sama albo nawet pokoik wynająć. Wiem i liczę  się z tym że , inni mają gorzej bo tak jest w tym życiu nie ma nic usłane różami a ten kto tak mówi to chyba kłamie lub zgrywa się przykładowo mojego ojca chrześnica. ( Nie nawidzę jej co raz bardziej i jej rodziny ) Nie chce mi się opowiadać o tym moim życiu jedno i to samo , szukam wyjścia z tej sytuacji która nie zmienia się tylko jest gorzej. I tak wiem że, to nic nie zmieni nawet ta cała karta niebieska bo nawet opieka mi nie podała ręki do mnie a byłam pytałam prosiłam o jaką kol wiek pomoc o zamieszkanie w ośrodku interwencji kryzysowej nic nie pomogli, policja też była u nas w domu na interwencji kilka razy i co ? Nic nie zrobili może musi dojść dp tragedii i tak stała się tragedia brat młodszy popełnił samobójstwo nawet nie był u nas prokurator ani policja jak czytam że do takich ludzi przyjeżdża policja robią śledztwo a tu nic przyjechała karetka stwierdzili zgon i do widzenia minuta osiem i już pojechali z powrotem. Rodzice dobrze potrafią grać w cyrku by mogrli świetnie zagrać swoje role,kiedyś mnie nawet chcieli zabić też tu wspominałam na forum ale pod innym nikiem co sprawa ucichła. Teraz jakiś czas temu ojciec chciał zabić matkę bo moja matka lubi prowokować i zaś zgrywa ofiarę. Od wczoraj rodzice jeszcze nie ochłoneli z soboty na niedzielę piją że , tak powiem wiadrami mamie urlop się skończył to poszła do lekarza dziś po chorobowe bo tato ma teraz urlop i tak sobie biesiadują w dalszym ciągu a ten ich bełkot jest już nie do wytrzymania. Uwirzycie że , nawet nie mam w domu świąt Wielkanocy i Bożego Narodzenia od chyba zawsze niby wszystko jest szykowane ale nie mam ich. Właśnie do tej mojej historii zapomniałam do dać jeszcze tej sprawy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niebieska karta.

Zajrzyj na stronę w Wikipedii, p.t."Niebieska Karta". Jest tam sporo informacji na ten temat.
W realu dostaniesz takie informacje na policji i w MOPS-ie.

3

Odp: Niebieska karta.
Wielokropek napisał/a:

Zajrzyj na stronę w Wikipedii, p.t."Niebieska Karta". Jest tam sporo informacji na ten temat.
W realu dostaniesz takie informacje na policji i w MOPS-ie.

Dziękuję za info.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024