Poszukuje nowej pracy i nie wiem jakie będzie lepsze CV: klasyczne czy kreatywne? Mam bardzo fajne CV kreatywne w kolorze, ale nie wiem czy jak nie zaniosę takiego CV to nie będzie ono dziwnie postrzegane, czy może właśnie odwrotnie, czyli zrobi największe wrażenie? Jak uważacie ?
zależy do jakiej pracy.
Jak chcesz pracować w gazecie, albo w agencji reklamowej, to kreatywne. A jak celujesz w panią księgową, to tradycyjne ![]()
Tak zgadzam się, że to zależy od pracy o jaka się starasz. Możesz też CV klasyczne delikatnie kreować z w zależności od tego jak to czujesz. Pamiętaj, że teraz na każde stanowisko wpływa setki CV dlatego jednak musi ono wpaść w oko. Nie raz bezbarwne i mdłe CV są mniej interesujące bo nie rzucą się w oczy a informacje zawarte świadczą o czymś innym ![]()
Pozdrawiam
Najbezpieczniejsze jest ładne graficznie CV klasyczne. Tzn. jakiś ładny szablon z neta, jasno ale też dość szczegółowo opisane doświadczenie zawodowe, nie tylko sucha informacja gdzie się pracowało, ale krótko w punktach najważniejsze obowiązki i ładne zdjęcie. Widziałam fajne klasyczne CV, które wyróżniało się zdjęciem całej postaci pana, tak na boku i w tle.
Też uważam że to zależy od rodzaju pracy. Najbezpieczniej będzie klasyczne, wiadomo.
Napisz prosze o jaka prace sie starasz
Przestrzegam przed przekolorowaniem CV. ;-)
Jestem rekruterem więc jak macie jakiś problem z CV to chętnie pomogę.
Co do samego CV ogólnie, najlepiej wybrać klasyczną wersję, ale nie taką ściągniętą z internetu (choć lepsze to niż rozjechane CV). Najważniejsze jest to by CV było czytelne, wszystko co ważne było pokazane tak by od razu rzuciło się w oczy. CV zawsze powinno być klasyczne, natomiast LM - tu możesz wykazać się kreatywnością, wierz mi jeśli to nie będzie nudny LM to rekruter na pewno go przeczyta.
CV również powinno być dostosowane do Twojego doświadczenia, bądź jego braku.
I bardzo ważna rzecz! Pamiętajcie o PROFESJONALNYM zdjęciu, najlepiej z dowodu albo legitymacji, żadne amatorskie na plaży czy z imprezy (nawet jeśli wyglądacie na nich dobrze).
10 2012-01-31 11:38:20 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-01-31 12:42:23)
Witajcie, może to komuś pomoże, ale ja kiedyś kiedy poszukiwałam pracy skorzystałam z pomocy firmy, która pisze cv. Bardzo ładnie mi to napisali no i skutecznie przede wszystkim, także polecam, Firma z tego co pamiętam nazywała się chyba ... ale nie pamiętam końcówki albo pl albo com. Wystarczy chyba jak wpiszecie do googla ... cv to powinna sie pojawić ich strona...pozdrawiam
Spamowanie nie będzie tolerowane na tym forum. Moderatorka Lena