Puszenie/kręcenie się włosów po wyprostowaniu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Puszenie/kręcenie się włosów po wyprostowaniu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

1

Temat: Puszenie/kręcenie się włosów po wyprostowaniu.

Mam loki. Za każdym razem jak wyprostuję włosy, zaczynają mi się kręcić/puszyć. Czasem wystarczy, że wejdę do pokoju obok, a gdy wrócę, włosy są napuszone. Czego używać? Słyszałam o jedwabiu, ale nie wiem czy coś to daje. Jeżeli jest taki temat, to jeżeli możecie to podajcie link, potem zwrócę się z prośbą do moderatora, aby usunął ten temat. Zaraz zacznę także przeglądać inne strony, w celu znalezienia czegoś, co pomoże mi zatrzymać proste włosy po użeraniu się z prostownicą.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Puszenie/kręcenie się włosów po wyprostowaniu.

Mam nieraz podobny problem. Nie mam jako takich loków, ale mam mocno kręcone włosy. I czasami po wyprostowaniu, zamiast być gładkie i proste to są właśnie napuszone i i tak pokręcone. Wiem, że powinno się stosować jakieś preparaty na włosy przed prostowaniem, ale jakie to sama nie mam zielonego pojęcia. Ja zauważyłam, że tak mi się robi, gdy prostuję świeżo umyte włosy. Nie wiem od czego to zależy.

3

a może odpowiednie preparaty plus prostownica z jonizacją? Jonizacja sprawia, że włosy się właśnie nie puszą i nie elektryzują, ale nie wiem czy działa tak samo na wszystkie rodzaje włosów...

4

Prostownica jonizacyjna + jedwab przed prostowaniem smile
Używam z firmy biosilk - w rossmanie ok 10zł wink Wiem, że oprócz samego jedwabiu jest jeszcze odżywka i szampon z tej samej firmy też z jedwabiem smile

Osobiście od kiedy stosuje specyfik mam bardzo fajne i gładkie włoski smile)
A na dodatek ładnie pachną big_smile

Ja z przykrością stwierdziłam, że lata regularnego używania prostownicy strasznie zniszczyły moje włosy i teraz puszą się znacznie bardziej niż kiedyś. Warto nakładać dwie odżywki: jedną spłukiwaną i drugą bez spłukiwania. A dodatkowo raz w tygodniu jakieś maski nawilżające.

6

Moje włosy także mają tendecję do puszenia się, dlatego przywykłam już do noszenia ich związanych, ale marzą mi się gladkie, proste włosy.

7

a jakie polecacie maski nawilżajace?

Jakieś profesjonalne np. Kerastase.

9

whaa napisał/a:

Mam loki. Za każdym razem jak wyprostuję włosy, zaczynają mi się kręcić/puszyć. Czasem wystarczy, że wejdę do pokoju obok, a gdy wrócę, włosy są napuszone. Czego używać? Słyszałam o jedwabiu, ale nie wiem czy coś to daje. Jeżeli jest taki temat, to jeżeli możecie to podajcie link, potem zwrócę się z prośbą do moderatora, aby usunął ten temat. Zaraz zacznę także przeglądać inne strony, w celu znalezienia czegoś, co pomoże mi zatrzymać proste włosy po użeraniu się z prostownicą.

Mam tak samo. Próbowałam już wszystkiego: jedwabiu (był najlepszy, ale nie tak jak bym chciała), kremów, szamponów. Przestałam prostować;) Po problemie! Prawda jest tak, że taki typ włosa i koniec.

10

Wiecie, włosy kręcone mają już taką strukturę ,inną niż proste. Dlatego też nigdy nie będą tak lśniące jak włosy proste ... owszem,mogą się błyszczeć ,ale nie ma szans na taki efekt jak na włosach prostych. Ja tez kiedyś też próbowałam bawić się w prostowanie ,ale powiem Wam,ze zrezygnowałam i dużo bardziej lubie swoje loczki.

11

ja przez czeste prostowanie oraz wcześniej tlenienie ich zniszczyłam je masakrycznie... na szczeście w porę zmądrzałam i nie rozjaśniam włosów oraz rzadko maluję uzyskałam świetny kolor ktory jest bliski mojemu naturalnemu i dbam o nie bardzo stosując ciągle maski zakupione w sklepie fryzjerskim to są profesjonalne kosmetyki,prostuje bardzo rzadko.od okazji .związuje póki co  w koka odżywiam oraz zapuszczam smile odnośnie jeszcze prostowania to teraz wolę iść do fryzjerki,ona zrobi to myślę mniej inwazyjnie i perfekcyjnie ,są wtedy proste ,gładkie i takie "druty" a nie puszące się ,uwielbiam te efekt smile sama nigdy nie będę w stanie tak ich wyprostować niestety;/

12

Dokładnie, 'drutów' nie będziemy w stanie sobie zrobić tak na dłuższą metę. Na dodatek powiem Wam,że moim zdaniem kręcone, ZADBANE włosy są naprawde piękne smile i po co ingerować w to,co otrzymałyśmy w darze- loczki.

13

ach, dziewczyny... to ja marzę o lokach, a mam prościutkie włoski. Ostatnio przechodziłam manię kręcenia, ale doszłam do wniosku, że nie chcę niszczyć włosów, no i mój chłopak woli mnie w "moich" prostych.Dbajcie o swoje loczki. Prostowanie (u mnie kręcenie) tylko na specjalne okazje smile

14

Nitka, masz rację smile ja już dawno zrezygnowałam z prostowania, dlatego,że loki dodają takiej..finezji smile odrazu twarz wydaje się weselsza smile Bardzo podobają mi się proste,śliskie włosy,ale na siłę nie będe sie o nie starała wink

15

Słuchajcie a ja chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat utrzymania loków bo gdy pada deszcz to w ogóle mi się nie utrzymują czego powinnam używać?

16

Z racji,że mam naturalne loki, kiedy pada deszcz- potrafią bardziej sie skręcić. Ale bywa też,że jeśli powietrze jest zbyt wilgotne, to się puszą.
Cygan, a myślałaś kiedyś o trwałej ?

17

właśnie czasem o tym myślę, ale boję się czy przez trwałą mi nie wylecą przypadkiem włosy. Trwała jest chyba nie zdrowa dla włosów? Czy ona niszczy włosy?

18

Trwała ondulacja to trwałe przekształcenie struktury włosów za pomocą srodków chemicznych i fizycznych...Zależy też jakie są Twoje włosy, bo jeśli są proste i grube, bądź cienkie,lub nadmiernie elastyczne- trwała nie przyniesie pożądanego efektu.

19

Aha czyli jak mam cienkie włosy to nie opłąca mi się robić loczków bo się nie utrzymają tak? a co należałoby zrobić żeby się utrzymały?

20

Jeśli włosy są cienkie, to trwała się moze nie udać.
Ale jeśli masz zdrowe włosy, powiedzmy,że ' normalne', to myślę,że żaden problem smile tym bardziej,że jest kilka rodzajów ondulacji. Na gorąco- najtrwalszy efekt, na ciepło- tez dobry,ale trochę słabszy, na zimno- lekka ondulacja i na kwaśno-dla osób o włosach  farbowanych, zniszczonych.

21

A co oznacza na gorąco-to wtedy będę miała baranka na głowie?

22

Ogólnie ondulacja na gorąco została już raczej wyparta przez nowsze metody, bo jest trochę kłopotliwa. Ale odnosnie Twojego zapytania- tak, loczki będą ładniejsze smile

23

a na czym ona polega? Loki są bardziej skręcona i dłużej się utrzymują?

24

Tak mi się wydaje..ale taka trwała ondulacja na gorąco kompletnie psuje strukturę włosa.
Myślę,że zanim któraś z Was zdecyduje się na ondulację, powinna o tym więcej poczytać.

25

a gdzie mogłabym poczytać o tym? masz jakąś ciekawą książkę?

26

Tak, to jest książka o fryzjerstwie. Właściwie to mam dwie, jedna to Technologia fryzjerstwa stylizacja,pod red. Zuzanny Sumirskiej. A druga książka to jest Fryzjerstwo, Zbigniewa Marka. Ciekawe ksiażki, wielu rzeczy się z nich dowiedziałam.

27

Dziewczyny kupiłam tę książkę o której pisałyście nie mam jej jeszcze w domu bo zamówiłam przez allegro, ale jak przyjdzie i się zapoznam dam Wam znać.

28

Jestem ciekawa Twojej reakcji, bo jest naprawdę ciekawa.

29

a ona jest obszerna? Jest wiele zagadnień w niech ujętych??

30

mam ten sam problem - nie mam jednak kręconych włosów, nawet nie wiem czy można je nazwać falowanymi... mam koleżankę która ma naturalnie takie jak ja i po wyprostowaniu ma piękne proste włosy nie podwijające się przez cały dzień...
ja po umyciu nakładam na włosy jedwab oraz odżywkę prostującą z Joanny - owszem włosy są proste, ale co z tego, jak za dwie godziny mam znów to samo tym bardziej jak wyjdę na dwór i jest wilgotne powietrze. dojeżdżam na uczelnię a z przystanku mam 15 min drogi i jak dochodzę na miejsce to masakra... kiedy jest zima albo nawet teraz chowam je pod kurtkę, czapkę ale to nie przynosi efektów
dodam ze bardziej podwijają mi się z prawej strony, z lewej mam idealnie - przypuszczam, że dlatego, że mam przedziałek po lewej stronie wiec grzywka idzie na prawą
tu pojawia się moje pytanie - jakie preparaty od wilgoci byście polecały? słyszałam o firmie STYLE4U (srebrno pomarańczowe buteleczki), wiecie coś o niej?

31

Moje włosy też się kręcą zwłaszcza po umyciu.Marzą mi się proste jedwabiste włosy. Żeby były bardziej lśniące po każdym umyciu można je płukać wodą z octem.

32

może być to wynikiem tego, że masz po prostu suche włosy i albo używasz za mało kosmetyków do pielęgnacji włosów, albo masz złą suszarke , jeśli często suszysz i prostujesz, najlepiej jakbys używała suszarki z jonizacją, ona najlepiej pomaga utrzymać włosy w ładzi i co ważne po takim suszeniu włosy sie nie puszą, jedne z najlepszych suszarek są marki Sculp , które można kupic tylko w sklepach fryzjerskich np kalamis

33

Przed możesz dać jedwab a też pamiętaj o tym aby suszyć głową w duł to zapobiega puszeniu się wink

34

Do codziennego męczenia włosów poprzez prostownice proponuje używanie szampanów i odżywek takich jak gliss kur czy pantene pro-v. Włoski są ślicznie lśniące przez co wyglądają na zdrowe. Końcówki nie rozdwajają się.
Ogólnie stosowanie zestawów szampon + odżywka + maska(raz na tydzień w zupełności wystarcza) daje niezastąpione efekty

35

Ja się mogę podpisać, są specjalne preparaty do włosów wymagających prostowania. Kiedyś kupiłam taki w salonie fryzjerskim, świetny był, ale cena koszmarna hmm Teraz mam zamiar poszukać czegoś podobnego w drogeriach.

36

Paproć napisał/a:

Do codziennego męczenia włosów poprzez prostownice proponuje używanie szampanów i odżywek takich jak gliss kur czy pantene pro-v. Włoski są ślicznie lśniące przez co wyglądają na zdrowe. Końcówki nie rozdwajają się.
Ogólnie stosowanie zestawów szampon + odżywka + maska(raz na tydzień w zupełności wystarcza) daje niezastąpione efekty

Nie działa:( Na moje tylko prostownica działa,ale i tak na krótko... Fryzjerzy potrafią coś z nimi zrobić, suszą na takiej grubej szczotce warstwami tylko nie wiem czy jest coś specjalnego w tej szczotce, suszarce czy może sposobie trzymania... próbowałam sama ale mi tak nie wychodzi, poza tym ręka strasznie boli

37

Ja niestety też nie potrafię wyciągać sobie włosów na tą szczotkę. Moje włosy są kręcone z natury i nawet najlepsza prostownica, jedwab czy inne specyfiki nie powstrzymają ich do pofalowania się jak jest wilgoć hmm Już się przyzwyczaiłam, że wtedy gumka do włosów i spinki pomagają albo jak już pisałyście trzeba pogodzić się z ich naturą i dbać o loki wink

38

tyle teraz tych kosmetyków, że na pewno znajdzie się coś co zadziała, tylko  ile można szukać hmm

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Puszenie/kręcenie się włosów po wyprostowaniu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024