Kobiety rezygnują, gdy dowiedzą się że nigdy nie byłem w związku. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobiety rezygnują, gdy dowiedzą się że nigdy nie byłem w związku.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Kobiety rezygnują, gdy dowiedzą się że nigdy nie byłem w związku.

Dlaczego tak jest , że gdy kobieta dowie się , że nigdy nie byłem w związku to rezygnuje z kontynuowania znajomości. Jestem przez to już zmęczony zawieraniem jakichkolwiek znajomości i chyba odpuszczę sobie nowe. Bo po co , żeby znowu było tak samo. Mam już 30 lat i widzę , że chyba powinienem zacząć planować życie w samotności.
Od razu odpowiem , dlaczego nigdy nie byłem w związku. Jesteś osobą nieśmiałą. Miałem mnóstwo kompleksów, ale powoli zacząłem z nimi walczyć. Zacząłem zmieniać siebie, ale chyba za późno się obudziłem. Nie ukrywam, ale czasami myślę, że zmarnowałem najlepsze lata życia.

Niestety na moją niekorzyść jest też mój kompletny brak doświadczenia z kobietami i one to chyba widzą albo wyczuwają. Bo jak we współczesnym świecie facet mający 30 lat może mieć zerowe doświadczenie z kobietami ? To chyba nie jest normalne.

Chyba powinienem zacząć kłamać jeśli chodzi o ilość związków na moim koncie. Innego rozwiązania nie widzę. Chociaż z drugiej strony kłamstwo ma krótkie nogi , a związków nie zaczyna się od niego.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobiety rezygnują, gdy dowiedzą się że nigdy nie byłem w związku.

A czy mówisz tym kobietom, dlaczego nigdy nie byłeś w związku? Może one sądzą, że jesteś sam, ponieważ nie potrafisz dogadywać się z płcią przeciwną lub po prostu nie nadajesz się na partnera. Czy to kobiety pytają o Twoje doświadczenia, czy może Ty sam wychodzisz z inicjatywą, aby o nich mówić. I po jakim czasie to się dzieje?

3

Własnie, rozmawiales o tym z kobietami? może sam zaczales im opowiadac o tym, jaki Ty to nieszczesliwy, bo nigsy nie byles w zwiazku? Mój facet ma 25 lat i ja tez jestem jego pierwsza kobieta. Wczesniej byl w zwiazku , ale to jak mial 17 lat i to dośc krótko, wiec nawet nie ma o czym mowic. Od początku wiedzialam czemu nie byl w zwiazkach - nieśmialośc i dziewczyny głownie rezygnowaly po jakims czasie znajomosci czy tez po wpsolnej nocce :] no ale teraz jest ze mną, kochamy się i nie widze w nim nikogo gorszego! widocznie nie trafiles jeszcze na odpowiednio dojrzała kobiete, bo skoro ona rezygnuje zaraz po tym, jak mowisz jej o tym, ze nie byles nigdy w zwiazku, no to coś nie halo. Mówisz, że się zmieniles, wiec powinno byc ok. Nie rezygnuj tak latwo i nie poddawaj sie, ale tez nie szukaj milosci na sile., Niektorzy dopiero w tym wieku poznaja swoje prawdziwe polowki smile

4

Trafiasz na same "wredne" i mogę tu użyć jeszcze wielu innych nieprzyjemnych epitetów. Nigdy nie kłam! Nie tędy droga. Jest spora liczba kobiet, które tylko czekają na kogoś takiego jak Ty.

5

Ja nigdy pierwszy o tym nie wspominam. Tylko jeśli jakaś kobieta zacznie o to pytać to wtedy mówię, że nigdy nie byłem w żadnym związku. Wiadomo, że temat poprzednich związków zawsze jest poruszany na którymś spotkaniu. Przecież jeśli zacznę coś wymyślać, kręcić to kobieta zauważy, że mam coś do ukrycia. Wtedy wyjdzie jeszcze gorzej.

6 Ostatnio edytowany przez Namaste3434 (2011-08-24 21:02:40)

Jeżeli ten temat pojawia się na którymś z kolei spotkaniu, to sądzę, że nie powinno być problemu. Chyba przez ten czas kobiety zdążyły trochę Cię poznać i wyrobić zdanie o Tobie, więc wiadomość, że nigdy z nikim nie byłeś nie powinna zaważyć na dalszej relacji. Podsumowująć, zapewne jest tak, jak napisała Mika09, że trafiałeś na niedojrzałe kobiety lub może przyczyna leży gdzie indziej.

7

theres no fate napisał/a:

Ja nigdy pierwszy o tym nie wspominam. Tylko jeśli jakaś kobieta zacznie o to pytać to wtedy mówię, że nigdy nie byłem w żadnym związku. Wiadomo, że temat poprzednich związków zawsze jest poruszany na którymś spotkaniu. Przecież jeśli zacznę coś wymyślać, kręcić to kobieta zauważy, że mam coś do ukrycia. Wtedy wyjdzie jeszcze gorzej.

Nie kręć. Proszę Cię o to, nie kręć. Bądź szczery, nie ukrywaj tego. Wiesz, jak to potem boli? Jak kobieta dowiaduje się, że wszystko, co facet jej mówił było fikcją, nieprawdą sad Jak co jakiś czas dowiaduje się o jego sekrecikach...

8

No, ale tu chyba nie będzie tego problemu , jak sądze bo autor postu widzi że to nie jest dobre zachowanie okłamywać kogoś już na starcie:) Popieram Mike, widocznie trafiłeś na nie dojrzałe kobiety, ktoś kto jest dojrzały emocjonalnie napewno nie kiruję się takimi kryteriami:) Pozdr.

9

theres no fate - poznałem kiedyś kobietę, która z litości by "pomogła", byś już o jakichś kontaktach z kobietami mógł innym mówić, ale wierz mi - nie chcesz z tej pomocy skorzystać. Może faktycznie 30 lat to nie jest typowy wiek, ale zdarza się, także kobiety czasem w tym wieku zaczynają. Przy okazji czy byłbyś zadowolony ze związku z kimś, kto na podstawie takiego faktu (braku związków w tym wieku) ocenia ludzi?

10

Byłeś nieśmiały i miałeś kompleksy ale sobie zaczynasz z tym radzić. To że nie miałeś do tej pory związku, nie jest wadą dyskwalifikującą ciebie jako partnera. Przecież liczy się to jaką ty jesteś osoba a nie ile ty miałeś związków.

Co z tego że ktoś miał na przykład 10 związków do wieku 30 lat. Czy to stawia takiego faceta wyżej nad tymi co nie mieli jeszcze związku? Że niby jest bardziej doświadczony? A ja uważam że to właśnie jest dziwne. Może potrafi zauroczyć kobietę ale nie potrafi dbać o relację z kobietami na dłuższą metę. A może to zwykły podrywacz?

Albo jak ktoś miał 10 letni związek/małżeństwo. Czy to też stawia go wyżej od tego kto nie miał związku? Może właśnie okazało się że ten także nie nadaje się na partnera życiowego. Po wielu latach wyszło że wcale nie jest takiej kobiecie z nim dobrze i odchodzi.

A ile jest tych związków gdzie jest przemoc, kłótnie, zdrady i cała masa bezsensownych nieporozumień. Czy ci ludzie rzeczywiście są lepsi od tych co nie mieli jeszcze związku? Wątpię.

Ty się nie skupiaj na tym że ty jeszcze nie miałeś związku tylko rozwijaj swoją osobowość, pasję, prowadź swoje życie tak byś był szczęśliwy i zadowolony z tego co w nim robisz. W międzyczasie prowadzenia życia pełnego pasji spotkasz kobietę która doceni ciebie za to kim ty jesteś i nie będzie się gorszyć że ty jeszcze związku nie miałeś. Możesz w zasadzie ją kochać pierwszą wielką miłością, do tego bardziej dojrzałą ze względu na twoje doświadczenie życiowe. Więcej pewności siebie i wiary w to że jesteś jednak kimś wartościowym!

A te kobiety które cię dyskwalifikują bo nie miałeś związku, są takie super świetne? A ty masz jakieś wymagania czy tylko tak chcesz byle pierwsza która się podoba? A może tobie też się wiele z nich nie powinno podobać bo nie spełniają twoich oczekiwań?

11

Ja nie rozumiem tej ciekawości kobiet..a co to przesłuchanie? Wszystko muszą wiedzieć.
Ty też jakiś dziwny problem sobie znalazłeś..nie umiesz być asertywny? Jak się pyta o przeszłość, to powiedz, że patrzysz tylko w przyszłość, a jeśli chodzi o dzieci, to ich nie masz. Nie wyobrażam sobie takiego przepytywania faceta.. Czasem kłamstwa są w dobrej wierze.. przykładów sporo..

12

vivaldi napisał/a:

Ja nie rozumiem tej ciekawości kobiet..a co to przesłuchanie? Wszystko muszą wiedzieć.
Ty też jakiś dziwny problem sobie znalazłeś..nie umiesz być asertywny? Jak się pyta o przeszłość, to powiedz, że patrzysz tylko w przyszłość, a jeśli chodzi o dzieci, to ich nie masz. Nie wyobrażam sobie takiego przepytywania faceta.. Czasem kłamstwa są w dobrej wierze.. przykładów sporo..

No i co? Myślisz, że te kłamstwa nigdy nie wyjdą na jaw?? Jak potem taką sytuację odkręcić?? Dziwne rozumowanie.

13

A co to za wielkie kłamstwa, trochę tajemniczości.. Daj się najpierw poznać, na zwierzenia zawsze przyjdzie czas. Jak facet powie np. że wygladasz super, bo chce żebyś nie miała schizy, a w rzeczywistości wyglądasz jak foka..to takie kłamstwo jest właśnie w dobrej wierze..to na pewno trudno odkręcić...chyba, że się zwali na alko.. tongue

14

Coś nam autor wątku zamilkł...

No ja nie wiem, czy tolerowałabym takie kłamstewka w dobrej wierze. Skoro facetowi nie podoba się taka "foka", to niech się z nią nie umawia i nie robi dziewczynie nadziei. Proste.

15

vivaldi napisał/a:

Ja bym się zgodził z tym. Przecież kobiety też czasem nie chcą opowiadać o swoich zakończonych związkach, też maja swoje sekrety. Wiec dlaczego miał byś nie mieć swoich sekretów. Oczywiście nie chodzi o kłamstwa, ale nie trzeba wykładać całego swojego życia na tacy. Myślę że jak ktoś mówi że nie miał związków to może być postrzegany jako jakiś nieudacznik co wcale nie musi być prawdą. Tak więc, najpierw daj się poznać jaki jesteś theres no fate.

16

No oczywiście. Wszystkiego od razu nie wykłada się na tacy. Ale jak już padnie pytanie, czy był z kimś, to ja bym radziła nie zatajać takich rzeczy. Z tym nieudacznikiem też się zgodzę. Takie cholerne stereotypy. Często jest tak, że naprawdę wartościowe osoby są same. Powody są najrozmaitsze.

17

Uważam, że ludzie często popełniają błąd rozmawiając za dużo o swoich poprzednich związkach. Doprowadza to często do sytuacji, kiedy w głowie partnera lub przy najbliższej kłótni dochodzi do porównań albo zazdrości o przeszłośc. Skoro się skończyło, nie wyszło, to znaczy, że to nie było to. Mój ostatni lubi opowiadac o swoich byłych, muszę zamykac mu usta, nie chcę słuchac, co robił z poprzednią dziewczyną - bo prawda jest taka, że budzi się we mnie zazdrośc o przeszłosc. Co jest chore. No chyba że to ze mną coś jest nie tak ;/
Poza tym ja jestem według mnie typowym singlem. Spotykam się owszem z facetami, ale z żadnym nic poważnego nie zbudowałam. I nie uważam, że to z mojej winy. Raczej z rozsądku. Nie było z kim.
Są ludzie, którzy nie potrafią byc sami - o czym to świadczy ? Sami sobie odpowiedzcie.
A więc kolego - jesteś jak dla mnie diamentem, czułabym zaszczyt móc Cię oszlifowac smile
Mogę jeszcze dodac, że bardzo, ale to bardzo dodaje mężczyźnie męskości pewnosc siebie i życzę Ci, byś uwierzył, że jest w Tobie coś wyjątkowego, to wtedy każda babka to wyczuje ;p

pozdrawiam! powodzenia!

18

kiedy kobieta slyszy "nigdy nie bylem w zwiazku" pewnie woybraza sobie imprezowicza ktory sprowadzal co noc inna dziewczyne do domu.
moze po prostu powiedz: nigdy nie znalazlem kobiety, z ktora chcialbym byc... chyba nie mam czescia w milosci... wolalem byc sam i nie szukac na sile... ale teraz chcialbym sie ustatkowac...

19

szyszek napisał/a:

kiedy kobieta slyszy "nigdy nie bylem w zwiazku" pewnie woybraza sobie imprezowicza ktory sprowadzal co noc inna dziewczyne do domu.
moze po prostu powiedz: nigdy nie znalazlem kobiety, z ktora chcialbym byc... chyba nie mam czescia w milosci... wolalem byc sam i nie szukac na sile... ale teraz chcialbym sie ustatkowac...

Słuszna uwaga smile

20

Może jednak nie wyskakiwać ze słowem "ustatkować"... na mnie np. działa jak kubeł zimnej wody, a w głowie widzę ołtarze i dzieci...

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobiety rezygnują, gdy dowiedzą się że nigdy nie byłem w związku.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024