Jak zapomnieć o kobiecie która była wszystkim w moim życiu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak zapomnieć o kobiecie która była wszystkim w moim życiu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

Temat: Jak zapomnieć o kobiecie która była wszystkim w moim życiu?

Minęły ponad 2 lata a ja nadal nie mogę całkowicie wyrzucić jej z mojej głowy. Miałem 3 takie poważne związki na których mi zależało ale ten ostatni mnie dobił cały czas łapie się w tym że bardziej uciekam w prace i niby mogłem ostatnio sobie ułożyć życie z cudowną kobietą ale nie potrafiłem jej w prosto oczy skłamać że już byłej nie kocham wyjaśniliśmy sobie wszystko i zrozumiała a mnie dobija to bo chce zapomnieć a nie mogę rozmawiałem ze znajomymi pomagają mi ale ja ciągle to samo może mniej intensywnie

tylko dla mnie to jest nie do zapomnienia a chyba najgorsze jest to że to ona mnie zdradziła i po tym jak się rozstaliśmy bo ja tego nie wytrzymałem jej podłości to moje odejście od niej  dało mi się ostro we znaki ostatnio nie mogę spać bardzo dużo myślę teraz jestem na urlopie dobija mnie to szukam sensownego wytłumaczenia sobie żeby o niej zapomnieć.

Macie może jakiś sposób na to aby przeszłość aż tak nie bolała ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez pomaranczowa 1 (2011-08-23 11:15:10)

Odp: Jak zapomnieć o kobiecie która była wszystkim w moim życiu?
Artur_po_prostu napisał/a:

Minęły ponad 2 lata a ja nadal nie mogę całkowicie wyrzucić jej z mojej głowy. Miałem 3 takie poważne związki na których mi zależało ale ten ostatni mnie dobił cały czas łapie się w tym że bardziej uciekam w prace i niby mogłem ostatnio sobie ułożyć życie z cudowną kobietą ale nie potrafiłem jej w prosto oczy skłamać że już byłej nie kocham wyjaśniliśmy sobie wszystko i zrozumiała a mnie dobija to bo chce zapomnieć a nie mogę rozmawiałem ze znajomymi pomagają mi ale ja ciągle to samo może mniej intensywnie

tylko dla mnie to jest nie do zapomnienia a chyba najgorsze jest to że to ona mnie zdradziła i po tym jak się rozstaliśmy bo ja tego nie wytrzymałem jej podłości to moje odejście od niej  dało mi się ostro we znaki ostatnio nie mogę spać bardzo dużo myślę teraz jestem na urlopie dobija mnie to szukam sensownego wytłumaczenia sobie żeby o niej zapomnieć.

jest chyba jeden sposob.
-ale ani nowa kobieta "na sile " , ani wmawianie sobie ze juz mniej boli  chyba do tych sposobow nie nalezy.

Wydaje mi sie , ze musisz SAM ZE SOBA poukladac sobie ...w sobie.Rozmawiaj sam ze soba, jesli Ci to pomoze, daj tej milosci umrzec.
Musi sie "WYbolec"

Hmmm a jak się daje miłości umrzeć nie bardzo rozumiem tzn co trzeba robić żeby ona powoli umierała ?

4

Hmmm a jak się daje miłości umrzeć nie bardzo rozumiem tzn co trzeba robić żeby ona powoli umierała ?

nic chyba nie mozna ZROBIC, to sie dzieje samo.

mialam na mysli : daj jej umrzec a nie  zabijaj jej

chyba rozumiem i teraz tak myślę że chyba najlepszym sposobem będzie rzucenie pracy wzięcie oszczędności i wyjechanie gdzieś może na południe polski i zaczęcie wszystkiego od nowa tak ostatnio mi chodzi po głowie ale z drugiej strony nie jestem osobą która lubi uciekać od problemów ?

6 Ostatnio edytowany przez pomaranczowa 1 (2011-08-23 11:41:28)

chyba rozumiem i teraz tak myślę że chyba najlepszym sposobem będzie rzucenie pracy wzięcie oszczędności i wyjechanie gdzieś może na południe polski i zaczęcie wszystkiego od nowa tak ostatnio mi chodzi po głowie ale z drugiej strony nie jestem osobą która lubi uciekać od problemów ?

nie,
nie uciekaj. To nic nie da. Nigdy nie uciekniemy od niczego, wszystko zawsze pojdzie za nami.
Zabierasz swoje serce tam , gdzie idziesz.

Masz jakas pasje?, lubisz robic zdjecia, albo cokolwiek innego ?

Pasje jest ich dużo uwielbiam filmy, podróże, robić coś szalonego,spotykać się z znajomymi zawsze się coś znajdzie...

Tylko wiesz co martwi mnie że chciałbym ułożyć sobie życie na nowo ale nie chcę okłamywać nikogo ani być w związku w którym ja nie kocham tylko lubię kogoś a kobieta jest we mnie zakochana na zabój nie chce kogoś skrzywdzić tylko męczy mnie strasznie to że nie potrafie sobie wyprostować życia staram się stąpać mocno po ziemi ale to jest jedyna rzecz z którą nie daje sobie rady ....

8 Ostatnio edytowany przez pomaranczowa 1 (2011-08-23 11:55:47)

Pasje jest ich dużo uwielbiam filmy, podróże, robić coś szalonego,spotykać się z znajomymi zawsze się coś znajdzie...

Tylko wiesz co martwi mnie że chciałbym ułożyć sobie życie na nowo ale nie chcę okłamywać nikogo ani być w związku w którym ja nie kocham tylko lubię kogoś a kobieta jest we mnie zakochana na zabój nie chce kogoś skrzywdzić tylko męczy mnie strasznie to że nie potrafie sobie wyprostować życia staram się stąpać mocno po ziemi ale to jest jedyna rzecz z którą nie daje sobie rady ....

"nie dajesz sobie rady", bo jestes wrazliwym mezczyzna . To normalne, ze boli i nie umiemy sobie poradzic . Ale to tylko TERAZ.
I wierz mi -chyba JEDNAK DAJESZ SOBIE RADY. To proces. Trwa.Musisz to przyjac i zrozumiec.

Mówisz proces mam prośbę z Twojej strony mogła byś mi trochę wytłumaczyć ten proces jak to działa ? Bo fajnie by było znać choć etapy tego procesu .....

10

Mówisz proces mam prośbę z Twojej strony mogła byś mi trochę wytłumaczyć ten proces jak to działa ? Bo fajnie by było znać choć etapy tego procesu .....

mozna by duzo mowic...ale
zacytuje Ci cos ( nie pamietam nicka tej forumowiczki , z gory przepraszam ):

"Pogodzenie się z rzeczywistością jest niezwykłym paradoksem - nie możemy się zmienić, dopóki nie przyznamy, że jesteśmy jacy jesteśmy. (...) Jak osiągnąć ten stan spokoju? Jak Jak patrzeć na ponurą rzeczywistość bez zakrywania oczu? Jak pogodzić się z tymi wszystkimi stratami, zmianami i problemami, których nie szczędzi nam życie?
Nikomu nie uda się tego zrobić bez oporu, bez wierzgania nogami i płaczu. Pogodzenie się z rzeczywistością to proces pięciofazowy - przypomina pogodzenie się konającego z własna śmiercią, z ostateczna stratą. Oto one:
1. Zaprzeczenie
2. Złość
3. Targowanie się
4. Przygnębienie
5. Pogodzenie się z rzeczywistością
Nie jest to proces przyjemny. Prawdę mówiąc, jest przykry a niekiedy wręcz bolesny.Przechodząc go, możemy czuć się tak, jakbyśmy od wewnątrz się rozpadali. Jego początkowi zazwyczaj towarzyszy wstrząs i panika. Przechodząc przez jego kolejne stadia, czujemy się często zdezorientowani, słabi, samotni i opuszczeni. Zwykle też mamy wrażenie, że wszystko wymyka się nam spod kontroli. Musimy poznać ten proces i oswoić się z nim. Nie musimy przechodzić tych faz kolejno, tak jak zostały podane. Możemy przerzucać się od złości do przeczenia, od przeczenia do targowania się i od tagowania się z powrotem do zaprzeczenia. Bez względu jednak na kolejność i szybkość przechodzenia z jednego do drugiego stadium, musimy przejść przez wszystkie.
Obchodźmy się ze sobą łagodnie. To jest rudny, wyczerpujący proces. Może pozbawić nas energii i wytrącić z równowagi. Obserwujmy się bacznie, przechodząc przez kolejne stadia i wstydźmy się tego, co czujemy. Rozmawiajmy z ludźmi, którzy mają poczucie bezpieczeństwa i mogą nam okazać zrozumienie, wesprzeć nas i pocieszyć. Wygadajmy się - przegadajmy ten proces. Musimy przez niego przejść".

11

Czyli czas czas i jeszcze raz czas ...

Tylko po tym wszystkim przychodzi mi takie zapytanie jak można znowu zacząć ufać drugiej osobie w tym wypadku kobiecie bo ja na dzień dzisiejszy nie potrafię

12

Czyli czas czas i jeszcze raz czas ...

Tylko po tym wszystkim przychodzi mi takie zapytanie jak można znowu zacząć ufać drugiej osobie w tym wypadku kobiecie bo ja na dzień dzisiejszy nie potrafię

nie wiem...
i chyba tez bym nie potrafila.

Ale wiem, nie z autopsji, ze to mozliwe.Widze to codziennie.

13

Wiesz co mnie denerwuje najbardziej ostatnio spotkałem kilka niesowitych kobiet które dostały ostro od życia w kość ale to jakoś nie to ja po prostu nie potrafię im zaufać a nie chce być samotny do końca życia tylko że za każdym razem gdy już zdaje się że jest ok i prawie jesteśmy razem to żadna dziewczyna nie jest nią

Czemu jest tak że przyciągają nas osoby które nas najbardziej krzywdzą .... a te które chcą dla nas dobrze nas nie interesują ....

14

Wiesz co mnie denerwuje najbardziej ostatnio spotkałem kilka niesowitych kobiet które dostały ostro od życia w kość ale to jakoś nie to ja po prostu nie potrafię im zaufać a nie chce być samotny do końca życia tylko że za każdym razem gdy już zdaje się że jest ok i prawie jesteśmy razem to żadna dziewczyna nie jest nią

Czemu jest tak że przyciągają nas osoby które nas najbardziej krzywdzą .... a te które chcą dla nas dobrze nas nie interesują ....

hmmm...to chyba nie jest zelazna maksyma ;-)
ja zawsze jakos przyciagam tych , ktorzy "dla mnie dobrze"...

ale na serio: to nie tak, na pewno TERAZ masz takie wrazenie tylko....
sprobuj na to spojrzec tak:
-niewazne JAK wartosciowe kobiety teraz spotykasz  i jak bardzo sa warte Twojego zachodu, starania, uczuc.
To wszystko niewazne. To nie TA. To wszystko. Po prostu nie TA.
Ale TA, sie znajdzie . I wtedy to poczujesz. Uwierz w to.

15

pomaranczowa 1

Wiesz co przemyśle sobie to wszystko dziękuje za odpowiedź na moje pytania i za poświęcony czas. big_smile

16

pomaranczowa 1

Wiesz co przemyśle sobie to wszystko dziękuje za odpowiedź na moje pytania i za poświęcony czas. big_smile

Mysl.
Ciesze, jezeli choc troche "pomoglam"
Choc wierze, ze pomoc mozesz sobie tylko Ty sam
.

17

Myślę że dam sobie rade z tym bo przypomniało mi się że moja była nie była warta sekundy mojego czasu co więcej nie rozumiem kobiet które są z kimś dłuższy czas typu 2 lata i potem z dnia na dzień zmieniają wszystko niszczą związek i nagle biorą sobie kogoś innego ...

Wiesz co tak jestem od niedawna na tym forum i widzę jakie ludzie mają problemy a teraz zdaje sobie sprawę że osoby które krzywdzą innych tak na prawdę krzywdzą siebie bo 
rezygnując często nie potrafią inaczej odejść niż tylko niszcząc innych ....

Wysłałam Ci meila.

19

tak na PRAWDĘ nikt tutaj CI nie pomoże .każdy może dawać złote rady ale z przełożeniem tego na życie jest ciężko ,wiem co mówię bo byłam w podobnej sytuacji. oczywiście możesz pisać tutaj ,wyrzucić to z siebie i wysłuchać innych oraz ich problemów równie ciężkich jak i gorszych,zawsze to jakiś sposób .minęły dwa lata...to długo i niepokoi mnie to że przez tyle czasu nie możesz wymazać jej z pamięci i tej miłości ...to musiało być na prawdę silne uczucie. Ale może postaraj się nie rozpamiętywać jej bez końca?przekreślić to grubą krechą i pogodzić się z tym że jej już nie ma i nie będzie , a że czeka ktoś tam na Ciebie i pewnego dnia po prostu się pojawi i znowu pokochasz .póki co masz racje pobądz sam ze sobą , dobrze robisz że nie wchodzisz w związki i nie dajesz nadziei kobietom które potencjalnie mógłbyś ranić,uwolnij się od tamtego uczucia i dopiero buduj nowe .musisz sam sobie poukładać wszystko w głowie ,żyj swoim życiem ,spotykaj się ze znajomymi,wychodz gdzieś wyjeżdżaj poznawaj ludzi , jest tyle cudownych kobiet , nie może jedna nie warta niczego zdeterminować Twojego życia ,nie daj sie!!

20

mam tylko takie jedno pytanie.czy po tym calym bałaganie mieliscie okazje  sie spotkac i porozmawiac.zawsze jest tak  ze po "wszystkim"kiedy emocje  opadna  rozpoczyna sie walka wenetrzna.zaczynaja dobijac nas pytania dlaczego,cos sie stalo,itd.nie pozwolisz ojej "odejść" ,poki nie zrozumiesz ze poświeciłeś dla tej osoby  zycie  a ona  zdeptała je w taki czy inny  sposób.nie możesz byc  codziennie dla siebie konfesjonałem-sluchac i rozgrzeszać.
nie pozbierasz sie dopoki doputy nie uświadomisz sobie ze ona cie  SKRZYWDZIŁA!(i mimo  ze mi łatwo to powiedzieć)-pomimo cudownej znajomosci zrobiła sobie z ciebie....
nie ważne jak to nazwiesz.
cholerny ból,wrecz  wewnętrzna  agonia będą Tobą szarpały do momentu aż nie uświadomisz sobie-KONIEC.
jeśli tego nie zrobisz  -stoisz  wowczas na  pozycji przegranej.
pomysl ile dla nej zrobiłes,ile ofiarowałes a co dostałes w zamian.niech to  da ci moralnego  kopa na to by unieść głowę-a wiem ze to boli-oj  cholera  jak boli!
IDŻ DO PRZODU!

21

wiesz co moj zwiazek sie rozpada i to ze smiesznych powodow a dziewczyna dla mnie znaczy tyle samo co twoja byla znaczyla dla Ciebie. Tez jestem pewien ze w koncu wszystko runie i bede mial to samo co ty, ze nie bede mogl spac, bede o niej myslal itd itd. ale mi sie wydaje ze poprostu potrzeba ci chwili ulgi i rozrywki. ja przez moj zwiazek mam 1000 roznych mysli na sekunde i nie wiem co mam zrobic ale co najwazniejszenie trac wiary w siebie. milosc to uczucie ktore nie kontrolowane przejmuje wladze nad calym toba. wtedy nie jest fajnie. musisz zorganizowac sobie wakacje moze, wypad z przyjaciolmi. jakas turcja czy hiszpania moze

22 Ostatnio edytowany przez NieInteresujSie (2011-08-23 14:52:30)

jak zapomniec o kobiecie która była wszystkim w moim życiu?

tak naprawde to sie nie da, mozesz jedynie zrobic tak ze bedzie was laczyla tylko przeszlosc, ograniczyc kontakt do minimum, sms, nk, face.
i spotykaj sie z innymi dziewczynami, tak, na sile! nie sluchaj ludzi co ci mowia zeby nie robic nic na sile bo wyjdzie tak ze bedziesz 10 lat czekal. to jest jedyna sensowna rada. mozesz rowniez pracowac, ale to jest na odczekanie, dziala jakis czas a potem wracasz do puktu wyjscia. spotykaj sie z dziewczynami!

23

Wiecie co od 1 września to już zaklepane wracam do pracy i zmienię swoje życie teraz nie jest zle ale już wiem ze ona umarła we mnie na nic nie zasługuje bo osoba która tak się zachowuje nie powinna nic dostać

co do rozmowy z nią raz o tym myślałem ale jej głos powoduje że tak strasznie się czuje że nie wiem jak to opisać niech ona żyje swoim życiem a ja swoim tak będzie najlepiej i niech jej się wiedzie dobrze bo tego jej życzę z całego serca a powrót do tego dlaczego to się rozpadło to doskonale wiem i pamiętam dlatego CZAS NA ZMIANY I TO BARDZO DUŻE ;D

24

Oby tak dalej ;] ;*

25

Artur a ja mam pytanie, zamiast rady... Jak to jest, że jesteś dla faceta wszystkim - powiedział mi, że jestem najważniejszą osobą w jego życiu, tą lepszą częścią jego, ale po jakims czasie stwierdził, że to nie jest to, tylko przyzwyczajenie. Jak ja jako kobieta mam teraz to wsyztsko sobie przetłumaczyć? Za bardzo jestem słowna, żeby teraz tak po prostu zapomiec o tych słowach, no i jest jeszcze problem, my kobiety mamy więcej serca niż rozumu.... a to tak boli.

26

Wiesz ciężko jest odpowiedzieć na pytanie bo nie wiem ile ze sobą jesteście? jak jest między wami komunikacja ? co tak sprawiło że jesteście ze sobą co was do siebie przyciągało? jaki z charakteru jest on ? jakie ma wady co robi na co dzień ?

Hmm a te słowa to facet kiedy wypowiadał wtedy kiedy mógł na tym coś ugrać? sam z siebie to powiedział czy sytuacja go do tego zmusiła ja nie bronie facetów ale to tak jak z moją czyli są kobiety które można określić jednie słowem S**ka nic więcej a są kobiety Anioły które dają tą  niesamowitą miłość i wie człowiek że żyje

a faceci wg mnie dość dobrze wiedzą że kobiety dość emocjonalnie podchodzą do wszystkiego a to już jak ktoś po myśli można skrzętnie wykorzystać

ja ostatnio miałem możliwość zaleczenia swojej rany bo spotkałem dziewczynę z którą się genialnie dogaduje ale to nie ta której szukam wyjaśnimy sobie wszystko i to jest moja dobra koleżanka ale to jest trud dobrej komunikacji wiesz to musi być uczciwe wobec drugiej osoby bo jeśli tego nie ma to druga osoba cierpi bardzo ...

moja zasada złota ostatnio to słowa mego przyjaciela ,,dają dobro dostajesz dobro dając zło dostajesz jeszcze gorsze zło '' i ja tego przestrzegam ; D

27

... a chyba najgorsze jest to że to ona mnie zdradziła i po tym jak się rozstaliśmy bo ja tego nie wytrzymałem jej podłości to moje odejście od niej  dało mi się ostro we znaki ostatnio nie mogę spać bardzo dużo myślę teraz jestem na urlopie dobija mnie to szukam sensownego wytłumaczenia sobie żeby o niej zapomnieć.

Wytłumacz sobie Artur tak, że teraz zdradziła Cie fizycznie .... później powierzyła by innym Twoje tajemnice. Nie wiem nad czym sie zastanawiasz ... większość mężczyzn zdrady nie wybacza ...

28

W jej przypadku nie było o w ogóle o tym mowy o żadnym wybaczeniu nie nie ... poza tym  sama zdecydowała o końcu naszego związku ja mam nowe życie i tym się teraz ciesze .....

29

Ciesz sie chłopie swoim nowym życiem smile znajdź sobie hobby, nową partnerkę - porozmawiaj z nią o dziecku ... Zapomnij o przeszłości ....
Zobaczysz ile jeszcze pięknych chwil przed Tobą ...

30

Artur - mamy po 27 lat, więc nie była to jakaś zabawa dwojga dzieciaków, bylismy zaręczeni, mój facet twierdził, że dziękuje Bogu, że dał mu mnie, ale po 2 latach coś się zmieniło, wkroczyła rutyna, niespełnione jego marzenia i przyszły wątpliwoći. Rozstaliśmy się, powiedział że chyba mnie nie kocha, wydaje mu się, że się do mnie przyzwyczaił, ale niczego nie jest pewien, no i że bardzo mnie lubi, ale... No własnie, czy był aż tak nedojrzały mówiąc "kocham"?, Powiedz mi jedno, jak kobieta ma sobie poradzić z taką sytuacją - rozumowo wiem, że chcę być naważniejsza w życiu faceta, a jeśli tak nie jest, to nie ten. Ale jak teraz zaufać drugiemu, skoro ten był zawsze szczery, gdy mówił kocham - to tak myślał. Wiec co to jest ta miłość???? Skoro jej zabrakło. Może jakieś refleksje, jak ty to widzisz, dlaczego tamta dziewczyna, a nie inna?

31

Widzisz postaram się na o odpowiedzieć :

,,Wiec co to jest ta miłość???? ''  Miłość ma kilka obliczy jedno jest takie że zakochując się w kimś często sprzedajemy kawałek siebie cząstkę swej duszy dajemy najlepszy kawałek siebie i reszta zależy od drugiej osoby czy też tak się zachowa lub odrzuci to w sposób najbardziej bolesny dla nas zabije nas wewnętrznie i na pewien czas umieramy
po pewnym czasie odżywamy a raczej odradzamy się z popiołu jak feniks w czystej postaci

Wiesz co kiedyś słyszałem że wielka miłość to nie wdechy i wydechy ale to chwile które zapierają dech w piersi coś w tym jest...

Dlaczego tamta dziewczyna się w niej zakochałem spędziłem kilkadziesiąt miesięcy w których wiedziałem  co to znaczy kochać .... i co potem dostałem mówiac w przenośni butem w twarz bo inaczej tego nie nazwę  ale było minęło

co do was to może u niego był problem z komunikacja, może przerosło go to wszystko albo po prostu uległ zauroczeniu które się skończyło ...

wg mnie może musi dojrzeć bo nie obwinia się nikogo poza sobą za swoje błędy ... a najwidoczniej on tego nie wie ...

zaraz wyśle Ci coś na e mail to bardziej zrozumiesz mnie o co mi chodzi ...

32

Z autopsji wiem, że zdrady się nie wybacza i nie zapomina smile i na wszystko potrzeba czasu, który leczy rany.

Powodzenia!

33

No to jest jakieś wyjście z takiej sytuacji kiedy kobieta dla której potrafiłbyś oddać życie Cię zdradza i już nie chce być z Tobą? A do ciebie nie dociera to że odeszła...

34

Cześć,

Jestem w trakcie przeżywania bolesnego rozstania. Po 12 latach w związku, w tym 6 latach w małżeństwie, moja żona postanowiła mnie zdradzić. Ukrywała przede mną romans przez wiele miesięcy. Podejrzewałem, że coś jest nie tak, jednakże jako osoba bezgranicznie ufająca i wierząca w szczerość partnera, zawsze byłem przez nią odpowiednio pacyfikowany w momentach, gdy dopytywałem o me wątpliwości.

Nakryłem ją w łóżku z jej najlepszą przyjaciółką. Ich lesbijski romans trwał wiele miesięcy zanim go odkryłem. Zawsze było "to tylko koleżanka, jadę na trening (dziewczyny wspólnie trenowały piłkę nożną, więc tym bardziej nic nie podejrzewałem), my dziewczyny lubimy chodzić razem na zakupy". Gdyby przypadkiem ktoś spotkał ją w sklepie z facetem, nabrałby podejrzeń, zaczął coś gadać. W tym jednak przypadku, dziewczyny doskonale się ukrywały.

Wszystko odkryłem w lipcu 2015 roku. Nagrałem ostre, lesbijskie porno, zebrałem pikantne rozmowy, wygrzebałem rozmowy z komunikatora internetowego, na którym moja żona mówiła o "próbie wykręcenia się z zalegalizowanej miłości, że odnalazła swoją miłość". To wszystko bolało. Kurewsko bolało. Złożyłem pozew rozwodowy w sierpniu. Mamy styczeń 2016 roku, a mnie wciąż boli. Bardzo boli. Moja żona postanowiła rozbić naszą rodzinę. Mamy dwuletniego synka. Nie mogę się pozbierać mimo upływu czasu. Kocham ją jeszcze, nie mogąc się odkochać i zapomnieć. Boli mnie okropnie, że dziewczyny wciąż są razem, mieszkają w mieszkaniu, w którym żyłem przez 8 lat, wychowują mego syna. Boli mnie ich szczęście. To, że nikt ich nie napiętnował za to, co zrobiły. Nikt nawet nie wspomina, że to lesbijski romans... Z jej strony i ze strony jej otoczenia idą cały czas na mnie ataki. Że to wszystko moja wina. Że ja do tego doprowadziłem.

Jest mi cholernie ciężko. Czas nie leczy ran. Czas nie pomaga. Chciałbym, by cierpiały jak ja. Nie potrafię o niej zapomnieć...

35

mam Pytanie jak zapomnieć o kobiecie która się kocha i dla niej jesteśmy w stanie wszystko zrobić co najlepsze. z nią mam najlepsze wspomnienia których nikt mi nie zabierze Kobieta jest troszkę stasza odemnie i dużo z nią przejść i innych rzeczy ona ma męża I my wszystko już razem robiliśmy proszę pomocny

36

My zranieni, uczuciowi, wybaczający mimo ran , nie wiem czy wciąż powinniśmy kochać te osoby czy bardziej uczyć się mieć do nich obojętny stosunek.  Sama wracam do wspomnień o byłym choć między nami było dużo złudzeń i ran. Też nie raz mówię sobie - a nie będę już myśleć teraz jestem wolna od przeszłości - a jednak serce pokazuje z czasem że nie jest tak do końca.  Myślę że powinniśmy mieć świadomość ze gdybyśmy wciąż byli w związku z byłymi to ilość ran i cierpień,  jakie musielibyśmy znosić obrzydziłaby nam życie na dobre. Kto wie do jakich głupich sytuacji bylibyśmy zdolni doprowadzić tkwiąc w toksycznych związkach. Musimy sobie jakoś wytłumaczyć że naprawdę lepiej jest odejść od tych którzy wywołują u nas silne uczucia i ogromne cierpienia.  Ludzie którzy prawdziwie kochają się nie zadają sobie tyle ran i bólu,  tylko razem goją istniejące rany, pomagają sobie troszcząc się o siebie i nie zdradzając siebie w żaden sposób.  Przebaczyć należy ale również iść dalej do osób które kochają nas prawdziwie , bez złudzeń i bez zadawania głębokich ran. Nie można pozostawać przy tych, którzy podeptaliby nas do nieprzytomności i nasze życie zmieniliby w duszące piekło i morze smutnych łez. Pięknie byłoby gdybyśmy nie idealizowali przeszłości tylko mieli jej dość i zapragnęli żyć tu i teraz.  Miłość to nie zadawanie cierpień i dawanie złudnych szans na lepsze tylko wspólne kroczenie do lepszego świata.  Gdy jedno upadnie drugie chwyta za rękę i idą razem dalej. Ale nie może tu być mowy o tym że jedno przewraca drugie, depcze po nim , zdradza w ukryciu a potem skruszony wraca i łudzi wszystkich,  że już się zmienił.  Wrócić do osoby można tylko wtedy kiedy jest ona już zupełnie kimś innym i nawet do głowy jej nie przyjdzie podkładać nogę tej osobie, ktorą kocha a którą wcześniej zraniła. Ale to dzieje się naprawdę rzadko by ktoś zmienił się.  Człowiek z trudem pozbywa się tych wad i o tym powinniśmy pamiętać. Poza tym tylko BÓG eie z kim powinniśmy być.  Sami dobieramy się trochę na ślepo,  ale to już głębsza analiza...

37

cieszko to zrobić i zapomnieć KOCHAM JA A ONA NIE MOZE ODEJŚĆ OD MEZA ZE WZGLEDU NA:DZIECI

38

Jeśli można coś napiszę od siebie, w sumie tylko po to się zarejestrowałem.
Ja już próbuje o pewnej wyjątkowej dla mnie osobie zapomnieć jakieś 10 lat...i nic. Niestety. Próbowałem kilku związków przez ten czas, ale nie miały one sensu bo ciągle tęskne i wspominam tamtą jedną jedyną. Miałem pracę wyjazdową , objazdową po Polsce, zajmowałem się różnymi rzeczami, nic to nie dało. Obecnie jestem w "związku" z pewną dziewczyną ale jak poprzednio przestaje to mieć sens. Wiem że źle robię bo w ten sposób ranię też innych, ale ciągle mam nadzieje zapomnieć. Tylko jaki to ma sens jak każdej nocy od tylu lat śni mi się tylko ona. Już sam z siebie się śmieje . Chyba zostanę wiecznym kawalerem czy jak kto woli starym kawalerem, w końcu  w tym roku będę miał na karku te 31 lat hmm
Trzymam kciuki za tych co poradzili sobie z takimi problemami, grunt to się nie poddawać, podobno na każdego ktoś czeka.
Pozdrawiam

39

Uwierz, że jest tak, że to ty kontrolujesz swoją pamięć i swoje myśli.

To, że ciągle tęsknisz i ciągle wspominasz byłą, jest twoją decyzją. Może nieświadomą. Może podjętą z ważnych powodów. Może to podtrzymywanie tego uczucia w tobie przynosi ci jakieś korzyści, coś z tego masz. Myślenie o kimś bądź niemyślenie o kimś JEST decyzją. To Ty wybierasz, czy kiedy pojawia się myśl o tamtej, pozwalasz sobie usiąść wygodnie i odpłynąć w magiczną, wyidealizowaną krainę "kiedyś" i "byłoby".

Dlaczego - można wróżyć z fusów. Czemu ci służy pamiętanie o niej? Może tak po prostu jest łatwiej. W tych marzeniach wszystko jest piękne i proste. Na pewno nie wymyślasz sobie trudnych chwil, kłótni, momentów, kiedy ona cię rani albo nie rozumie albo wybiera kogoś innego ponad ciebie. Śnić na jawie jest prosto. to być tu i teraz jest trudne. Takiemu "wymarzonemu" związkowi to żadna dziewczyna nie dorówna, nie ma nawet szans.

Ale sam to robisz. Nie mówię tego złośliwie, ale te myśli nie biorą się znikąd. Pielęgnując je w sobie, mnożąc, nazywając ją "tą jedyną", zamykasz szczelnie drogę do innych związków. No bo jeśli jest tylko ta jedyna, to jakim cudem masz znaleźć miejsce w sercu dla kogokolwiek innego?

40

Cos takiego to nie miłość, ale obsesja. A obsesje się leczy smile

41

My faceci mamy dobrze, dziewczyny mają znacznie gorzej, im zegar biologiczny cały czas tyka, one nie pięknieją one muszą szukać cały czas, póki są młode i ładne, a my faceci nie musimy się tak śpieszyć nasza wartośc cały czas rośnie, zbieramy doświadczeina życiowe, nasze blizny, nasza wartość rynkowa ciągle rośnie, z czasem lepsza praca, własny biznes, większe pieniądze itp. jesteśmy dojrzalsi, to dlatego często faceci wybierają sobie młodsze partnerki a kobietyt starszych partnerów. Podsumowując mężczyzna jest jak wino, a kobieta jak mleko.

żeby zapomnieć o byłeś to trzeba poznawać inne kobiety. Inne to mam na myśli kobiety, które wizualnie dorównują, albo przewyższają Twoją ex.  Otóż - pamiętaj, że musi też nastąpić nastawienie w środku, że "nowa" Musi minąć czas... odpowiedni. Dla jednego będzie to 1,5 miesiąca (jak u mnie kiedyś), dla innego pół roku, dla innego rok. Ale ratuje tylko ZERO KONTAKTU. i próby nowej laski.

Zapraszam na mój cały blog o tym jak zapomnieć o byłej dziewczynie link w stopce

42 Ostatnio edytowany przez jacek1989_19 (2018-06-29 20:33:44)

Witam jestem tu  po raz pierwszy i proszę o pomoc . Byłem z zawiasku z kobietą 6 miesięcy i miałem taka potrzebę że by jechać za granice że by pomoc mamie  . I jak tam byłem  to każdego dnia się do niej odzywałem itp . Ale od stycznia ona mi napisała na fb że ją przerasta i chce przerwy  a nie wie na ile wiec dałem jej tam tydzień nie wytrzymałem w sercu ból i napisałem do do niej że tęsknie i kocham a ona mi napisała że już nic nie czuje i chce być sama bo jej dobrzej jest a od połowy stycznia widziałem na fb że już mam nowego faceta i na to wygląda  ze jest z nim szczęśliwa ja tylko byłem przygodą do sexu ;( ale tez ona mnie wyrobiła z fb i potrzebuje pomocy że by na nią nie patrzyć każdego  dnia co u niej się dzieje . Nie będę ją blokować bo nie jestem dzieckiem ona już pokazała że nim jest a nie dorosłą kobietą . Tylko mnie jedno martwi  ze zaufałem kobiecie i to bardzo dobrze i zakochałem się po uszy . A tak mnie wykorzystała  ;( proszę o pomoc chce już o niej nie myśleć i nie patrzyć na nią każdego dnia . Bardzo proszę o pomoc

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak zapomnieć o kobiecie która była wszystkim w moim życiu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024