"Ostatni egzorcyzm" - recenzja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » "Ostatni egzorcyzm" - recenzja

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: "Ostatni egzorcyzm" - recenzja

Ostatni egzorcyzm

http://img189.imageshack.us/img189/4485/z8316323x.jpg

Fabuła filmu:
Bohaterem filmu jest tonący w długach wielebny Cotton Marcus, który przyjeżdża na farmę w Luizjanie, aby odprawić egzorcyzmy na córce miejscowego farmera. Pastor przywozi ze sobą ekipę telewizyjną, która kręci dokument o jego działalności. Początkowo bohater podejrzewa, że będzie miał do czynienia z jeszcze jedną religijną fanatyczką z problemami psychicznymi. Szybko okazuje się jednak, że Cotton nie był przygotowany na to co zobaczył.

Oryginalny tytuł: The Last Exorcism
Produkcja:  USA  2010
Gatunek:  thriller
Rezyseria:  Daniel Stamm
Scenariusz:  Huck Botko, Andrew Gurland
Obsada: Patrick Fabian, Ashley Bell
Premiera: 12-11-2010
Czas trwania: 85

Moja subiektywna ocena:
Oglądając film cały czas mamy wrażenie jakbyśmy byli świadkami wydarzeń, które dzieją się w rzeczywistości, obraz został bowiem zrealizowany w konwencji dokumentu. Zaskakujący, sugerujący coraz to nowe rozwiązania mrocznej zagadki, ale i bezlitośnie obnażający praktyki egzorcystów. Był moment, że naprawdę przeszły po mnie ciarki, choć muszę przyznać, że na filmach raczej mi się to nie zdarza. Ogólnie jednak przyznaję, że zwiastun wydaje się być ciekawszy od samego filmu. 
Moja nota: 6/10
?
Jestem ciekawa Waszych opinii smile.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Ostatni egzorcyzm" - recenzja

Początek wydawał się być ciekawym jednak zakończenie zepsuło wszystko..

Jak dla mnie 5/10..

Ponownie sprawdza się teoria, że trailer jest lepszy od samego filmu.

3

Zgadzam się, zakończenie filmu jest fatalne, zepsuło cały efekt!

4

Na ogół nie oglądam horrorów, ale miałam wolny wieczór i film całkowicie przypadkiem znalazłam na VOD w N. Po jego obejrzeniu byłam mocno wystraszona, jak dla mnie był za dosłowny. Choć uważam, że mimo wszystko warto to obejrzeć, bo z czymś takim nie spotykamy się na co dzień.

5

Olinka napisał/a:

Ostatni egzorcyzm

ale ogólnie muszę przyznać, że zwiastun wydaje się być ciekawszy od samego filmu. 
?
Jestem ciekawa Waszych opinii smile.

film tak mnie wkręcił, że oglądałam go już kilka razy. mroczny, straszny, poruszający i dający dużo do myślenia. lubię takie kino.
niedawno, tak jak poprzedniczka, też oglądałam go w wypożyczalni vod n, w sumie nie byłabym sobą gdybym nie włączyła po raz kolejny wink

zwiastun był owszem interesujący, ale to cały film pokazał nam prawdziwy problem.

6

Mnie się ten film bardzo podobał. Wg mnie był straszny, ponieważ był dość realny.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » "Ostatni egzorcyzm" - recenzja

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024