Helicobacter pylori - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Helicobacter pylori

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Helicobacter pylori

Witam!
Czy przechodził ktoś kiedyś bakterię Helicobacter pylori??
Sa u mnie pewnie podejrzenia że jestem nosicielką tej bakterii i mam we wtorek mieć robioną  Gastroskopię. Bardzo się boję sad
Jeśli ma ktoś jakieś info na ten temat proszę napisać  będę wdzięczna smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez luqi (2011-08-21 10:54:58)

Odp: Helicobacter pylori

Witaj,

Nie musisz się obawiać. Jakkolwiek sama gastroskopia jest badaniem nieprzyjemnym, to wykonuje się ją w miejscowym znieczuleniu lub gdy istnieją ku temu przesłanki, w znieczuleniu ogólnym. Pozwala lekarzowi stwierdzić, czy błona śluzowa przełyku i żołądka są uszkodzone, a jeśli tak to w jakim stopniu. Innymi słowy, czy cierpisz na chorobę wrzodową, czy nie.

Zakażenia Helicobacter Pylori, przebiegają bezobjawowo i bez specjalistycznych badań ciężko stwierdzić jej obecność w organizmie. Jeśli istnieją podejrzenia, że możesz być nosicielką, prosty test na obecność przeciwciał we krwi, pozwoli rozwiać wszelkie wątpliwości. Sama gastroskopia nie da odpowiedzi na to pytanie.

Pozdrawiam

3

nie zgadzam się że posiadanie tej bakterii przebiega bez objawowo ,ponieważ jestem jej posiadaczką...założyłam już wątek na ten temat.Możesz wykonać test w laboratorium ,tylko nie z palca ,lecz normalnie z ręki pobierając krew. ta bakteria jest dość powszechna i występuje u około 80% populacji lecz uaktywnia się i daje objawy u 20 % i bywa bardzo uciążliwa.ja borykam się  z nią długi czas,strasznie mnie wyniszczyła,jeśli wykryją ją u Ciebie dosc masywnie konieczne będzie leczenie jej antybiotykiem+chemioterapeutyk i leki zobojętniające kwas żołądkowy ,jeśli to nie pomoże jest  jeszcze inna kombinacja lekowa .leczenie nie jest łatwe nie ma pewności że uda się ją odrazu zwalczyć a jak się da to ona często powraca ,ale nie ma co się przejmować ,trzeba walczyć z nią i tyle.a co do gastroskopii to każdy reaguję na nią inaczej,ja jestem bardzo wrażliwa i dla mnie to była tragedia i chyba nigdy w życiu tego nie powtórzę...życzę powodzenia bo wiem jakie to jest trudne do przejścia :*

4

dziękuję i przepraszam że zdublowałam temat

5

Mam zapewnie żołądka i helicobactera pilori. Od tygodnia biorę antybiotyki i helicobactera 20, staram się stosować dietę lekkostrawną. Jednak nadal mam dolegliwości gdy zgrzeszę kulinarne np. Zjem parę winogron.
Proszę o informację jak długo należy stosować dietę lekkostrawną i kiedy mogę spodziewać się ustąpienia objawów

6

Powiem tak.
Moja szwagierka ją miała, leczyła antybiotykami pół roku i nie miała badań kontrolnych po skończonym leczeniu. Lekarz uznał, że po tak długim czasie z pewnością jest zdrowa. Niestety nadal ją boli żołądek, ma zgagę i brzydkie odbijanie. Powiedziano jej, ze objawy nigdy nie ustępują w 100%. Dziś wiem, że to bzdura.
Gdy się dowiedziałam, że moja córka ma helikobakterie, z początku przejęłam się. Jednak trafiłam na zielarkę, która nam bardzo pomogła.
Córka wyleczyła się preparatem ziołowym-Mastika. Wcale nie brała antybiotyków, bo nie zgodziłam się na nie. Brała 1 opakowanie w max dawkach, potem przerwa 2 tygodnie i drugie w mniejszych i przerwa oraz trzecie w najmniejszych. Leczyłam ją z uwzględnieniem diety. Podobno lekarze o diecie nic nie mówią. Mi zielarka mówiła, ze jest istotna lekka i bezcukrowa dieta w czasie leczenia i  najlepiej jakiś czas od skończonego leczenia.
Córa nie ma objawów żadnych już ponad 2 lata. Dlatego każdemu będę polecać tę mastikę i nie jest to żadna reklama. To fakt.

7

Żeby wykryć helicobacter nie jest konieczna gastroskopia, ja kupiłam sobie w aptece test z firmy umieszczanie reklam na forum jest płatne i zrobiłam sama po tym jak długo dokuczały mi bóle brzucha, na usg nie wyszło nic a lekarz stwierdził, że to stres i odmówił mi wydania skierowania na takie badanie. Oczywiście wynik wyszedł pozytywny, lekarza od razu zmieniłam, nowy rozpoczął antybiotykoterapię która trwała 3 miesiące i nieźle dała mi w kośc bo antybiotyki były ohydnie gorzkie i żołądek już mi wywracało na wszystkie strony ale późniejsze badania wykazały, że jestem już zdrowa i bóle też ustały. Nie jest łatwo z tym ale trzeba leczyć bo można się nabawić przez tą bakterię wrzodów hmm

8

tajemnicza75 napisał/a:

Powiem tak.
Moja szwagierka ją miała, leczyła antybiotykami pół roku i nie miała badań kontrolnych po skończonym leczeniu. Lekarz uznał, że po tak długim czasie z pewnością jest zdrowa. Niestety nadal ją boli żołądek, ma zgagę i brzydkie odbijanie. Powiedziano jej, ze objawy nigdy nie ustępują w 100%. Dziś wiem, że to bzdura.
Gdy się dowiedziałam, że moja córka ma helikobakterie, z początku przejęłam się. Jednak trafiłam na zielarkę, która nam bardzo pomogła.
Córka wyleczyła się preparatem ziołowym-Mastika. Wcale nie brała antybiotyków, bo nie zgodziłam się na nie. Brała 1 opakowanie w max dawkach, potem przerwa 2 tygodnie i drugie w mniejszych i przerwa oraz trzecie w najmniejszych. Leczyłam ją z uwzględnieniem diety. Podobno lekarze o diecie nic nie mówią. Mi zielarka mówiła, ze jest istotna lekka i bezcukrowa dieta w czasie leczenia i  najlepiej jakiś czas od skończonego leczenia.
Córa nie ma objawów żadnych już ponad 2 lata. Dlatego każdemu będę polecać tę mastikę i nie jest to żadna reklama. To fakt.

Dzień dobry,
a mogłaby Pani podać namiary na tą zielarkę? i informację jakiej firmy jest ten preparat ziołowy Mastika? jest tego dużo na rynku i dawkowania też są różne.
będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam.

9

Pierwszy raz helicobacter zdiagnozowano u mnie 13 lat temu gastroskopią. Leczenie tabletki za 18zł nie pamiętam nazwy. Po jednym opakowaniu kompletnie wyleczone. I przez te lata widać jak koncerny prą w zarobek. Wyszło mi helicobacter z kału i dostałam Pylerę plus ipp. Pylera 350zł - masakruje organizm i wyjałowia a skuteczność 70%. Nie wzięłam tego. Po samym ipp miałam niestrawność i wymioty. Poczytałam o niejonowym srebrze koloidalnym kupiłam. Pierwsze dwa dni trochę bolał żołądek sądziłam że działanie jest mocne. Tydzień przerwy znowu brałam srebro 15ml rano na czczo i żołądek bolał wieczorem..srebro zostawiłam do odkażania skóry nie łykam już tego. Nie zaszkodziło mi jakoś szczególnie ale też nie czuje aby pomagało na żołądek. Poczytałam o Mastika i zamierzam tego spróbować. Te atybiotykoterapie mnie po prostu przerażają. Ciekawa jestem czy któryś lekarz sam tego próbował smile Mnie lekarka od razu zapytała czy na czas leczenia chcę zwolnienie. Odmówiłam. I ostatecznie nie zdecydowałam się na Pylerę. Gdyby chociaż jej działanie było skuteczne. Czytam fora i nikt nie napisał aby antybiotyki wyleczyły z bakterii a na pewno osłabiły organizm.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Helicobacter pylori

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024