Co myślicie o blogowaniu? Czy macie swoje blogi internetowe? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Co myślicie o blogowaniu? Czy macie swoje blogi internetowe?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Co myślicie o blogowaniu? Czy macie swoje blogi internetowe?

Nie wiem czy to dobre miejsce na umieszczenie tego tematu, ale pamiętnikarstwo i blogowanie to twórczość, a to, co tworzy człowiek, nadaje historię, wykazuje się swoją inwencją, ma się poniekąd do kultury, no może nie tej wszech i wobec, ale tej własnej, indywidualnej kultury, owszem.

A więc drogie Panie co myślicie o wirtualnym ekshibicjonizmie wewnętrznych emocji. Co myślicie o blogowaniu? Czy macie swoje blogi internetowe? O czym tam piszecie i czy to Wam pomaga w pewien sposób, na wyładowywaniu negatywnych i pozytywnych emocji: gniewu, złości, albo może szczęścia i radości? Ja osobiście prowadzę blog, w sumie to jeszcze raczkujemy. Wcześniej, jako nastolatka miałam więcej blogów i byłam bardzo na nich aktywna, teraz moje podejście się zmieniło, nie opisuję swojego dnia od początku do końca, lecz uciekam się w głębsze uczucia - to sprawa za pewne tego, że jestem starsza i bardziej świadoma. Zazwyczaj, kiedy mam coś do powiedzenia, ubieram to w metaforę i tam wrzucam, czasami to brzmi jak swoisty kod, który rozumiem tylko ja. Robię to nie dla publiki, lecz przede wszystkim dla siebie. Fajnie jest czasami wrócić wstecz, dostrzec różnice, zobaczyć jak dokonuje się w nas zmiana. Uważam, że pamiętnikarstwo w wirtualnej formie jest fantastyczne. Co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co myślicie o blogowaniu? Czy macie swoje blogi internetowe?
madamecharlotte napisał/a:

Nie wiem czy to dobre miejsce na umieszczenie tego tematu, ale pamiętnikarstwo i blogowanie to twórczość, a to, co tworzy człowiek, nadaje historię, wykazuje się swoją inwencją, ma się poniekąd do kultury, no może nie tej wszech i wobec, ale tej własnej, indywidualnej kultury, owszem.

A więc drogie Panie co myślicie o wirtualnym ekshibicjonizmie wewnętrznych emocji. Co myślicie o blogowaniu? Czy macie swoje blogi internetowe? O czym tam piszecie i czy to Wam pomaga w pewien sposób, na wyładowywaniu negatywnych i pozytywnych emocji: gniewu, złości, albo może szczęścia i radości? Ja osobiście prowadzę blog, w sumie to jeszcze raczkujemy. Wcześniej, jako nastolatka miałam więcej blogów i byłam bardzo na nich aktywna, teraz moje podejście się zmieniło, nie opisuję swojego dnia od początku do końca, lecz uciekam się w głębsze uczucia - to sprawa za pewne tego, że jestem starsza i bardziej świadoma. Zazwyczaj, kiedy mam coś do powiedzenia, ubieram to w metaforę i tam wrzucam, czasami to brzmi jak swoisty kod, który rozumiem tylko ja. Robię to nie dla publiki, lecz przede wszystkim dla siebie. Fajnie jest czasami wrócić wstecz, dostrzec różnice, zobaczyć jak dokonuje się w nas zmiana. Uważam, że pamiętnikarstwo w wirtualnej formie jest fantastyczne. Co o tym myślicie?

Witaj madamecharlotte. Ja mam już swojego blooga i musze powiedzieć, ze pomaga mi on w jednej zasadniczej dla mojej twórczości sprawie a mianowicie dodaje pewności siebie. To bardzo podbudowujące kiedy obcy ludzie czytając Twoje słowa, to co czujesz, piszą potem, ze to piekne i dziękują za to co robię.
Mam podobne odczucia do Twoich,  wracając do wcześniejszych wpisów widze jak sama sie zmieniam, jak zmienia sie moje odczuwanie. Poza tym dzięki boogowaniu poznaje nowych, ciekawych i wartościowych ludzi co dodatkowo daje mi satysfakcję.  Pozdrawiam ciepło i życzę samych sukcesów w pisaniu blooga smile

Ja osobiście nie wiem czy ktoś czyta mój blog, no może kilka osób, znajomi. Wyłączyłam możliwość komentowania, więc nikt nie odnosi się do moich postów. Ja mam tak, że czuję się lżejsza, kiedy coś napiszę. Myśli nie miotają się po głowie, nie zakłócają, nie przesłaniają innych myśli, naprawdę blog to dobra alternatywa i ujście dla różnych trosk i nie tylko.

Ostatnio też natknęłam na bloga Kasi Tusk, z przepisami, z modowymi nowościami, o zdrowiu i innych ciekawościach - naprawdę fajnie jej to wychodzi.

4

madamecharlotte napisał/a:

Ja osobiście nie wiem czy ktoś czyta mój blog, no może kilka osób, znajomi. Wyłączyłam możliwość komentowania, więc nikt nie odnosi się do moich postów. Ja mam tak, że czuję się lżejsza, kiedy coś napiszę. Myśli nie miotają się po głowie, nie zakłócają, nie przesłaniają innych myśli, naprawdę blog to dobra alternatywa i ujście dla różnych trosk i nie tylko.

Ostatnio też natknęłam na bloga Kasi Tusk, z przepisami, z modowymi nowościami, o zdrowiu i innych ciekawościach - naprawdę fajnie jej to wychodzi.

Zgadzam sie z Tobą, po napisaniu wiersza czuję sie wolna i lekka.  Szkoda, ze wyłączyłaś możliwość komentowania ale to Twój bloog i masz do tego prawo. Pewnie obawiasz sie niepochlebnych opinii? I tutaj doskonale Cie rozumiem ale ja postanmowiłam zaryzykować i nie żałuję. Pozdrawiam ciepło smile

Raczej nie chodzi o niepochlebne opinie. Krytykę przyjmuję tak samo jak pochlebstwa. Zaglądałam ostatnio w ustawienia i tam w sumie nie ma możliwości ustawienia komentowania postów. Trzeba zrobić to jakimś innym sposobem, zarejestrować się na specjalnej stronie i w html władować odpowiedni kod. Nie chce mi się w to bawić, mam za to opcję 'ask me', więc jakiekolwiek skargi, zażalenia i pytania jest gdzie wrzucić smile

6

Nie mam swojego bloga, ale bym chciała kiedyś mieć jakiegoś. smile Pewnie będzie to takie misz-masz, bo w konkretnym kierunku nie pójdę, bo nie mam z czym . smile
Ale za to często przeglądam różne blogi, zwłaszcza kulinarne.
Mam nawet kilka ulubionych - jednak nie zawsze na wszystkie mogę wchodzić, bo kobietki prowadzące te blogi robią takie zdjęcia, że zjeść monitor można przez pomyłkę. Jednak nie na wszystkich blogach tak jest. Dla mnie lepiej smile
Bo sama nie umiem zdjęć jakoś robić za specjalnie.. smile

7

Swego czasu miałam dwa blogi, ale jednego usunęłam, a do drugiego zapomniałam adresu hehe na początku pisałam dośc dużo, ale z czasem nie miałam czasu, weny i tak jakoś, zrezygnowałam. To było jakieś 8 lat temu, więc dawno temu smile za to niekiedy wchodzę na rożne blogi, zwłaszcza ze zdjęciami, wierszykami i czytam rózne historie, spisuje wierszyki itp

8

Mika09 napisał/a:

Swego czasu miałam dwa blogi, ale jednego usunęłam, a do drugiego zapomniałam adresu hehe na początku pisałam dośc dużo, ale z czasem nie miałam czasu, weny i tak jakoś, zrezygnowałam. To było jakieś 8 lat temu, więc dawno temu smile za to niekiedy wchodzę na rożne blogi, zwłaszcza ze zdjęciami, wierszykami i czytam rózne historie, spisuje wierszyki itp

A szkoda, bo wiele osób cieszy się z prowadzenia blogów.
O czym były Twoje blogi?

9

12 lat temu założyłam pierwszy pamiętnik....pisałam go wiele lat. Teraz mam blog ten sam od dwóch lat.
Jestem stworzona do pisania..

10

I ja mam bloga smile Niestety nie mogę poświęcić mu tyle czasu ile bym chciała, ale jak mam chwilę to jakieś nowe wieści naskubię smile

Link w moim podpisie smile

11

Od roku mam blog fotograficzny, a od całkiem niedawna blog na temat moich zainteresowań tj kulinarii i podróży po Irlandii. Długo nosiłam się z tym zamiarem, ale musiało to jakoś we mnie dojrzeć. Teraz nie żałuję, bo sprawia mi to wielką frajdę. Widzę, że zaczyna być sporo wyświetleń, szkoda tylko, że mało na razie komentarzy, ale może się rozkręci jeszcze. Adresy mam na dole tego wpisu. Zapraszam smile

12

aniolek27 napisał/a:

Od roku mam blog fotograficzny, a od całkiem niedawna blog na temat moich zainteresowań tj kulinarii i podróży po Irlandii. Długo nosiłam się z tym zamiarem, ale musiało to jakoś we mnie dojrzeć. Teraz nie żałuję, bo sprawia mi to wielką frajdę. Widzę, że zaczyna być sporo wyświetleń, szkoda tylko, że mało na razie komentarzy, ale może się rozkręci jeszcze. Adresy mam na dole tego wpisu. Zapraszam smile

W wolnej chwili zajrzę na obie stronki. smile

13

Nigdy nie miałam bloga i raczej mieć nie zamierzam, ale czasem jakiś poczytam, czemu nie wink.

Swoje przemyślenia czasem piszę w pamiętniczku, ale to czasem. Nie mam aż takiej dużej potrzeby po prostu.
Jednak nie widzę nic złego w tym, żeby ludzie zakładali blogi, pisali o swoich przeżyciach, nie mogłabym chyba jednak ich zrozumieć, jeżeli na blogach podawaliby zbyt wiele intymnych szczegółów, np swoje dane, gdyż to dla mnie już zbyt duży ekshibicjonizm, ale co kto lubi. Jednak chyba ludzie cenią sobie jako tako prywatność i nie postępują tak nierozsądnie, można rzec.

Pozdrawiam wink,

14

Swojego czasu prowadziłam bloga. Nie był to w sumie typowy blog, bo nie odnosił się do tego, co działo się w moim życiu - uważam, że powinna być jakaś granica prywatności smile - ale do dziwnych i śmiesznych sytuacji jakich byłam świadkiem. Bloga miałam chyba przez rok, ale później z powodu braku czasu zrezygnowałam z pisania. Później miałam kilka pomysłów by zacząć od nowa, ale jedynie na pomysłach się skończyło.

Jeżeli chodzi o to co zamieszczamy na tego typu stronach to jest sprawa indywidualna, chociaż nie popieram pisania o tym, co się dzieje w związkach, o kłótniach i o osobach najbliższych. Jeżeli "mamy coś do kogoś" to lepiej powiedzieć w twarz co się myśli, niż publikować to w Internecie, bo jest to oznaka tchórzostwa - przynajmniej w mojej opinii. Co do opisywania każdego dnia to zależy od tego co dokładnie piszemy. smile

Z drugiej strony blogi dzisiaj robią za "rozmowę z psychologiem", gdyż coraz rzadziej mówimy innym o tym, co nas boli - wolimy to skrywać w sobie. Trochę to smutne...

15

Lubie blogi czytac smile mniej prowadzic ale  bylam ( jestem) posiadaczka blogow zamknietych juz dzisiaj ...
blogi byly mozliwosc zapaznania wielu fajnych ludzi smile a blogi kulinarne odwiedzam regolarnie smile

16

maugosha napisał/a:

Lubie blogi czytac smile mniej prowadzic ale  bylam ( jestem) posiadaczka blogow zamknietych juz dzisiaj ...
blogi byly mozliwosc zapaznania wielu fajnych ludzi smile a blogi kulinarne odwiedzam regolarnie smile

Tak to prawda dzięki bloogom poznaje wielu fajnych ludzi. Pozdrawiam ciepło Wszystkich bloogujących i zapraszam do odwiedzin mojej stronki smile

17

Mam swojego bloga..taki nieco na łapu capu, więc przepraszam za bałagan.
big_smile

18 Ostatnio edytowany przez november (2011-10-22 08:33:50)

Ja mam dwa bogi - obydwa zaniedbuję:) Co do treści - Wydaje mi się, że blogowanie to, jak powiedziała madamecharlotte taki rodzaj ekshibicjonizmu. Ale uważam, że podobne jest to trochę do pisania na forum, takim jak to.
Mój pierwszy blog jest po prostu "wylewaniem flaków" - wszystkich uczuć, emocji i myśli, które towarzyszyły mi i towarzyszą od zawsze. Ot takie przemyślenia. Powiem Wam, że od małego pisałam pamiętniki i wszystkie mam. Owszem - jak większość czasem sama przed sobą wstydzę się bzdur, ale to fajnie czasem poczytać i pomyśleć, że czegoś w życiu się nauczyłam. I tak jest też z blogiem, tyle że tam najbardziej wstydzę się ortografii i interpunkcji ;D heh
Mój drugi blog to opowiadania erotyczne - bardzo pikantne i nawet momentami wulgarne. Ale nie w konwencji moich przygód, tylko są tam opowiadania całkiem zmyślone, każde z 3 części, z jakąś fabułą, otoczeniem, nawet wątkami z historii;D
Kupiłam sobie domenę na 3 blog (wiem, już pewnie wyglądam na maniaczkę), ale ten będzie poświęcony temu co robię z drutu, więc nie będzie tam raczej zbyt wiele treści;p

19

november napisał/a:

Ja mam dwa bogi - obydwa zaniedbuję:) Co do treści - Wydaje mi się, że blogowanie to, jak powiedziała madamecharlotte taki rodzaj ekshibicjonizmu. Ale uważam, że podobne jest to trochę do pisania na forum, takim jak to.
Mój pierwszy blog jest po prostu "wylewaniem flaków" - wszystkich uczuć, emocji i myśli, które towarzyszyły mi i towarzyszą od zawsze. Ot takie przemyślenia. Powiem Wam, że od małego pisałam pamiętniki i wszystkie mam. Owszem - jak większość czasem sama przed sobą wstydzę się bzdur, ale to fajnie czasem poczytać i pomyśleć, że czegoś w życiu się nauczyłam. I tak jest też z blogiem, tyle że tam najbardziej wstydzę się ortografii i interpunkcji ;D heh
Mój drugi blog to opowiadania erotyczne - bardzo pikantne i nawet momentami wulgarne. Ale nie w konwencji moich przygód, tylko są tam opowiadania całkiem zmyślone, każde z 3 części, z jakąś fabułą, otoczeniem, nawet wątkami z historii;D
Kupiłam sobie domenę na 3 blog (wiem, już pewnie wyglądam na maniaczkę), ale ten będzie poświęcony temu co robię z drutu, więc nie będzie tam raczej zbyt wiele treści;p

O, november, chętnie bym zajrzała na ten Twój drugi blog. smile

Ja gdybym miała o czym pisać i cokolwiek umiała to bym z chęcią popisała. Moim zdaniem to fajna sprawa. Zwłaszcza jak się widzi pod wpisem setki miłych komentarzy. Ach..., marzycielka ze mnie. smile

20

O rany, niki_82 spoko, jak będziesz chciała, to Ci udostępnię linka. smile Czytałam kiedyś, że każdy człowiek ma manię pisania;D nie wiem na ile u mnie to choroba, na ile cokolwiek umiem pisać;D

21

Judyta napisał/a:

Pozdrawiam ciepło Wszystkich bloogujących i zapraszam do odwiedzin mojej stronki smile

A gdzie  jest ta twoja stronka? smile

22

november napisał/a:

O rany, niki_82 spoko, jak będziesz chciała, to Ci udostępnię linka. smile Czytałam kiedyś, że każdy człowiek ma manię pisania;D nie wiem na ile u mnie to choroba, na ile cokolwiek umiem pisać;D

Jeśli można, to chętnie bym zajrzała. Nawet w ramach czystej ciekawości. smile Wiesz, tematyką mnie zainteresowałaś. big_smile Wiem, że może to dziwnie brzmieć ale taka prawda. smile Jestem strasznie zaciekawiona co tam może być.

maugosha napisał/a:
Judyta napisał/a:

Pozdrawiam ciepło Wszystkich bloogujących i zapraszam do odwiedzin mojej stronki smile

A gdzie  jest ta twoja stronka? smile

W stopce. smile

23

Tak, prowadzę bloga od niecałych trzech lat. Kiedyś pisałam więcej, jednak po rozpoczęciu nowego etapu w moim życiu, skasowałam stare notki i zaczęłam prowadzić od początku. Nie opisuję na nim co jem na śniadanie, jaką ocenę dostałam, jakiego koloru koszulkę miałam na sobie wczoraj. Szczerze-śmieszą mnie takie blogi. Opisuję głównie przemyślenia.

24

Ja bardzo lubię czytać i przeglądać blogi. Uwielbiam książkowe, modowe i kulinarne i to właśnie na nie najczęściej zaglądam. Cenię na nich dobrze wykonane zdjęcia i ciekawy pomysł, a na książkowych dodatkowo dobry tekst.

25

Nigdy nie miałam żadnego bloga. Żadnego też nigdy nie przeczytałam smile Przepraszam, przeczytałam! Bloga chłopaka, który wraz z żoną zdecydował się na swingowanie smile

26 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-03-17 19:38:23)

Pisałam już o blogach, ale dodam, że lubię czytać blogi i to różne, np niby nie interesuje się modą, a czasem wpadnie mi w oko blog modowy i zachwyci jakaś stylizacja. Tak sobie myślę, że praca nad blogiem pewnie zajmuje sporo czasu, trzeba mieć cierpliwość, ja bym raczej nie miała tongue Lubię blogi kolorowe, z wieloma zdjęciami z ciekawymi opisami, zazwyczaj takimi humorystycznymi, które wprost z komputera zarażają pozytywną energią smile Myślę, że dla ludzi piszących blogi pisanie ich to coś co podwyższa ich kreatywność, daje im poczucie satysfakcji, że mogli się podzielić z internautami czymś, może też coś na rodzaj "sławy"? smile Książkowe, filmowe blogi też bardzo lubię, tutaj trzeba się bardzo wykazać, pomyśleć nad tekstem, bo oprócz własnego zdania wypadałoby, żeby tekst był spójny, najlepiej bez żadnych błędów, wtedy lepiej się każdemu czyta. Często z takich właśnie blogów czerpię inspirację, co przeczytać, obejrzeć, konfrontuję, to co przeczytałam ze swoją opinią.

27

Ja pisze bloga (a wlasciwie blogi) juz 10 lat smile Ostatnio mam na niego troche mniej czasu, bo pochlania mnie praca, niestety.. Ale lubie go prowadzic smile

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Co myślicie o blogowaniu? Czy macie swoje blogi internetowe?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024