Męski facet? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Męski facet?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: Męski facet?

Witam, chciałabym Was zapytać jak postrzegacie mężczyzn z typowo damskim zawodem, chodzi tu np. o mężczyzn po pedagogice. Czy uważacie, że facet powinien być postrzegany jako twardy, męski, czy nie przeszkadzało by Wam gdybyście się związały z osobą np. po ped. przedszkolnej.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Męski facet?

mam nadzieję, ze pytasz z ciekawości,a  nie bo spotkałaś kogoś i martwisz się jak będzie odebrany smile

ja gustuję w wojskowych, mundurowych więc mój ideał jest skrajnie inny niż facet po pedagogice smile
kwestia męskości zawodu-nie widzę faceta w przedszkolu na przykład, po prostu.
ale to tylko mój zarys mężczyzny.
może być i po pedagogice ale musi być zaradny, pewny, konkretny..
da radę smile pamiętaj, ważne co Ty czujesz i co myślisz

3

Fijona napisał/a:

Witam, chciałabym Was zapytać jak postrzegacie mężczyzn z typowo damskim zawodem, chodzi tu np. o mężczyzn po pedagogice. Czy uważacie, że facet powinien być postrzegany jako twardy, męski, czy nie przeszkadzało by Wam gdybyście się związały z osobą np. po ped. przedszkolnej.

no wiesz co? chyba czasy opancerzonych rycerzy i kudlatych wojow mamy juz za soba??? Facet po pedagogice przedszkolnej = swietne podejscie do dzieci = idealny ojciec = fajny partner w domu. Chyba, ze pije ale wtedy roboty z dziecmi nie dostanie:)

no..gdyby tipsy robil..to moze mialabym jakies opory.. ale facet w przedszkolu, co moze byc bardziej seksownego?:)

4

Mussuka napisał/a:

no..gdyby tipsy robil..to moze mialabym jakies opory.. ale facet w przedszkolu, co moze byc bardziej seksownego?:)

big_smile Czytałam gdzieś, kiedyś w jakiejś gazecie artykuł o facetach wykonujących "damskie" zawody i oczywiście był tam pan nauczyciel wychowania przedszkolnego, jeszcze paru innych i... pan, który zajmował się pielęgnacją paznokci w profesjonalnym salonie i miał rzeszę oddanych klientek big_smile Także wszystko jest możliwe big_smile
A co do pytania w temacie, nie uważam, żeby praca z dziećmi jakoś uwłaczała męskości smile

5

Guniaczek napisał/a:
Mussuka napisał/a:

big_smile Czytałam gdzieś, kiedyś w jakiejś gazecie artykuł o facetach wykonujących "damskie" zawody i oczywiście był tam pan nauczyciel wychowania przedszkolnego, jeszcze paru innych i... pan, który zajmował się pielęgnacją paznokci w profesjonalnym salonie i miał rzeszę oddanych klientek big_smile Także wszystko jest możliwe big_smile
A co do pytania w temacie, nie uważam, żeby praca z dziećmi jakoś uwłaczała męskości smile

otoz to..a ja ostatnio widzialam drobna blondynke jak pomykala walcem takim 100 tonowym po nowo wylanym asfalcie. I co? bardzo kobieco na nim wygladala:)
Stereotypom mowimy precz!

6

Oczywiście, przecież to nie zawód świadczy o męskości czy jej braku. Bardziej męski może być Pan w przedszkolu, niż strażak prężący muskuły w mundurze:)

7 Ostatnio edytowany przez baronova1 (2011-08-17 15:39:59)

limana napisał/a:

Oczywiście, przecież to nie zawód świadczy o męskości czy jej braku. Bardziej męski może być Pan w przedszkolu, niż strażak prężący muskuły w mundurze:)

....rozmarzyłam się... znam jednego strażaka... ahh...cudowny człowiek... tak jak koleżanka Shanty wyżej napisała, bliżej mi do mundurowych.
Pamiętacie film "Gliniarz w przedszkolu"?? Grał tam Arnold Schwarzenegger. Bardzo męski jak na przedszkolankę. wink

8

Uważam, że o męskości nie świadczy to jaki zawód wykonuje, tylko to jakim człowiekiem jest. Znam wielu mężczyzn pracujących jako nauczyciel i przyznam szczerze że niektórzy mają o wiele lepsze podejście do dzieci niż nie jedna kobieta nauczycielka, albo mężczyzna fryzjer niby zawód kobiecy aczkolwiek mężczyzna w tym zawodzie sprawdza się równie dobrze jak kobieta i znam takiego fryzjera (płeć męska) do którego na termin wizyty nawet z 2-3 miesięcznym wyprzedzeniem trzeba się zapisać, ponieważ jest świetnym fachowcem.

9

ale jak pan w przedszkolu może być supermęski, nie robiąc tam nic męskiego? niańczenie dzieci. nie ma się gdzie wykazać.
ja osobiście nie widzę nic męskiego w tym zawodzie.
ja to lubię jak facet pobiega, pogania, postrzela, wytarza się, wykaże, napracuje.
ale to moje zdanie, nie trzeba do mnie pić tongue

10 Ostatnio edytowany przez Guniaczek (2011-08-17 21:15:56)

Shanty napisał/a:

ale jak pan w przedszkolu może być supermęski, nie robiąc tam nic męskiego? niańczenie dzieci. nie ma się gdzie wykazać.
ja osobiście nie widzę nic męskiego w tym zawodzie.
ja to lubię jak facet pobiega, pogania, postrzela, wytarza się, wykaże, napracuje.
ale to moje zdanie, nie trzeba do mnie pić tongue

A jakby spojrzeć na takie zajęcia jak pokazywanie dzieciom świata, wychowywanie ich oraz uczenie jako na męskie zajęcia, to facet, którym jest nauczycielem od razu ma +100 do męskości big_smile
A poza tym w moim mniemaniu praca w przedszkolu to coś więcej niż "niańczenie" dzieci... Ale z jednym się z Tobą zgadzam, że facet w mundurze to... mmmmarzenie big_smile

11

ile kobiet, tyle zdań smile
lubię facetów uprawiających ekstremalne rzeczy. pan w  przedszkolu raczej nie poleci z dzieciakami paralotnią czy nie będzie rzucał granatem smile

12

Shanty napisał/a:

ile kobiet, tyle zdań smile
lubię facetów uprawiających ekstremalne rzeczy. pan w  przedszkolu raczej nie poleci z dzieciakami paralotnią czy nie będzie rzucał granatem smile

W przedszkolu może nie, ale po pracy? Kto to wie... big_smile

13

Ile kobiet, tyle gustów.
Nigdy, przenigdy nie myślałam źle o facetach wykonujących "damskie" zawody , jak i o kobietach wykonujących "męskie" zawody. Ważne, żeby każdy realizował się w tym co lubi, co go pociąga.
Zawód faceta dla mnie nie jest kluczowy, tylko to jakim jest człowiekiem. Nie poznałam nigdy faceta przedszkolanki, ale nie skreślałabym Go z powodu zawodu, na pewno po prostu, bym poznała wink .
Co do mundurowych mnie jakoś specjalnie nie przypadli do gustu, ale jakby taki Pan okazał się ciekawy też mogłabym poznać. Jednym słowem - dla mnie zawód nie ma większego znaczenia i na pewno pod tym względem nie wybieram partnera.
Jasne, że i facet przedszkolanka może być męski, no i zaleta, że wie jak obchodzić się z dziećmi, podziw smile .
Jednak oczywiście nie mam nic do kobiet, które np szczególnie lubują się w mundurowych Panach, bo mają do tego pełne prawo, akurat tacy im się podobają, podzielają np ich pasje , kręcą Je i OK smile .

14

Osobiście znam faceta przedszkolankę:) Wiele razy pytałam go dlaczego wybrał taki zawód. Zawsze odpowiadał mi na to pytanie tym, że zrobił to w akcie desperacji i spostrzegłam, że kompletnie nie ma zielonego pojęcia o tym zawodzie. Więc...nie każdy facet - przedszkolanka jest pedagogiem z zamiłowania i ma odpowiednie podejście do dzieci. Mój znajomy twierdzi, że nie wie czy chciałby mieć dzieci. To jest kierunek typowo humanistyczny, gdzie nie wymagane są jakieś zdolności matematyczne itp. no i czasem przez niektórych może być wybierany z takich powodów.
Nie mam nic przeciwko mężczyznom - przedszkolance, nie wkładam wszystkich do jednego worka, ale mój znajomy zaradnością życiową nie grzeszy. Dla mnie facet powinien być zaradny i czasem sam umieć coś np. naprawić w domu, a nie znać się tylko na wychowywaniu dzieci. Chciałabym, żeby facet uzupełniał to na czym ja się kompletnie nie znam (czyli jakieś sprawy mechaniczne, elektryczne, techniczne itp. ) Niestety, mój znajomy na takich rzeczach się nie zna:)

15

ale ciemnogrod:)

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Męski facet?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024