Mam koleżankę, którą długo znam chodzi mi o to że ona jest bardziej zaprzyjażniona z moją siostrą niż ze mną pomimo to lubie ją i nie rozumiem dlaczego mnie ignoruje np. gdy próbuje się z nią umówić tak jak ostatnio niby sama zapraszała żeby ją odwiedzić a tu nie odbiera telefonu kiedy do niej dzwonie i nie reaguje też na moje sms-y wtedy najczęściej woli napisać odpisać na mojej siostry niż odpisać smsa do mnie, dla mnie to dziwne. jak mam do niej ważną sprawe to czasem nie idzie się z nią am skontować. Pamiętam że kiedyś mówiłam o jakiejś koleżance ktorą nie lubi teraz myśle że mogła mówić o mnie. Czemu ona się tak zachowuje?
Może po prostu za Tobą nie przepada? Nie każdy musi nas lubić (choć wiadomo, że przykro, kiedy tak nie jest).
Najwidoczniej tak jest.
Może po prostu za Tobą nie przepada? Nie każdy musi nas lubić (choć wiadomo, że przykro, kiedy tak nie jest).
Ale co robić w takim wypadku robić, mam się na nią obrazić?
Za co?? za to że za tobą nie przepada??Nawet jak to zrobisz wątpię ze na to zareaguje teraz jesteś do niej nastawiona pozytywnie a widzisz ze nie kontaktuje się z toba;\
Może faktycznie, odpuść sobie troche kontakt z nią, podejrzewam, że i tak będziecie się widywać skoro ona przyjaźni się z Twoja siostrą. Nie obrażaj się na nią, bo ona tym się w ogóle nie przejmie, jedynie może to ją rozbawić (swoją drogą obrażanie się na kogoś z powodu iż nie wiadomo czy nas lubi może być troszkę śmieszne). Każdy ma swoje towarzystwo, i może nie powinnaś szukać koleżanek w kręgu znajomych Twojej siostry. Masz 25 lat, studia, praca, z pewnością otacza Cię wiele osób, z którymi mogłabyś się zaprzyjaźnić. Nie zrozum mnie źle, każdy jest inny, i może Twoja siorka posiada cechy które ceni jej koleżanka, a Ty jesteś inna (co absolutnie nie oznacza, że gorsza!!) i może nie masz wyżej wspomnianych cech lub też masz takie cechy co tej dziewczynie nie przypadają do gustu. Na siłę nikogo do przyjaźni nie da się zaciągnąć. Tak jak w tańcu - musi dwoje chcieć ![]()
Z tego co piszesz,to nie jest Twoja koleżanka,tylko Twojej siostry.A Ty chcesz na siłę być Jej "koleżanką".Nic na siłę,na siłę nigdy nie zdobędziesz koleżanki.Widocznie koleżanka Twojej siostry nie chce się z Tobą spotykać,może jesteś dla Niej za młoda? może towarzysko Jej nie odpowiadasz,a Ona ma swoich znajomych.Spotkaj się kiedyś z Nią i zapytaj wprost,dlaczego jest taka,czy coś złego Jej zrobiłaś,że Cię ignoruje.Powodzenia.I nie przejmuj się,znajdziesz sobie inną,może prawdziwszą koleżankę.Czego Ci życzę.