samobójstwo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samobójstwo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: samobójstwo

mój mążpopełnił samobójstwo prawie rok temu nadal nie umiem bez niego żyć  zostawił mnie z  i trójką dzieci

ale  powoli można to wszystko jakoś ogarnąć jest cieżko ale jakoś daje rade , rodzina męża która nigdy nie była szczególnie

zainteresowana naszym życiem  zupełnie odsuneła się, a to w ludziach ma sie nadzieje przecież runął cały świat powoli powoli

wstajemy i podnosimy się z tego . Mąż całe życie mówił ze mnie kocha i tak to wyglądało  a po koniec młodego swojego życia   

powiedział  do kupli że to miłością nie było, i co teraz on odszedł a ja zostałam z trójką naszych dzieci jak wygląda moje wewnętrzne życie gdzie jest ta prawdziwa prawda o człowieku którego tak kochałam z którym przeżyłam ponad 20 lat. nadmienie tutaj że zrobiłto tuż p rzed moim powrotem z delegacji   pomimo tego wstaje każdego dnia i ide do pracy  powodzenia i głowa do góry są dzieci dla których musimy żyć

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: samobójstwo

Powiedz coś więcej na ten temat jak chcesz. Na pewno to nie jest Twoja wina moje najszczersze współczucia i dzieci

3 Ostatnio edytowany przez porzucona (2011-08-11 18:45:52)

Z tego co wiem,w przypadku śmierci samobójczej wiele osób z rodziny obarcza siebie winą za śmierć bliskiej osoby.Mi też trudno się z tym pogodzić,chyba nigdy sie z tym nie pogodzę.I chociaż wiem,że nie mogłam nic zrobić aby zapobiec,i nie wiem co było przyczyną tej okrutnej decyzji,to jest mi bardzo przykro,ze nie znalazł innego wyjścia.Widocznie nie kochał mnie na tyle,aby zostać ze mną.Wiele osób tłumaczy mi,że to on sam wybrał taka drogę,i nikt nie miał na to wpływu,moze tak było w rzeczywistości.Ale jak uporac sie z tymi natrętnymi myślami,które ciągle chodza mi po głowie.Może nie był ze mną szczęsliwy,moze chciał być sam,bo meczyło go już życie w małżeństwie,moze przestał mnie kochać?Ale odpowiedzialny człowiek bierze wtedy rozwód.Sama juz nie wiem jak kierować swoimi uczuciami,raz jestem na niego zła,ze zostawił mnie po 27 latach,innym razem jestem załamana,że było mu może tak zle,że wolał umrzeć,jeszcze innym razem czuję sie winna,za to ze ja żyje,rozmawiam z dziecmi,wnuczka,jego rodzicami.Myślę,ze w przypadku smierci samobójczej jest wiele watpliwosci i ciągle szukanie odpowiedzi dlaczego?A odpowiedzi nigdy nie znajdziemy.Pozdrawiam,trzymaj się dzielnie,i pamiętaj,że nie mamy wpływu na czyjąś decyzję.

4

.

5

mąż mnie tez zostawił z 2 dzieci małych 5 i 9 lat czemu zazdrość ogromna tez mam do siebie pretensje i ogromny zal tylko on nie chciał pomocy został ból smutek rozpacz wspomnienia które bolą bolą bardzo jestem świerza wdowa bo 2 miesiace ale na cmentarz biegam co 2 dzien kochałam go bardzo,dlaczego ludzie robia takie rzeczy nie patrzac na innych to jest jakas moja porazka zyciowa policja,poszukiwania,prokurator bo był tak bez myslny ze zrobił to jako nn masakra córka przed komunia psychiatra i leki nie pomagaja to wszystko wraca kazdej nocy jest ze mna nie umiem zyc dalej nawet dla naszych dzieci  juz chyba nawet nie chce nie mam sił juz nie

6 Ostatnio edytowany przez LapkaPandy (2012-02-13 07:00:09)

Jeżeli człowiek popełnia samobójstwo nie zawsze musi być egoistą sad Je zeli nie ma chorób psychicznych i długotrwałej depresji to często musi być tak zdesperowany, bez wyjścia i nie radzi sobie sad:(:(  Trzeba się pogodzić z faktem i nie pytać dlaczego bo się można wykończyć. Podjął taką decyzje, był dorosły; a na pewno się nie obwiniać...
Współczuje wszystkim ,którzy stracili w ten sposób kogoś bliskiego - jest to zupełnie inna utrata bliskiej osoby, która wymaga wiele pracy nad sobą żeby na nowo nauczyć się żyć dla siebie i dzieci.
Żal, pytanie dlaczego, oskarżanie pozostawi was w miejscu i coraz bardziej będziecie się załamywać.
Życzę Wszystkiego Dobrego
EDIT
Psychiatra, leki, terapie mają wspomóc te trudne chwile. Wewnętrznie trzeba się zbierać, samemu w sobie. Żaden człowiek, chemia, terapia tego za  was nie zrobią.

7

a ja się stale zastanawiam nad tym, czy samobójca to egoista, osoba, która od dawna nie widzi sensu życia czy nagle to wymyśliła, osoba pod wpływem psychotropów i dlaczego się decyduje nie istnieć ani chwili dłużej.
Trudno mi nie myśleć o tym, że rodzina ponosi jakąś odpowiedzialność, np.współmałżonek; w końcu samobójca nie wiedzieć czemu nie znalazł oparcia w partnerze, nie rozmawiali szczerze o życiu, o problemach? Nie obiecywali się wspierać? Hm.....

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samobójstwo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024