Czy wypadaa? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Czy wypadaa?

Witam was wszystkich wink Dwa miesiące temu rozstałam sie  z facetem, który był dla mnie bardzo wazny po roku zwiazku rzucil mnie. Rozpaczałam jednak w koncu zerwałam kontakt i stanełam na nogi.
Nie dawno poznałam na internecie faceta, którego znam z widzenia..mieszkamy w jednym miescie czesto widuje go na ulicy np. Ja mam 20 lat, on 24.
Napisał że mu sie podobam podczas rozmowy na internecie pozartowalismy troche i na tym sie skonczyło.
Dzisiaj widielismy sie chwile powiedzial do mnie wesolo  "Dzien dobry pani" odpowiedzialam, pozniej przechodząc mielismy dluzszy kontakt wzrokowy.
Jednak dzisiaj sie juz nie odezwal. Troche mi przykro z tego powodu..dlatego  jak myslicie wypada napisac pierwsza? I jeżeli tak to co napisac?
Czytam własnie ksiazke "Dlaczego mezczyzni kochaja zolzy", ktora przestrzega przed takim zachowaniem..przed zabieganiem o wzgledy facetow.
Jestem w kropce. Jak myslicie? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy wypadaa?

W naszym społeczeństwie powstał stereotyp iż to faceci powinni starać się o względy kobiet. To my powinniśmy robić ten pierwszy krok , trochę to nie logiczne no ale. A kobietka to nie może, bo nie wypada , przecież...
Moim zdaniem możesz śmiało do niego napisać, a wystarczyło by zwykłe i proste "Hej, co słychać" lub cokolwiek innego w tym rodzaju.

3

Dokładnie dlaczego ma nie wypadac? rozumiem pytac sie np czy facet za ciebie wyjdzie ale zwykłe hej:)nie przesadzaj napisz smiało^^moze chce sparawdzic czy ci zalezy smile

4

Co jest złego czy niewłaściwego w telefonie lub sms-ie do chłopaka? Przecież to normalny sposób porozumiewania się. Chyba, że chcesz pozować na XIX-wieczną panienkę z dobrego domu. Wówczas damie nie wypadało zrobić pierwszego kroku.

5

Właśnie ja i moja przyjaciółka mamy troche takie stereotypowe podejście, że to facet powinien robic wszystko aby zdobyc kobiete. Pewnie macie racje może czeka na moją inicjatywę. Dziękuje wink

6

Słonko91 napisał/a:

Właśnie ja i moja przyjaciółka mamy troche takie stereotypowe podejście, że to facet powinien robic wszystko aby zdobyc kobiete. Pewnie macie racje może czeka na moją inicjatywę. Dziękuje wink

Jeśli przez "facet powinien robić wszystko, aby zdobyć kobietę" rozumiesz wykonanie różnych działań, by zaciągnąć go do ołtarza, to daj sobie spokój. Wystraszysz chłopaka.

Może też być inna opcja: może on nie czeka na żadną inicjatywę z Twojej strony. Dowiesz się, gdy pogadasz z nim.

7

Nie no jestem zbyt młoda na ślub chcę sie pobawic poki co wink
Jeśli się trafi odpowiedni to liczę na stały związek, nie jestem desperatką aby nowo poznanego chłopaka ciągnac do ołtarza smile
Napisałam wiadomosc zobaczymy jak to bedzie i dziekuje smile

8

Powodzenia smile

9

ja bym napisała a co smile

10

Skoro już z Nim pisałaś,to napisz i dowiedz się dlaczego tak się dziwnie zachowuje.Daj Mu np.do zrozumienia,że chcesz mieć w Nim przyjaciela,móc z kim pogadać,wyżalić się itp.Zobaczysz co Ci odpowie.

11

Pod zadnym pozorem nie sluchaj sie kolezanki wyzej...

12

Dziewczyno, z doświadczeni powiem Ci, że jeśli masz w sobie tyle zaparcia, to nie odzywaj się do niego. Tylko pogarszasz swoją sytuację.

13

Pokaz ze znasz swoja wartosc i ze nie jestes latwa zdobycza czekaj na jego pierwszy krok. Faceci szaleja na punkcie dziewczat tajemniczych i trudno dostepnych.

14

Dziękuje bardzo za odpowiedzi wink ten post dodałam dawno temu..napisałam troche sie pokolegowalismy jednak to nie to;P szczerze mówiąc już o nim zapomniałam a te wasze odpowiedzi mi przypomniały tamtą sytuację. I tak jeszcze raz dzięki za zainteresowanie. Wiem, że można liczyc tutaj na ludzi w razie problemów smile

15

Slonko9812321, zadalem sobie trud zalozenia tutaj konta, tylko po to, zeby dac Ci odpowiedz. W relacjach damsko-meskich nie ma rzeczy, ktorych nie wypada. Wazne, zeby dwie strony odbieraly swoje zachowania tak samo. Polecam film Allena "Whatever works". Zycie jest zbyt krotkie, zeby zadawac sobie niepotrzebne pytania.
Ja rowniez jestem niewybaczalnie inteligentny i zatrwazajaco przystojny. Zdazylem porzadnie zranic w swoim krotkim zyciu juz 2 dziewczyny. Na swoje pocieszenie moge powiedziec, ze nie potrafię oszukiwac a wizja nieudanego zwiazku przeraza mnie bardziej niz moją pierwsza dziewczynę pajaki.

To co trzeba robic to zyc. Miec swoje pasje. Nie czekac na tego jedynego, robic swoje. On w koncu sie pojawi a jak sie nie pojawi to znaczy, ze nie warto bylo czekac.
Dla rownowagi dodam, ze ja tez mam problem. Otoz wiele godzin przegadanych z Mama, Babcia i Siostra powoduje, ze szybko potrafie ocenic dziewczyne. W praktyce oznacza to, ze na razie nie skreslilem w swoim zyciu jeszcze tylko 3 wyzej wspomnianych kobiet.

Pozdrawiam i zycze powodzenia. Pamietajcie drogie Damy, ze czego by Wam faceci nie opowiadali prawda jest ogolnie znana - do 25 roku zycia dązą do jednego. Pisze to radosnie podskakujac palcami, bo za 6 miesiecy skoncze 25 lat!

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024