schodząca skóra po opalaniu i plamy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » schodząca skóra po opalaniu i plamy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: schodząca skóra po opalaniu i plamy.

Jak w temacie
Pojechałam nad morze trafiła mi się piękna pogoda.
Raz zapomniałam posmarować się kremem z filtrem późnij już smarowałam kilka razy w ciągu opalania.
Nie spiekłam się na czerwono ale na taki brąz z lekkim odcieniem czerwieni. Ogólnie mam jasną opaleniznę nie opalam się na ciemny brąz a raczej na taki brzoskwiniowy słoneczny kolor.
Skóra mnie piekła ale tylko w niektórych miejscach, cześć pleców, ramiona. Nogi jak zawsze wolno się opalały. Twarz mi się też trochę spiekła, najbardziej kawałek czoła. I tu zaczynam sedno sprawy.
Zaczęła mi schodzić lekko skóra z twarzy z tego kawałka, zeszła i plamki były prawie niewidoczne i i już wszystko jest wyrównane skóra miękka ładna opalona.
Ale gorzej z ramionami i plecami. To widoczne miejsca (basen czy nawet bluzki na ramiączka. Skóra schodzi ogromnymi płatami. Złuszczam ją w kąpieli, kąpię się w nawilżającym żelu ścieram miękką gąbką wszystko z pleców i ramion i po części rąk, ale zostają plamy, jaśniejsze niż reszta, skóra nie schodzi równomiernie. Pal licho etap przejściowy jakoś to zdzierżę, ale co z plamami za jakiś czas Czy to się wyrówna??? (kiedyś jak schodziła mi skóra to jakoś tak inaczej łuszczyła się ale nie płatami więc nie było widać plam a teraz coś takiego)
Co mam zrobić, czy te plamy znikną i się to wyrówna....

A i jeszcze jedno, ta skóra pod spodem jaśniejsza piecze, jest delikatna jak ją dotykam to mam lekki dyskomfort? czy to może znaczyć że nabierze jeszcze koloru i będę w miare jednolicie opalona?

Błagam dziewczyny pomóżcie.

Wiem wiem, jak wychodzi się na słońce nie powinno się zapominać, ale tak wyszło, nic nie poradzę. Zresztą twarz zawsze smarowana a tak jak mówiłam też była z nią akcja.

pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: schodząca skóra po opalaniu i plamy.

Szczerze, to mi nigdy skóra nie schodziła, mam ciemną karnację i nie opalam się na czerwono ani nic w tym stylu. Ale widziałam jak mama kiedyś siostrę smarowała jakimś kefirem z lodówki, trochę to pieczenie złagodziło... Ale mi to się wydaje, że kolor skóry się wyrówna jak Ci to zejdzie, tylko musisz poczekać

3

Kami90- mam dokłądnie taką skórę jak Ty i identycznie się opala. I tez schodziła mi płatami- tą jasną skórkę, która się wyłania spod płatów możesz spokojnie popsikać Panthenolem, przyniesie ulgę. Kolor się wyrówna, ale potrzeba na to czasu. Najlepiej posmaruj plecki balsamem bronzującym, póki co. A jeśli zdarza Ci się zapomnieć o kremie do opalania to wieczorem profilaktycznie też możesz użyć panthenolu.

4

Myślę że najważniejsze to teraz nawilżać skórę. Może warto pójść do apteki po jakiś kosmetyk na poparzenia. Posmarować? najpierw tym, następnie kupić coś nawilżającego po opalaniu i utrzymującego opaleniznę. Musisz bardzo nawilżać skórę bo inaczej płaty skóry będą Ci cały czas odchodzić. Moim zdaniem w tej sytuacji warto zainwestować w naprawdę dobre kosmetyki no i  oczywiście wybrać odpowiedni doi tego na czym bardziej Ci zależy. Czy wolisz być brązowa czy nie cierpieć .. Na pewno coś pomoże smile

5

Dzięki za odpowiedzi.
Kosmetyki na oparzenia to już nie potrzebne bo już opalenizna nie piecze tylko skóra schodzi, a teraz potrzeba czasu żeby zeszła wszędzie gdzie było opalone tak mocno i na wyrównanie koloru. Najgorsza jest ta delikatna skóra pod spodem bo są miejsca gdzie jest czerwona i piecze.
Wczoraj użyłam pilingu żeby dalej tą skórę złuszczać i już całkiem dużo zeszło. Teraz tak będę robić codziennie, oczywiście cała się nawilżam balsamem (jonson& jonson nawilżanie 24h)
Z balsamu brązującego nie skorzystam
i dziękuje za pocieszenie że koloryt się wyrówna bo to dla mnie najważniejsze w tym momencie.

Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pomysły na to, czy jakieś informację to będę wdzięczna za odpowiedzi
pozdrawiam

6

No cóż miałam podobną przygodę. Najważniejsze by mocno skórę nawilżać. Ja na samym początku położyłam jeszcze kefir ale i tak plackami skóra schodziła. Jak dziecko....

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » schodząca skóra po opalaniu i plamy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024