proszę o rade! tarczyca alergia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » proszę o rade! tarczyca alergia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez mysia111 (2011-08-06 12:08:34)

Temat: proszę o rade! tarczyca alergia?

witam dziewczyny:)
Mam problem i chcialabym się Was poradzić. Otóż od roku codziennie rano gdy wstaję z łóżka mam opuchnięte powieki nos usta . oko jest małe i opuchnięte po 5 godzinach wraca do normy. W powiekach mam jakby jakiś płyn. Jest to dla mnie bardzo krępujący problem szczegolnie w kontaktach towarzyskich.Gdy jest jakas sytuacja kiedy płaczę śluzówki są wtedy bardzo wrażliwe natychmiast puchnę i na drugi dzien wyglądam okropnie jak potwór jakiś. Psuje mi to humor codziennie. Poszlam wiec do lekarza rodzinnego ktory skierowal mnie do alergologa. Zrobilam testy wyszlo ze mam uczulenie na kota i psa ale gdy bawię się ze zwierzakami nic mi nie jest a rano powtarza sie ten sam problem nigdy w ciagu dnia. Oddalam wiec kotka w inne rece i jest znaczna poprawa. Zażywam też leki na alergie ale mimo to mam wątpliwości czy to napewno alergia. Czy to może być tarczyca? nie robiłam badań ale często jestem zmęczona bardzo senna potrzebue 10godz snu mam bolesne obfite miesiaczki wypadają mi włosy. Czy ktoś z chorą tarczycą ma taki problem z obrzękami twarzy? z góry dziekuje!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: proszę o rade! tarczyca alergia?

Witaj,
możesz zrobić badania na tarczycę ( badania podstawowe , zleca lekarz pierwszego kontaktu ).
Moja 15 letnia córka ma tarczycę , też zauważylam że coś nie tak  jak zaczęły jej strasznie wypadać włosy , teraz bierze tabletki i jest wszystko w porządku, moja mam też jest posiadaczką tarczycy ( nie jest tak strasznie jak się bierze regularnie leki )  i ma problemy z oczami właśnie rano puchnie , zrób badania i wtedy zobaczysz co dalej czy szukać przyczyny gdzieś dalej czy przyczyna leży właśnie tutaj,
daj znać jak zrobisz wyniki 
powodzenia

3

Odp: proszę o rade! tarczyca alergia?

Tak. Zrób badania na tarczycę, być może to jest to. Moja koleżanka ma nadczynność...w ogóle źle pracuje jej tarczyca i też często od rana jest opuchnięta. Mi też się ostatnio to zdarza. No i zmęczenie to kolejny objaw.....

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » proszę o rade! tarczyca alergia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024