Witam. Mam pewną zagwozdkę. Otóż od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym, czy by nie zacząć stosować globulek. Od dłuższego czasu stosujemy z mężem stosunek przerywany - wiem, to żadna metoda antykoncepcji, ale mam wady w budowie układu rozrodczego i ciąża w moim przypadku graniczy z cudem (jeden taki cud się zdarzył
). Tyle że dla świętego spokoju myslę o tych globulkach. Problem w tym, że mam przegrodę w pochwie (taką totalną z góry na dół, mam dwie szyjki macicy) i tak się zastanawiam, czy będę musiała używać dwóch naraz ? Do lekarza nie mam czasu iść
jak myślicie ?
To dość specyficzny problem. Myślę, że najlepiej byłoby zapytać właśnie lekarza
Do lekarza nie mam czasu iść
Jak to nie masz czasu iść? Wiele placówek jest czynnych w godzinach 7-21, więc nie wierzę, że nie masz pół godziny czasu w ciągu dnia by zadbać o własne zdrowie. Czyli co, do ginekologa regularnie nie chodzisz? Przecież powinnaś go odwiedzać co najmniej raz na pół roku.
Myślę podobnie jak Bożena, że jest to na tyle specyficzny przypadek (ja nawet nigdy o czymś takim nie słyszałam, szczerze powiedziawszy), że wątpię, byś znalazła tu odpowiedź, na której mogłabyś polegać.