dlaczego w każdym związku szybko się nudzę???? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dlaczego w każdym związku szybko się nudzę????

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: dlaczego w każdym związku szybko się nudzę????

mam taki malutki problem...na prawdę nie mam z kim o tym porozmawiać, a sama już nie daję rady:(
zastanawiam się dlaczego jak tylko poznam chłopaka, to na początku wydaje się super...jestem podekscytowana każdym spotkaniem, każdym dotknięciem, rozmową....a z czasem, kiedy zaczynamy się zbliżać do siebie, poznawać się nagle zaczynam myśleć, że związki są nie dla mnie....szybko nudzę się, ciągle mi coś nie odpowiada, denerwują mnie różne rzeczy...najgorsze jest to, że w każdym związku czuję się jak mężczyzna - to ja muszę być silna, odpowiedzialna, rozważna, to ja muszę o wszystkim myśleć....7 miesięcy temu poznałam chłopaka. Jest starszy ode mnie o 4 lata i myślałam, że tym razem to jest to....jednak historia lubi się powtarzać:( znowu mam dosyć....boję się samotności ale wolę być sama, jeśli ma tak być...jestem jego pierwszą dziewczyną i być może nie wie jak zachowywać się w związku, ale prawie wszystko muszę mu mówić....niczego sam się nie domyśli....kilka razy mieliśmy już poważne rozmowy, było dobrze przez chwilę...potem to samo...a ja czuję, że znowu nie mogę pozwolić sobie na bycie bezsilną kobietą, o którą zawalczy o zatroszczy się jej ukochany...mam już dosyć...płakać mi się chce z tego wszystkiego...czy jestem jakaś dziwna??? czy nie nadaję się do żadnego związku???? dlaczego tak szybko nudzę się, mimo, że czuję, że kocham????dlaczego zawsze przyciągam mężczyzn, którymi to ja muszę się opiekować????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dlaczego w każdym związku szybko się nudzę????

Ile masz lat? 18? 20?

Jak dla mnie to nie dojrzałaś jeszcze do związku.

no właśnie chodzi o to, że mam 23 lata...i na prawdę dużo przeżyłam już i mam za sobą wiele nieudanych związków...nie dojrzałam??? a mężczyźni z którymi byłam dojrzali??? czy to wszystko polega na tym, że kobieta ma się martwić o wszytsko, a facet chodzi zadowolony????mój obecny nawet nie zrobił sobie prawka i nie planuje bo boi się że kogoś przejedzie!!! a ja mimo,że mam prawko, nie mogę póki co jeździć ze względu na stan zdrowia....

4

Najdłuższy związek ? w jakim byłaś ?
czego ma się domyślać ?

najdłuższy związek trwał 3 lata...ale też nie wyszło...nie czułam się przy nim bezpieczna...zrozumiałam to z czasem...ciągle się rozstawaliśmy, po czym obiecywał, że się poprawi..wracaliśmy do siebie i ciągle to samo...więc dałam sobie spokój...
czego ma się domyślać??? tego, że miło byłoby mi usłyszeć z jego ust jakiś komplement...że chciała bym czuć się jak kobieta przy nim a nie jak mężczyzna, który musi martwić się o wszystko..planować, co robić itp....ja mu to wiele razy mówiłam, a i tak nic z tego..on już taki jest i nie zmieni tego...nawet nie potrafi stanąć w mojej obronie...i nie chodzi tu o bicie się itp., tylko, gdy ktoś powie o mnie coś złego, to żeby w jakiś sposób zareagował....a on ma taki charakter, że ludzie mogą sobie mówić co chcą, bo mają do tego prawo...czyli przekładając to po mojemu "niech Cię obgadują, a Ty musisz się z tym pogodzić...przecież ja nic na to nie poradzę"....tylko że tu chodzi o jakiekolwiek wsparcie, wyrozumiałość...na początku był zupełnie inny....chcociaż powtarza mi że mnie kocha najmocniej na świecie to są to tylko słowa....czyny są zupełnie inne....
....

6

truskaweczka2701 napisał/a:

nawet nie potrafi stanąć w mojej obronie...i nie chodzi tu o bicie się itp., tylko, gdy ktoś powie o mnie coś złego, to żeby w jakiś sposób zareagował....a on ma taki charakter, że ludzie mogą sobie mówić co chcą, bo mają do tego prawo...czyli przekładając to po mojemu "niech Cię obgadują, a Ty musisz się z tym pogodzić...przecież ja nic na to nie poradzę"
....

No właśnie, jak nie potrafi to co poradzi???? Moze nalezy do tych osób które nie potrafia sie "pienić"??? przekonywująco narzucać swej woli i zdania innym? ma słabszą psychike i tyle. To chyba lepiej zlekcewarzyć niż robić z siebie pośmiewisko. Nie zmieni swojej osobowości choćby nie wiem co robił bo to rzecz niezmienna. Wiem o tym bardzo dobrze (nie bede wchodził w szczegóły) Taki własnie jest i taki będzie. No tak mi sie wydaje. Teraz rzecz w tym jak bardzo dla Ciebie jest to ważne, czy mieści sie to w granicach Twojej tolerancji czy za nie wykracza. Bo wiadomo że ideałów nie ma ale jeśli wady wykraczają poza te granice to chyba nic ze związku. Choć rzecz jasna życze Wam jak najlepiej! pozdro.

7

Hm, z Twojego opisu uważam, że wchodzisz po prostu w związki z nieodpowiednimi mężczyznami.
Nie widzisz od razu, że są niezdecydowani, takie 'ciepłe kluchy'? Oczywiście, że tacy faceci zazwyczaj nudzą, chcemy kogoś, kto będzie nas kochał, lecz także będzie umiał podejmować samodzielnie, męskie decyzje.
Teraz chyba już wiesz jakiego typu facetów unikać ?

fort napisał/a:

nawet nie potrafi stanąć w mojej obronie...i nie chodzi tu o bicie się itp., tylko, gdy ktoś powie o mnie coś złego, to żeby w jakiś sposób zareagował....a on ma taki charakter, że ludzie mogą sobie mówić co chcą, bo mają do tego prawo...czyli przekładając to po mojemu "niech Cię obgadują, a Ty musisz się z tym pogodzić...przecież ja nic na to nie poradzę"
....

No właśnie, jak nie potrafi to co poradzi???? Moze nalezy do tych osób które nie potrafia sie "pienić"??? przekonywująco narzucać swej woli i zdania innym? ma słabszą psychike i tyle. To chyba lepiej zlekcewarzyć niż robić z siebie pośmiewisko. Nie zmieni swojej osobowości choćby nie wiem co robił bo to rzecz niezmienna. Wiem o tym bardzo dobrze (nie bede wchodził w szczegóły) Taki własnie jest i taki będzie. No tak mi sie wydaje. Teraz rzecz w tym jak bardzo dla Ciebie jest to ważne, czy mieści sie to w granicach Twojej tolerancji czy za nie wykracza. Bo wiadomo że ideałów nie ma ale jeśli wady wykraczają poza te granice to chyba nic ze związku. Choć rzecz jasna życze Wam jak najlepiej! pozdro.

No dobrze, ale mi nie chodzi od razu o pienienie się...po prostu wystarczyło by zwykłe "nie mów tak", "jestem innego zdania i wolę, żebyś nie obrażał mojej dziewczyny"...masz rację...tu chodzi o to ile ja potrafię zaakceptować....ale zawsze wyobrażałam sobie, że moj ukochany będzie mnie bronił, tak żebym czuła jego oddanie....żebym czuła,że jestem dla niego ważna, że mogę na nim polegać w każdej sytuacji....czasami czuję się tak źle z tym wszystkim, że mam głupie myśli....jak mówię mu o tym wszystkim, to twierdz, że za dużo myślę...jak nie mówię, to pyta się, dlaczego z przyjaciółką mogę rozmawiać a z nim nie...masakra...

truskaweczka19 napisał/a:

Hm, z Twojego opisu uważam, że wchodzisz po prostu w związki z nieodpowiednimi mężczyznami.
Nie widzisz od razu, że są niezdecydowani, takie 'ciepłe kluchy'? Oczywiście, że tacy faceci zazwyczaj nudzą, chcemy kogoś, kto będzie nas kochał, lecz także będzie umiał podejmować samodzielnie, męskie decyzje.
Teraz chyba już wiesz jakiego typu facetów unikać ?

ale co ja mam w takiej sytuacji zrobić??? mam go zostawić??? nie wiem sama...myśl o tym jakoś nie daje mi spokoju...myślałam kilka razy o tym, żeby rozstać się, ale nie miałam odwagi....boję się, że może on jest tym jedynym i będę żałować...to wszystko już tak daleko zaszło...mimo wszystko kocham go....zawsze uważałam, że jeśli ma się problemy, to trzeba ze sobą rozmawiać...i my rozmawiamy...mówię mu o wszystkim, co mi przeszkadza, o tym co mnie denerwuje....ale kończy się zawsze tym, że obiecuje, że to się zmieni, że będzie inny....i jest inny przez tydzień...potem zapomina i znowu to samo....a ja na prawdę myślałam, że tym razem mi się uda..nie chcę go zostawiać...na prawdę daje mi dużo uczucia i wiem, że mnie kocha....czy to możliwe, że za dużo wymagam?? może po prostu powinnam zaakceptować to, że nigdy nie stanie w mojej obronie, że pozwoli ludziom mówić o mnie źle, nawet wtedy kiedy on jest w pobliżu??? może poczekać jeszcze trochę i zobaczyć jak to się wszystko poukłada??? może to przez to, że nie miał nigdy dziewczyny??

10

kończy się zawsze tym, że obiecuje, że to się zmieni, że będzie inny....i jest inny przez tydzień...potem zapomina i znowu to samo

Wiesz, ja myśle że nie zapomina tylko stara sie być kims innym, kim nie jest a kim Ty chciałabyś aby był a tego na dłuższą mete sie nie da, nie da sie być kims innym niż sie jest. Ja to podciągne troche dalej dla przykładu: weźmy faceta który był w szkole bity. Bo był słabszy, bo sie bał innych, nie potrafił "oddać". No taką przepraszam za określenie kluche do potęgi. Taki ktoś w dorosłym życiu wciąż będzie taki sam!!!! może udawać Bruce Lee ale gdy przyjdzie co do czego, zostanie napadnięty, to historia sie powtórzy, dostanie wp...ol jak klucha. Bo on już taki jest!!!!!. Na tym to polega. Tak myśle. Pozdro!

fort napisał/a:

kończy się zawsze tym, że obiecuje, że to się zmieni, że będzie inny....i jest inny przez tydzień...potem zapomina i znowu to samo

Wiesz, ja myśle że nie zapomina tylko stara sie być kims innym, kim nie jest a kim Ty chciałabyś aby był a tego na dłuższą mete sie nie da, nie da sie być kims innym niż sie jest. Ja to podciągne troche dalej dla przykładu: weźmy faceta który był w szkole bity. Bo był słabszy, bo sie bał innych, nie potrafił "oddać". No taką przepraszam za określenie kluche do potęgi. Taki ktoś w dorosłym życiu wciąż będzie taki sam!!!! może udawać Bruce Lee ale gdy przyjdzie co do czego, zostanie napadnięty, to historia sie powtórzy, dostanie wp...ol jak klucha. Bo on już taki jest!!!!!. Na tym to polega. Tak myśle. Pozdro!

czyli co w takiej sytuacji??najlepiej nic nie robić? mam sie pogodzić z tym, że to ja zawsze jestem mężczyzną w związku??? chciałbyś, żeby Twoja kobieta czuła, że nie może na Ciebie liczyć w każdej sytuacji?żeby wolała sama podejmować decyzje, bo i tak wie, że Ty jej nie pomożesz?? żeby to ona czuła, że musi się o Ciebie martwić i troszczyć, żeby to ona stawała w Twojej obronie??

12

czyli co w takiej sytuacji??najlepiej nic nie robić? mam sie pogodzić z tym, że to ja zawsze jestem mężczyzną w związku???

Naprawde nie mam pojęcia jak Ci pomóc, co poradzić. Po prostu wydaje mi sie że chłop już taki jest, no bo trudno myśleć że np za rok nagle będzie Cie bardzo ciekawił i umiał innym coś odpowiadać. Na spokojnie musisz sobie to przemyśleć i sama podjąć decyzje co robić. Może zrobić taki bilans na dwie kolumny: w lewej co jest w nim dobrego, zalety a w prawej co złego, jego wady. 
Taki jest ten swiat zafajdany ze czasami nic nie wiadomo. Ja troche faceta w obrone wezme no bo jak pisałem każdy ma wady więc trudno by on czy ktokolwiek inny był doskonały na każdą okazje (wiadomo, jeden gotować nie umie, inny gwoździ wbijać, inny auta naprawić a inny podjąć decyzje:-) ale wybór co zrobić należy do Ciebie.

"chciałbyś, żeby Twoja kobieta czuła, że nie może na Ciebie liczyć w każdej sytuacji?żeby wolała sama podejmować decyzje, bo i tak wie, że Ty jej nie pomożesz?? żeby to ona czuła, że musi się o Ciebie martwić i troszczyć, żeby to ona stawała w Twojej obronie??"
No pewnie że nie dlatego nie mam kobiety:-) W pewnym sesie dotyka mnie ten problem niestety.
Trzym sie:-)

fort napisał/a:

czyli co w takiej sytuacji??najlepiej nic nie robić? mam sie pogodzić z tym, że to ja zawsze jestem mężczyzną w związku???

Naprawde nie mam pojęcia jak Ci pomóc, co poradzić. Po prostu wydaje mi sie że chłop już taki jest, no bo trudno myśleć że np za rok nagle będzie Cie bardzo ciekawił i umiał innym coś odpowiadać. Na spokojnie musisz sobie to przemyśleć i sama podjąć decyzje co robić. Może zrobić taki bilans na dwie kolumny: w lewej co jest w nim dobrego, zalety a w prawej co złego, jego wady. 
Taki jest ten swiat zafajdany ze czasami nic nie wiadomo. Ja troche faceta w obrone wezme no bo jak pisałem każdy ma wady więc trudno by on czy ktokolwiek inny był doskonały na każdą okazje (wiadomo, jeden gotować nie umie, inny gwoździ wbijać, inny auta naprawić a inny podjąć decyzje:-) ale wybór co zrobić należy do Ciebie.

"chciałbyś, żeby Twoja kobieta czuła, że nie może na Ciebie liczyć w każdej sytuacji?żeby wolała sama podejmować decyzje, bo i tak wie, że Ty jej nie pomożesz?? żeby to ona czuła, że musi się o Ciebie martwić i troszczyć, żeby to ona stawała w Twojej obronie??"
No pewnie że nie dlatego nie mam kobiety:-) W pewnym sesie dotyka mnie ten problem niestety.
Trzym sie:-)

widzę, że mimo, że jesteś facetem, to jednak troszkę mnie rozumiesz....ja jednak na prawdę nie oczekuję wiele, jak tylko trochę czułości i zainteresowania....poczucia bezpieczeństwa...ale może żądam zbyt wiele i to przekracza jego możliwości..przerasta go....a może wszystko przez to, że sama sobie wyszukuję problemy, zamiast cieszyć się z tego, co mam....tylko to takie ciężkie pogodzić się z rzeczywistością....w każdym bądź razie dziękuję Ci za to, że w ogóle zechciałeś ze mną porozmawiać....dałeś mi spojrzenie na tą sytuację męskim okiem...dobranoc:)

14 Ostatnio edytowany przez agau (2011-08-03 08:48:45)

Nie czytałam odpowiedzi pod wątkiem, ale wydaje mi się, że to nie jest kwestia braku dojrzałości do miłości, do związku. Raczej chodzi tu o kwestie osobowościowe. Z tego, co piszesz można wnioskować, jesteś pewna siebie i raczej przy tobie nie można się nudzić, a wybierasz facetów cichych i nieśmiałych, i chyba tutaj tkwi problem, zły dobór partnera. Na początku jest fajnie, ponieważ jest to faza zauroczenia i wszelkie cechy czy charakteru, czy osobowości są wybielane. Wydaje mi się, że potrzebujesz czasu i pamiętaj, nic na siłę, w końcu pojawi się ten, dla którego "zwariujesz" na maksa. Pozdrawiam smile

15

no, ona zwiariuje ale pozna akurat osobe podobna do siebie i... nikt nie lubi marud, i prawdopodobnie on sie nia znudzi, taka karma wink mi sie zdaje ze kolezanka ma jakis urojony typ mezczyzny w glowie i slepo szuka wlasnie tego jedynego, moze znajdzie, a moze bedzie szukac do 60. ;p

NieInteresujSie napisał/a:

no, ona zwiariuje ale pozna akurat osobe podobna do siebie i... nikt nie lubi marud, i prawdopodobnie on sie nia znudzi, taka karma wink mi sie zdaje ze kolezanka ma jakis urojony typ mezczyzny w glowie i slepo szuka wlasnie tego jedynego, moze znajdzie, a moze bedzie szukac do 60. ;p

tu nie chodzi, że ja mam jakiś urojony typ faceta....po prostu w związku bardzo dużo z siebie daję..dla faceta jestem w stanie zrobić wszystko, nie ma rzeczy niemożliwych...i bardzo boli mnie kiedy okazuje się, że tylko ja taka jestem...żę tylko ja potrafię tak dużo z siebie dać, a z drugiej strony jest luz blues... koleżanka agau ma rację...mam silną osobowość, jestem wesoła, mam milion pomysłów na minutę i jak dotąd nikt nie powiedział, że można się przy mnie nudzić...mój chłopak mówi, że podobam mu się taka, jaka jestem, mimo, że jak każda kobieta zdarza mi się marudzić:P:P
będąc z nim na prawdę nie myślę, że to nie jest ideała, czy coś w tym stylu...wiem, że ideałów nie ma....chciałabym tylko wreszcie czuć, że mogę np. pozwolić sobie na chwilę słabości...bezsilności...bycie ciągle "mózgiem związku" nieco męczy....

17

Czytając Twój temat zgadzam się z opiniami, że najprawdopodobniej trafiłaś na niewłaściwy typ mężczyzny. On już się nie zmieni - taki jest po prostu i tyle... Teraz kwestia jest tego typu czy Ty zaakceptujesz taki stan rzeczy, że będziesz ciągle musiała być "mózgiem związku", jak to określiłaś, czy będzie Ci to ciągle doskwierać i męczyć. Musisz faktycznie poważnie przemyśleć czy chcesz wiązać swoją przyszłość z kimś kto nie do końca pasuje do Ciebie pod względem charakteru.

Rozumiem w pewnym sensie Twoje rozterki, bo sama byłam kiedyś w podobnej sytuacji z tym, że ja spotykałam się tylko z podobnym typem faceta, a nie byłam z nim w związku. Nie wiem czy nie stanął by w mojej obronie, bo nigdy takiej sytuacji nie miałam, ale też zawsze ja wszystko planowałam, co będziemy robić, gdzie pojedziemy, nawet co zjemy.. Też czułam, że to ja jestem facetem, a nie on hehe I faktycznie na dłuższą metę okazało się to strasznie męczące dla mnie. Jak to się popularnie mówi "niedopasowanie" charakterów wink Czasami przeciwieństwa się przyciągają i się uzupełniają, ale czasami są trudne do pogodzenia w codziennym życiu...

18

Truskaweczko doskonale Cię rozumiem, jeszcze jakiś czas temu miałam podobne dylematy, że się szybko nudzę, nie nadaje do związków itp, fakt do pewnych rzeczy musiałam dojrzeć, zrozumieć czego oczekuje od życia i od związku.
Kobiety o silnym charakterze, samodzielne i zaradne niestety często przyciągają ciapowatych facetów którzy potrzebują czegoś pomiędzy dziewczyna a mamusią, kobiety która za nich pomyśli, za nich się o wszystko postara i podejmie ważniejsze decyzje.
Ja potrzebowałam faceta który uszanuje moją niezależność ale jednocześnie da mi poczucie wsparcia i bezpieczeństwa, tak żebym w chwilach słabości mogła się poczuć jak mała bezbronna dziewczynka i będę wiedziała że on się mną zaopiekuje. W każdym poprzednim związku to ja musiałam nosić spodnie i po paru miesiącach zawsze mnie to męczyło.
W końcu trafiłam na kogoś przy kim nie mam dylematów typu "kocham go ale męczę się w tym związku". Nie ma ideałów ale tak jak ktoś już pisał wcześniej są wady które da się zaakceptować i są takie których się nie da.
Może to trochę egoistyczne ale zawsze patrzyłam na to czy ja jestem w związku szczęśliwa, czy mi z danym facetem jest dobrze, w przeciwnym razie wiedziałam że długo to nie pociągnie, nie mówię że związek nie wymaga kompromisów i poświęceń, ale myślę że nie ma co robić z siebie męczennicy, nie na tym moim zdaniem polega miłość.

19

Spotykasz może nie takich kolesi, jakich byś chciała. Brakuje "tego czegoś" i czar pryska.

kluszczanka napisał/a:

Truskaweczko doskonale Cię rozumiem, jeszcze jakiś czas temu miałam podobne dylematy, że się szybko nudzę, nie nadaje do związków itp, fakt do pewnych rzeczy musiałam dojrzeć, zrozumieć czego oczekuje od życia i od związku.
Kobiety o silnym charakterze, samodzielne i zaradne niestety często przyciągają ciapowatych facetów którzy potrzebują czegoś pomiędzy dziewczyna a mamusią, kobiety która za nich pomyśli, za nich się o wszystko postara i podejmie ważniejsze decyzje.
Ja potrzebowałam faceta który uszanuje moją niezależność ale jednocześnie da mi poczucie wsparcia i bezpieczeństwa, tak żebym w chwilach słabości mogła się poczuć jak mała bezbronna dziewczynka i będę wiedziała że on się mną zaopiekuje.

no dokładnie tak się czuję..tego mi potrzeba, żebym mogła poczuć się czasem jak bezbronna dziewczynka....nie wiem, jak to dalej pójdzie...wczoraj znowu miałam z nim poważną rozmowę...powiedział, że nikt nie jest idealny..że kocha mnie ale po prostu nie zawsze potrafi odnaleźć się we wszystkich sytuacjach....zobaczymy, jak to dalej będzie....nie nastawiam się już na nic...czas pokaże...

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dlaczego w każdym związku szybko się nudzę????

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024