Wyprucie z uczuć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Wyprucie z uczuć

Drogie kobietki, nie mam juz zielonego pojęcia co z Nim zrobić, jak mu pomóc. Nasz związek zaczęliśmy bardzo szybko, ale wyszło to z jego inicjatywy. Mimo wszystko tak naprawdę byliśmy parą po miesiącu zwykłego chodzenia za rękę. Przede mną był w okresie a 'la wegetacji po byciu zakochanym w wyobrażeniu o pewnej dziewczynie, która dała mu kosza. Stał się wypruty z uczuć. Niestety to trwa nadal. Czuje się jakby obserwował życie, a go nie przeżywal. Zależy mu na mnie, w kółko mi to powtarza i wierzę mu, bo co innego by go przy mnie trzymało? Wszystko jest ok, ale naprawdę nie wiem jak mu pomóc. Ma całą serię blokad. Nie kocha tamtej dziewczyny, nic go już do niej nie ciągnie. Jedyne co pozostało to..no właśnie. Niewiele jeśli chodzi o uczucia..
Jakieś pomysły?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyprucie z uczuć

Witaj.
Myślę, że może być tak, iż traktuje Cię zastępczo, a Ty bierzesz to za miłość z jego strony.

Poza tym piszesz, że jest " wypruty z uczuć", więc ten jego stan jakoś mi nie koresponduje z deklarowanymi uczuciami do Ciebie, raczej z "żałobą " po poprzednim związku. A Ty bardzo zaangażowałaś się w tą znajomość.

Piszesz, że ma całą serię blokad, więc może napisz coś więcej, w czym i z czym, objawiają się te problemy.

Pozdrawiam.

3

żyworódka napisał/a:

Myślę, że może być tak, iż traktuje Cię zastępczo, a Ty bierzesz to za miłość z jego strony.

Zgadzam się, tak może być, miałam już kiedyś podobną sytuację, ale faktem było iż nie byliśmy parą. Mówił, że nie możemy być razem bo on jest po trzyletnim związku i nie chce się wiązać. Zachowywaliśmy się jak para... Nawet mówił, że mnie kocha.
Ale jak to się później okazało... Kochał mnie tylko jak przyjaciółkę a ja byłam głupia, że mu we wszystko tak wierzyłam bo okazał się dupkiem... Ale wiesz co? On teraz tego żałuje, jak to stwierdził "żałuję, że nam nie wyszło"
Tak więc... Możesz być tylko dla niego "lekiem"...

4

żyworódka napisał/a:

Witaj.

Poza tym piszesz, że jest " wypruty z uczuć", więc ten jego stan jakoś mi nie koresponduje z deklarowanymi uczuciami do Ciebie, raczej z "żałobą " po poprzednim związku. A Ty bardzo zaangażowałaś się w tą znajomość.

Piszesz, że ma całą serię blokad, więc może napisz coś więcej, w czym i z czym, objawiają się te problemy.

Pozdrawiam.

Nic dodać nic ując. Zgadzam się z wypowiedzią w 100%.

Niestety osoby, ktore wlasnie zakonczyly zwiazek, czesto po krotkim czasie zdaja sobie sprawe z tego, ze czuja sie samotnie i czegos im w zyciu brakuje. Dlatego szukaja kontaktu z innym czlowiek, by zapelnic ta pustke, pozostawiona przez ex partnera. Mysle, ze w Twoim wypadku bylo tak samo, dlatego on nie potrafi poczuc czegos do Ciebie. Moze gdybyscie sie spotkali wczesniej, lub duzo pozniej wszystko wygladaloby inaczej. Takie osoby maja kogos, poniewaz chca sobie udowodnic, ze dalej sie podobaja i w sumie nic nie stracili rozstajac sie. On jeszcze nie zdazyl sie otrzasnac i pewnie sam nie wie co ma robic, bo nie jest gotowy na zwiazek, ale moze boi sie, ze nim do tego dojdzie straci Cie i juz nigdy nie wrocisz, wiec bezsensu trwa w tym meczac nie tylko siebie, ale i Ciebie co jest jeszcze gorsze. Moza zapytaj go o to? Pozdrawiam.

6

Nie tak ostro, dziewczyny! Rozmawiałam z nim dziś ponownie na ten temat. Jest już znacznie lepiej i nic nie zapowiada tego, o czym Wy, szanowne kobietki, mówiłyście.:)

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024