Jak się przełamać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak się przełamać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Jak się przełamać?

Chciałabym opowiedzieć o swoim problemie. Zacznę od tego, że jestem typową introwertyczką, osobą trochę nieśmiałą, ciężko mi odrazu zaufać ludziom, jednak nie izoluję się zupełnie smile, jestem ostrożna itp, ale za to lubię słuchać innych, pomagać im, maksymalnie ,,otwieram się" tylko na nielicznych ludzi. Od jakiegoś czasu spotykam się z chłopakiem (jest dla mnie kimś więcej niż tylko przyjaciel). Docenił mnie bardzo z tego powodu, że pomogłam mu wyjść z trudnej sytuacji. Łączą nas głębokie relacje- przynajmniej tak uważałam do tej pory. Moim problemem jest fakt, że bardzo ciężko przychodzi mi rozmowa w cztery oczy. Od paru ostatnich naszych spotkań narzeka, że to on musi wymyślać tematy do rozmowy, a jak już porusza jakiś temat, to jest on niezbyt dla mnie wygodny (np szczera rozmowa o uczuciach). I im więcej on chce ode mnie ,,wyciągać" tym bardziej czuję, że się zamykam przed nim, czuję się niezręcznie...Nie lubię też rozmów o byle czym, byle by tylko gadać, męczy mnie to sad. Chciałabym się zmienić, zależy mi na tym. Wiem, że może potrzebuje czasu, tłumaczyłam mu to, a do niego jak widać niezbyt to dociera, nie mam pojęcia jak się przełamać...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak się przełamać?
rosalin napisał/a:

I im więcej on chce ode mnie ,,wyciągać" tym bardziej czuję, że się zamykam przed nim, czuję się niezręcznie...Nie lubię też rozmów o byle czym, byle by tylko gadać, męczy mnie to sad. Chciałabym się zmienić, zależy mi na tym. Wiem, że może potrzebuje czasu, tłumaczyłam mu to, a do niego jak widać niezbyt to dociera, nie mam pojęcia jak się przełamać...

Niestety relacje opierają się na dialogu. Samo bycie ze sobą i sex nie wystarcza.
Jednocześnie wyrażanie uczuć słowami, po mojemu to tylko 50%, resztę trzeba gestami. Pamiętać o datach. powiedzieć ciepłe słowo, wyręczyć w czynnościach codziennych, doradzić.
Ja przykładowo barzo lubię słuchać. Aby przez minutę usłyszeć coś ciekawego często muszę słyszeć kilka tygodni o byle czym. Kwestia nastawienia. Jeśli on chce pogadać o byle czym to po prostu go wysłuchaj.

3

Odp: Jak się przełamać?

byłam w podobnej sytuacji... wiecznie zadawał mi pytania, czekał aż coś zaproponuję, chciał abym dzieliła się swoimi pomysłami i myślami na gorrrąco - chciałam dobrze, siliłam się na uśmiech co zaowocowało moim zmęczeniem jego osobą i chęcią ucieczki. W tym samym czasie poznałam innego chłopaka, przy Nim było zupełnie inaczej, zupełnie mnie odmieniło... wniosek z tego? Z tamtym niby chciałam ale to nie było TO. Z kolei druga znajomość okazała się zupełnie inną, ważniejszą relacją - ja po prostu chciałam się zmieniać dla niego. Życzę Ci dobrego dialogu z odpowiednią osobą ;]

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak się przełamać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024