Poważne rozmowy z partnerem na temat przyszłości, ważnych decyzji itd. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poważne rozmowy z partnerem na temat przyszłości, ważnych decyzji itd.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Poważne rozmowy z partnerem na temat przyszłości, ważnych decyzji itd.

Czy wasi partnerzy też tak alergicznie reagują na wszekie rozmowy dotyczące przyszłości, waznych decyzji dotyczących związku, potrzeb i oczekiwań dotyczących zwiazku, etc...?
Jak tylko zaczynam rozmowę na tego rodaju temat już widzę, że mój facet jest podirytowany, przewraca oczami  i chce przełożyć rozmowe na  kiedy indziej, a najlepiej  na święte nigdy... Później zresztą nigdy nie ma odpowiedniego czasu na takie rozmowy.
Jak nakłonić facet do zaangażowania się w poważną rozmowę? Może znacie jakieś niewinne podstępy ;-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poważne rozmowy z partnerem na temat przyszłości, ważnych decyzji itd.

ja z moim chłopakiem rozmawiałam na takie tematy,wręcz on sam zaczynał. Więc jak on uzna za stosowne to może sam poruszy ten temat. a jak nie to może warto się zastanowić nad tym czy on napewno chce jakiejś przyszłości z tobą.

3 Ostatnio edytowany przez marteczka (2008-12-20 22:58:43)

faktycznie część mężczyzn nie lubi, czy obawia się rozmawiać o przyszłości, być może dlatego , iż boją się jednoznacznie okreslić, w jakikolwiek sposób zadeklarować, co uważam za trochę nieuczciwe. Warto  nalegać na tego typu rozmowę , często powracać do tematu i nie dać się zbyć, bo każdy lubi wiedzieć na czym stoi smile

4

Przyznam racje mateczce, nie poddawaj się bo najgorsze co można zrobic to odpuścic takie rozmowy wszak związek powinien sie na tym opierac.

5

jakby moj mi odmowil takiej rozmowy pomyslalabym ze nie mysli o nas przyszlsciowo.

6

mój partner rozmawia ze mną o tym bardz często.
gdyby ta nie było pomyślałabym tak jak Cookie.

Greenwood napisał/a:

Czy wasi partnerzy też tak alergicznie reagują na wszekie rozmowy dotyczące przyszłości, waznych decyzji dotyczących związku, potrzeb i oczekiwań dotyczących zwiazku, etc...?
Jak tylko zaczynam rozmowę na tego rodaju temat już widzę, że mój facet jest podirytowany, przewraca oczami  i chce przełożyć rozmowe na  kiedy indziej, a najlepiej  na święte nigdy... Później zresztą nigdy nie ma odpowiedniego czasu na takie rozmowy.
Jak nakłonić facet do zaangażowania się w poważną rozmowę? Może znacie jakieś niewinne podstępy ;-)

Ja cały czas truję mojemu o przyszłości. On cierpliwie słucha, zapamiętuje, przytakuje mi. Czasami wyraża jakieś swoje obawy, ale ja również je mam... To normalne.
Chyba na dzień dzisiejszy boję się bardziej niż on ;p I to ja mam wielkie oczy, jak on wspomina o przyszłości ;p

Wiele udało nam się wspólnie zaplanować. Omówiliśmy ważne kwestie. Mój partner zawsze mnie wysłuchiwał, bo mówiłam o poważnych rzeczach na śmiesznie, z humorem wink należy wyłączyć patos ;D w moim przypadku podziałało wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poważne rozmowy z partnerem na temat przyszłości, ważnych decyzji itd.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024